όλοι μας

Γράφει   το Βυτίο, αναδημοσιεύει από το blog του Βυτίου η  Jaquou Utopie

Διαφημίσεις #1

Κάπου στα μέσα του 90 στο χωριό, που βρίσκεται κοντά στο σημείο που πέφτουν οι καινούριοι δρόμοι στην Αρκαδία, αποφάσισε ένας συχωριανός να φτιάξει πια το πατρικό του. Ήταν από καιρό σε άθλια κατάσταση το σπίτι. Είχε συγκεντρώσει, φαίνεται, κάποια χρήματα (δεν έβγαζε και πολλά, δημόσιος υπάλληλος ήταν) και ξεκίνησε να το συμμαζέψει. Βρήκε τέσσερις Αλβανούς, οι οποίοι το πρωί δούλευανκαι τη νύχτα κοιμόνταν μέσα και το σπίτι δεν άργησε να σουλουπωθεί. Τέλη Αυγούστου, αν θυμάμαι καλά, πριν ακόμη επιστρέψω στην Αθήνα, παρατήρησα ότι οι τέσσερις εργάτες δεν κατέβαιναν πια το βράδυ στο καφενείο. Μετά από δυο τρεις μέρες ρώτησα τους δικούς μου. Ο συχωριανός, λίγες μέρες πριν τελειώσουν οριστικά οι εργασίες, πήρε τηλέφωνο την αστυνομία και κατήγγειλε ότι στο χωριό βρίσκονται παράνομα κάποιοι Αλβανοί.

Φέτος το καλοκαίρι παρατηρούσα το σπίτι. Ωραίο και τακτοποιημένο πια, χτισμένο από αυτούς που δεν πληρώθηκαν ποτέ, από αυτούς που κοιμούνταν τον πρώτο καιρό στο χάλασμα. Χτισμένο, από κάτι παράνομους. Φέτος το καλοκαίρι, παρατηρούσα το σπίτι και κατηγορούσα τον εαυτό μου για λαϊκισμό.«ρε μαλάκα, η περιπτωσιολογία δεν αποδεικνύει τίποτα».

*

«Ανθρωπιστικά αισθήματα δεν έχει μόνο μια μερίδα κόσμου, αλλά όλοι μας». Πεταλωτής.

«Όλοι εμείς, συναισθηματικά συνδεδεμένοι με το ιστορικό κτίριο της Σόλωνος, κοιτίδα αγώνων μάθησης και δημοκρατίας, εκφράζουμε τη βαθύτατη αγανάκτησή μας για τα γεγονότα και καυτηριάζουμε την αδυναμία των αρμόδιων φορέων να τα αποτρέψουν επιχειρησιακά». Ένας απ’ τους υποψήφιους για το δικηγορικό σύλλογο Αθηνών.

*

Ότι έχουμε φτάσει από εκατό δρόμους στα όρια της σιγής, δεν μπορεί πλέον να αμφισβητηθεί. Γίνεται απεργία πείνας και κάποιοι επιλέγουν να ασχολούνται με την τοποθεσία της διαμαρτυρίας. Μετανάστες αποφασίζουν συνειδητά να περάσουν την πιο οριακή δοκιμασία και κάποιοι, αναλώνονται να συζητάνε για το πολιτικό παιχνίδι ενός τρίτου. Πότε φτάσαμε εδώ; Αστυνομικοί χτυπάνε ανθρώπους με ραμμένα στόματα. ΜΑΤ με αντιασφυξιογόνες μάσκες, περιμένουν εντολή για να αδειάσουν το κτίριο ενός πανεπιστημίου από απεργούς πείνας. Αύριο, θα πυροβολούν στα μάτια τους καιόμενους. Αύριο, η Πέτρου Ράλλη θα μας εκδικηθεί που τόσο καιρό δε μιλήσαμε γι’ αυτή. Αύριο, θα γεμίζουν τους δρόμους τα φαντάσματα των ξένων, που πέθαναν σε κάποιο από τα εργατικά ατυχήματα του 2004. Τα πτώματά τους, θάφτηκαν κάτω απ’ το χειροκρότημα για μια αθλήτρια του βάδην.

*

Τί δουλειά είχαν στη νομική οι (παράνομοι – όπως σε κάθε ευκαιρία τονίζουν οι δημοσιογράφοι) μετανάστες, ρωτούσαν διάφοροι, εδώ κι εκεί. Είναι η κατάληψη της νομικής, λύση για τους μετανάστες; Μα στη νομική; Εκεί βασιλεύει η δαπ και η πασπ. Εκεί βασιλεύουν οι γνωστές από χρόνια πρακτικές των κομμάτων, η διαπλοκή με τα μαθήματα και τα μεταπτυχιακά. Εκεί έχει τραπεζάκια και πάρτι με τον Βέρτη διαπασών. Εκεί έχει φοιτήτριες με ταγέρ και τακούνι. Ήταν επικοινωνιακό λάθος που πήγαν στη νομική, λένε άλλοι. Συγνώμη, είναι άμαθοι οι παράνομοι. Δεν ρώτησαν τον κάθε Λούλη πριν αρχίσουν απεργία πείνας. Δεν ήξεραν ότι προϋπόθεση του καλού αγώνα (που θα ‘λεγε και ο ΓΑΠ), είναι η σωστή επικοινωνία. Οκ, αποφάσισες να πεθάνεις διαμαρτυρόμενος. Αυτό δεν σημαίνει πως μπορείς να το κάνεις όπου και όπως θες. Να πας να πεθάνεις κάπου αλλού. Αν θες πήγαινε στη Σωκράτους, στην Κυψέλη ή τα Προπύλαια. Εκεί θα βρεις κι άλλους όμοιούς σου και δε θα ενοχλείς πολιτικούς και αρθρογράφους που υπερασπίζονται τη νομιμότητα και την πατρίδα.

Αλλά κι αυτοί, στη νομική βρήκαν; Τα παιδιά δεν πρέπει να μπερδευτούν. Ξέρουν, ότι τα βιβλία όταν μιλάνε για ανθρώπινα δικαιώματα, εννοούν νομοσχέδια, υποπαραγράφους διαταγμάτων, διαδικασίες και χαρτόσημα. Ποιός τους χέζει τους ανθρώπους; Στην τελική, άμα δεν πληρούν τις τυπικές προϋποθέσεις τί να κάνουμε; Dura lex, sed lex. Άσε που δε χωράνε κιόλας.

Πολύ κακώς λοιπόν πήγαν οι λαθραίοι και κατέλαβαν την νομική. Κανονικά έπρεπε να πάνε στη Βουλή ή μάλλον στα κοινοβούλια όλου του δυτικού κόσμου, στις αριστοκρατικές συνοικίες, στα Παρίσια και τις Κηφισιές της Ευρώπης και να πεθαίνουν στις εξώπορτες ή ακόμη καλύτερα στα σαλόνια μας. Κανονικά θα έπρεπε να πεθαίνουν στα σαλόνια μας.

*

Διαφημίσεις #2

Από 31/1 έως 4/2 αφιέρωμα του Radiobubble στη μετανάστευση.

Το Πρόγραμμα εδώ: http://radiobubble.gr/clandestino_

σημείωση: το αφιέρωμα δεν θα περιέχει συζήτηση για το άσυλο.

 

shortlink: http://wp.me/pPn6Y-5JA

Advertisements

34 thoughts on “όλοι μας

 1. Ένα άλλο εξαιρετικό κείμενο που διάβασα σήμερα.

  Μπήκαν στο σαλόνι μας και χέζουν

  Ας τα ξεχωρίσουμε για να μην μπερδευόμαστε: υπάρχει το μεταναστευτικό πρόβλημα. Αυτό και υπαρκτό είναι και σημαντικό είναι και εύκολες λύσεις δεν έχει και επίσης το να το συζητάς, το να το αναδεικνύεις, το να σε φοβίζει, δεν σε κάνουν ρατσιστή. Αντίθετα, το να αποκαλείς αυτομάτως όσους τους φοβίζει ρατσιστές, είναι και στην ουσία του λανθασμένο και πολιτικά ηλίθιο.
  Πολιτικά πανηλίθια -ως απόψε τουλάχιστον, αύριο κανείς δεν ξέρει τι ξημερώνει και τι τροπή θα μπορούσαν θεωρητικά να πάρουν τα πράγματα- αποδεικνύεται πως ήταν και η όλη κίνηση με τους μετανάστες στη Νομική. Πανηλίθια γιατί δεν μπόρεσε να διαβλέψει τι θα ξυπνούσε. Θα μου πεις, γιατί, μπορούσες εσύ; Όχι. Και τρομάζω με αυτό που έχει ξυπνήσει.
  Για να μην μπερδευόμαστε λοιπόν, υπάρχει το μεταναστευτικό πρόβλημα και υπάρχει και η αντίδραση στην ιστορία της Νομικής. Έτερον εκάτερον. Πολύ εκάτερον όμως. Είναι τόσο δυσανάλογη σε σχέση με τα πραγματικά περιστατικά η αντίδραση αυτή, τόσο υστερική σε σχέση με τα πραγματικά περιστατικά, τόσο λυσσαλέα σε σχέση με τα πραγματικά περιστατικά (δυσανάλογη, υστερική και λυσσαλέα -για να σε προλάβω αν εξοργισμένος σπεύσεις να πεις «Μα ακόμα αλωνίζουν οι βρωμιάρηδες»- σε επίπεδο δημόσιου λόγου και εκδήλωσης δημόσιας ενόχλησης από ΜΜΕ και κόμματα), που νομίζω πως πρέπει να αντιμετωπιστεί ως κάτι πολύ χειρότερο από αυτό που δείχνει να είναι.
  Μπορεί δηλαδή να δείχνει πως είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για ένα ακόμη μανιπουλάρισμα της κοινής γνώμης, ωστόσο φοβάμαι πως αφενός πίσω από την εύκολη εξήγηση του role playing δημοσιογράφων και πολιτικών κρύβεται η αυθεντική τους απέχθεια για όσα συμβαίνουν στη Νομική και πως αφετέρου η κοινή γνώμη άλλο που δεν θέλει παρά να μπει σε αυτό το τριπάκι, άλλο που δεν θέλει παρά να πλειοδοτήσει σε λύσσα.
  Το φαινόμενο είναι λιγότερο πολιτικό με τη στενή έννοια και περισσότερο κοινωνιολογικό και πολιτιστικό: είχαμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια να ζούμε με την ιδέα των αθλίων κάπου στη γειτονιά μας. Άρχισαν να πυκνώνουν. Άρχισαν να καταλαμβάνουν όλο και περισσότερους χώρους. Άρχισαν να πλησιάζουν προς το σπίτι μας. Κατέλαβαν τις εγκαταλελειμμένες αποθήκες μας, τους παλιούς υπαίθριους καμπινέδες μας, άρχισαν να ζυγώνουν την αυλή μας. Τριγύριζαν έξω από τα παράθυρά μας σαν ζόμπι. Αρχίσαμε να φοβόμαστε πως θα μας τη σπάσουν την πόρτα και θα μας καταλάβουν το σπίτι. Και ξαφνικά τους βλέπουμε να έχουν στρογγυλοκαθήσει στο σαλόνι μας. Θέλουν να πεθάνουν μέσα στο σαλόνι μας. Τα όρια ξεπεράστηκαν. Όσο ψωμολυσσούσαν στους δρόμους, σε στρατόπεδα συγκέντρωσης ή είκοσι είκοσι σε διαμερίσματα, η κατάσταση ήταν οριακά ανεκτή. Πεθάνετε όσο θέλετε, αλλά μακριά από τα μάτια μας. Και μπροστά μας στο δρόμο να πεθαίνετε, εμείς θα στρέψουμε το βλέμμα αλλού. Όπως το στρέφουμε σε κάθε φανάρι, όταν μας χτυπάτε το παράθυρο του αυτοκινήτου. Αλλά όχι και στο σαλόνι μας. Δεν θα χέσετε στο σαλόνι μας. Δεν θα πεθάνετε στο σαλόνι μας. Να πάτε να ψοφήσετε αλλού.
  Δεχόμαστε να μας απολύουν, δεχόμαστε να μας κόβουν τους μισθούς, δεχόμαστε να αλλάζει έντονα το επίπεδο ζωής μας, δεχόμαστε τις σφαλιάρες, γιατί το κάνουν οι πιο πάνω από μας, το κάνουν όσοι φορούν γραβάτα, όσοι μας εξηγούν πως έτσι γίνεται παντού, το κάνουν οι leaders, οι winners, οι ισχυροί, υποκύπτουμε στο όνομα ενός τρόπου ζωής, υποκύπτουμε για να σώσουμε οτιδήποτε αν σώζεται από αυτόν τον τρόπο ζωής. Αλλά τώρα, σφαλιαρισμένοι από παντού, ξεφτιλισμένοι από παντού, φοβισμένοι από παντού, δεν θα ανεχτούμε να καταλάβετε το σαλόνι μας εσείς. Εσείς είστε πιο κάτω από εμάς στην τροφική αλυσίδα, όπως είμαστε κι εμείς πιο κάτω στην τροφική αλυσίδα από όσους μας εξηγούν πως το πάρτι μας τελείωσε. Έχουμε μέσα μας συσσωρευμένη τέτοια οργή και τέτοιο τρόμο που είναι φυσικό μας δικαίωμα να το ξεσπάσουμε επάνω σας. Τι θέλετε επιτέλους από εμάς; Να γίνετε σαν εμάς; Να γίνουμε σαν εσάς; Να πάτε να ψοφήσετε αλλού. Μακριά από τα μάτια μας. Δεν θέλουμε να σας βλέπουμε. Δεν θέλουμε να υπάρχετε. Να συνεχίσετε να ψοφάτε εκεί που ψοφάγατε. Όχι εδώ, όχι μπροστά μας. Σας μισούμε. Βαθιά κι αληθινά. Σας μισούμε όσο μπορεί να μισήσει άνθρωπος. Βρωμιάρηδες. Αράπηδες. Λεχρίτες. Ζώα. Γαμιέστε κι εσείς και η δυστυχία σας. Δεν σας καλέσαμε εδώ. Να σας σκοτώσουν όλους. Φύγετε από το σαλόνι μας. Φύγετε από το σαλόνι μας.

  από το blog του oldboy
  το bold της πρώτης παραγράφου δικό μου. Υπάρχει link γι’αυτό και στο τέλος του άρθρου.

 2. “Θα πρέπει, λοιπόν, το Υπουργείο Παιδείας σύντομα, άμεσα, ίσως και κατεπειγόντως να νομοθετήσει, ώστε να αποτραπούν παρόμοια φαινόμενα, τα οποία θα καταλύσουν κάθε έννοια τάξης και αρχών σ’ αυτή τη χώρα και βεβαίως θα προσθέσουν ακόμη μία μαύρη σελίδα σε μία χώρα που σε ευρωπαϊκό επίπεδο διασύρεται για όλα τα άλλα και που βεβαίως θα διασυρθεί και γι’ αυτή την εικόνα πανεπιστημίων που καταλαμβάνονται σήμερα από μετανάστες κι αύριο από οποιαδήποτε άλλη κοινωνική τάξη ή διαμαρτυρόμενους πολίτες. ”

  Μιχάλης Κατρίνης, φυντανακι του ΠΑΣΟΚ. Στην ιστοσελίδα του έχει φωτό του ως ΠΑΣΠΙΤΗ, να κρατάει την σημαία του Πολυτεχνείου σε πορεία, ο μαλάκας…

 3. egw nomizw oti polwnei ta pragmata. den einai aparaithta etsi. telos paantwn exei ena real point. ασ ανατρεξουμε στισ σκουπες των μεταναστων προ ΔΝΤ – το καλοκαιρι εκεινοο, ποτε ήταν?

  Δεν αγγιζε τιποτα το λαό, ο οποίος δεν ήθελε να δει. Βεβαια όταν φυλακίζουν και βασανίζουν το διπλανό σου θα πρεπει να ξερεις ότι και για σενα χτυπα η καμπανα. καποιου ειδους καμπανα τελος παντων.

  Τελος παντων, πολώνει. το κειμενο…

 4. όπου και να βρεθουν κανοντας απεργια πεινας, θα χρειαστουν καποια πραγματα…

  σε προηγουμενο ποστ ειχε αναρτηθει μια λιστα που φανταζομαι θα ισχυει ακομα – με καποια επιφυλαξη εφόσον δεν εχουμε νεοτερη ενημερωση…
  http://wp.me/pPn6Y-5H1

  “Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους ανθρώπους της επιτροπής αλληλεγγύης μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης hungerstrike300@espiv.net και για καθημερινή ενημέρωση στο μπλογκ hungerstrike300.espivblogs.net”

  Υλικές ανάγκες

  – Οικονομική ενίσχυση
  – Υποστρώματα
  – Αραβικά περιοδικά
  – Επιτραπέζια παιχνίδια (σκάκι κλπ.)
  – Παλιές συσκευές κινητών σε καλή κατάσταση (να λειτουργούν εννοείται)
  – Κάρτες κινητής τηλεφωνίας (Vodafone, Cosmote, Q)
  – Τηλεόραση
  – DVD Player και ταινίες
  – Ηλεκτρικές σόμπες
  – Γκαζάκια
  – Νερά (μεγάλα μπουκάλια)
  – Τσάι
  – Ζάχαρη
  – Ιατρικές μάσκες
  – Πλαστικά γάντια
  – Υλικά καθαριότητας (σφουγγαρίστρες, κουβάδες, σακούλες)
  – 2 ποδιές καθαρίστριας μπλε (Νο 50 και 58) για να επιστραφούν στις καθαρίστριες της σχολής.

  =====================

  δεν ξέρω πώς μπορει καποιος-οποιοσδηποτε ακομα και αν δε συμφωνει με τα αιτήματα να προσπερασει την αποφασή τους για απεργια πεινας!!!
  δεν ειναι “απλά” μια πορεια, ενα συνθημα, μια καταληψη… ειναι απεργία πεινας!!!
  που οσο περνανε οι μερες θα θετει σε μεγαλυτερο κινδυνο την υγεια σου…
  δεν το κανεις για ψυλλου πηδημα… και δεν το προσπερνας οταν το “επιλεγει”-επιλέγει ο αλλος…

 5. “Πολύ κακώς λοιπόν πήγαν οι λαθραίοι και κατέλαβαν την νομική. Κανονικά έπρεπε να πάνε στη Βουλή ή μάλλον στα κοινοβούλια όλου του δυτικού κόσμου, στις αριστοκρατικές συνοικίες, στα Παρίσια και τις Κηφισιές της Ευρώπης και να πεθαίνουν στις εξώπορτες ή ακόμη καλύτερα στα σαλόνια μας. Κανονικά θα έπρεπε να πεθαίνουν στα σαλόνια μας.”

  Ετσι ακριβως!

  Πολλα μπραβο….

  Και ενα μεγαλο κρα σε οσους ακομα προσπαθουν να καπελοσουν κινησεις. Η υπερεπαναστατικοτητα στα μουτρα τους και αμε στο καλο….

  Χαμογελατε…

  1. Υπήρχαν διάφοροι που λαχταρούσανε μια επέμβαση των ΜΑΤ στη Νομική.. ευτυχώς λίγοι. Και απ’ την άλλη υπήρξε μια απαράδεκτη ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΣΥΝ σε πλήρη αναντιστοιχία με τον κόσμο του ακόμα και με τα στελέχη του. Αλλά αυτά δεν είναι τόσο της ώρας.. τώρα το πρωτεύον είναι η στήριξη στους απεργούς.

   1. και είναι μάλιστα έξω φρενών που δεν έγινε η επέμβαση απ’ ό,τι διαβάζω γενικώς..

   2. Οσοι θελουν να μυρισουν αιμα ας το κανουν με τις δικες τους πλατες…ενθεν και ενθεν…

    Χαμογελατε…

  1. ΠΑΣΟΚ – 250 Μετανάστες 1-0
   ΠΑΣΟΚ – Αντιμνημόνιο 1-0

   Έκανε ότι μπορούσε το ΠΑΣΟΚ για να στρέψει πάνω του άσφαιρα πυρά.
   Τί έτσι κατά τύχη και εν’ όψει ενδεχόμενων εκλογών, ρίχνει το θέμα ΦΡΑΚΤΗΣ;;;;
   Και από κοντά το δίκτυο να σώσει 250 μετανάστες, όπως ο καλός πρόσκοπος που περνάει τη γιαγιά απ’ το δρόμο και νοιώθει ότι έκανε το χρέος του για σήμερα.
   Παρεμπιμπτώντως το δίκτυο κάνει τη δουλειά του και πληρώνεται γι’ αυτό:
   http://www.info3kps.gr/showproclamation.asp?tab=4&id=1989&keywords=&exactKeyword=
   (η σελίδα από το 3ΚΠΣ της ευρωπαϊκής ένωσης).
   Αυτό που λέμε Χρήσιμος Ηλίθιος ή οι πιο προκατειλημμένοι “αριστερά του Σόρος”.

   Σημειωτέων και ΕΥΤΥΧΩΣ που παίζει καλά το ΠΑΣΟΚ και μαζεύει αντιμεταναστευτικούς ψήφους. Γιατί αν δεν τους μαζέψει αυτό, ξέρετε ποιός θα τους μαζέψει…

   Υ.Γ.
   καθε σωστός στρατηγός κοιτάει να δώσει τη μάχη στον προνομιακότερο γι’ αυτόν τόπο. Με το κάπνισμα δεν τα κατάφερε πολύ καλά, ενώ με το μεταναστευτικό στο επίκεντρο παίζει καλύτερα. Δείχνει ισχυρό και σώφρων.

   1. Ψιτ, φιλαράκι, κρατάω στα χέρια μου μια φουσκωμένη επιταγή (εξαψήφιο νούμερο) από το Ίδρυμα Σόρος. Βάζω το κότερο, βάζεις τις γκόμενες;

   2. Και εσύ είσαι στρατηγάρα, όμως, όπως αρμόζει σε ένα γαλαξιάρχη:
    Από αυτά που έγραψα επέλεξες τον πιο ανώδυνο στόχο.

   3. Το ΠΑΣΟΚ δεν εκανε παρα μονο οτι ανεχονται ανθρωποι σαν και σενα vard. Οποτε αν θες να δωσεις ευσυμα, τραβα δωτα σε σενα που τους το επετρεψες…..

    Χαμογελατε…

   4. “Το ΠΑΣΟΚ δεν εκανε παρα μονο οτι ανεχονται ανθρωποι σαν και σενα vard.”

    Πάντως φαντάζομαι τί καταπληκτκή εικόνα έχεις σχηματίσει για μένα.
    Και εδώ θέλω να το επιβεβαιώσω:
    Ναί είναι αλήθεια ότι έχω 3 σειρές δόντια. Έχω και ένα μάτι: πότε το βάζω στον αριστερή και πότε στην δεξιά κόγχη.

    Και για να απαντήσω και επί της ουσίας:
    Αν το ΠΑΣΟΚ απαντάει χαλαρά και κερδίζει εύκολα κουκάκια είναι επειδή τσίμπησε η αριστερά με το ΦΡΑΚΤΗ και παίζουν τα ΜΜΕ στο γήπεδο που αντικειμενικά βολεύει το ΠΑΣΟΚ: “ανθρωπιστές αλλά με όρια” – “συνεπής μετριοπαθής κεντροαριστερή δύναμη”

    “Οποτε αν θες να δωσεις ευσυμα, τραβα δωτα σε σενα που τους το επετρεψες…..”

    Εδώ με συγχωρείς αλλά δεν έδωσα ευσημα κάπου. Το σχόλιο σου είναι άκυρο.

   5. “ΠΑΣΟΚ – 250 Μετανάστες 1-0
    ΠΑΣΟΚ – Αντιμνημόνιο 1-0”
    Κατα το υπολοιπο…..χαιρετισματα στο μελλον…

    Χαμογελατε…

   6. Από αυτό που έγραψες επέλεξα αυτό που αποδεικνύει την (αν)αξιοπιστία των λεγομένων σου, όποια κι αν είναι αυτά. Στις λεπτομέρειες κρύβεται ο διάβολος. ΠΑΝΤΑ!

   7. Έγραψα:
    Οι ΠΙΟ ΠΡΟΚΑΤΕΙΛΗΜΜΈΝΟΙ
    και εσύ σαν τυπικός στόκος συνεχίζεις να το αγνοείς

   8. Δηλαδη το θεμα ειναι ποιος παιζει καλυτερη μπαλα?Και εγω νομιζα οτι αναφεροσανταν σε ανθρωπινες ζωες με το
    ΠΑΣΟΚ – 250 Μετανάστες 1-0

 6. Δεν καταλαβαίνω. Έχετε λαδώσει το tvxs να γράφει μαλακίες για να ερχόμαστε σοριδόν εδωπέρα ;

   1. μια χαρα τα καταφερνουν κι απο μονοι τους…. 🙂 🙂 🙂

 7. «Οι μετανάστες και οι αλληλέγγυοι βγήκαν από τη Νομική με ψηλά το κεφάλι. Με πορεία, κουβαλώντας τα υπάρχοντά τους ήρθαμε εδώ για να αντιμετωπίσουμε την αθλιότητα. Ο χώρος που παραχωρήθηκε δεν επαρκεί ούτε για 100 άτομα. Αυτή τη στιγμή οι μετανάστες είναι στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλο, ενώ δεν υπάρχουν ούτε τουαλέτες. Δεν έχει παραχωρηθεί όλο το κτίριο, αλλά μόνο ο πρώτος όροφος και το υπόγειο. Συνολικά 80 άνθρωποι κοιμόντουσαν μέχρι τις 6 το πρωί στην αυλή και μόλις άρχισε να ψιχαλίζει μεταφέρθηκαν σε άλλους χώρους αλληλεγγύης στην Αθήνα», δήλωσε μέλος της επιτροπής αλληλεγγύης.

  από enet

 8. Ανακοίνωση Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Αθήνας 28/01

  Τι να πει κανείς για εκείνους τους «καλοθελητές», που τόσες μέρες γκεμπέλιζαν, το σενάριο ότι οι απεργοί πείνας, δεν είναι παρά «οι καταληψίες» της Νομικής και ότι « η κατάσταση πρέπει να οδηγηθεί σε εκτόνωση»; Για όλον εκείνο τον πολιτικό συρφετό που αντί να υπερασπιστεί το πανεπιστημιακό άσυλο αγωνιούσε για την ανεύρεση χώρου μετεγκατάστασης των απεργών πείνας; Για την μιντιακή κούρσα λασπολογίας και την υποκρισία των ανυπόληπτων και «κοινωνικά αγράμματων» πολιτικών δυνάμεων;

  Ντροπή και αίσχος είναι η απάντηση των αλληλέγγυων στους απεργούς πείνας και ένα «μεγάλο ευχαριστώ» από τον Γεώργιο Παπαδόπουλο καθώς, οι χθεσινές σκηνές ρατσιστικής πυγμής και κατάλυσης της δημοκρατικής κατάκτησης του ασύλου από τις πάνοπλες αστυνομικές δυνάμεις θα τον έκαναν να δακρύζει από συγκίνηση. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, μπορεί να κοιμάται ήσυχη. Το σχέδιο της, η πολιτική του εκφασισμού της πολιτείας εν μέσω κρίσης υλοποιείται με ταχύτατους ρυθμούς.

  Επειδή όμως, στο «κτήριο κόσμημα» που πρόκριναν οι παραπάνω ως την ιδανική απάντηση στο ζήτημα της στέγασης των απεργών πείνας(!) η κατάσταση δεν είναι και τόσο «παραμυθένια», αυτό που έχουμε να αντιτάξουμε είναι ότι η οργή και η αγανάκτηση για την πολιτική υποκρισία και τους πανταχού παρόντες τιμητές του φασισμού θα μας οδηγήσει στη νίκη.

  Οργή και αγανάκτηση, γιατί εχθές τα ξημερώματα, 150 από τους 237 μετανάστες, απεργούς πείνας κοιμήθηκαν στο ισόγειο και το υπόγειο του κτηρίου, γιατί 80 απ’ αυτούς μες στη βροχή αναγκάστηκαν να βρουν κατάλυμα στον κήπο υπό βροχή, γιατί δεν υπάρχουν τουαλέτες με ό, τι αυτό συνεπάγεται για την κάλυψη των πρώτων αναγκών ανθρώπων που διεκδικούν (και έχουν!) αξιοπρέπεια.

  Αυτή λοιπόν, την ευφάνταστη εναλλακτική πρόταση απέρριψαν οι μετανάστες απεργοί πείνας, εχθές. Τη γελοία πρόταση εσπευσμένης μετεγκατάστασης τους, με ημερομηνία λήξεως (15 μέρες), σ’ έναν χώρο που δεν πληροί τις στοιχειώδεις συνθήκες διαβίωσης με αξιοπρεπείς όρους. Αλλά, και την πρόταση προστασίας τους παρουσία της αστυνομίας και με ρήτρα απουσίας των συλλογικοτήτων αλληλεγγύης.

  Και επειδή είμαστε αρκετά μεγάλοι και αρκούντως αλληλέγγυοι με τον δίκαιο αγώνα τους για νομιμοποίηση χωρίς προϋποθέσεις και εκείνοι αρκετά αποφασισμένοι για υποταχτούν στο επιβαλλόμενο καθεστώς δουλείας, η δική μας «εναλλακτική πρόταση» είναι : Αγώνας μέχρι τη νίκη.

  Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους Απεργούς Πείνας

 9. “Η φιλανθρωπία, δεν μπορεί να είναι υποκατάστατο, για τη δικαιοσύνη που δεν απονεμήθηκε”.

  Ιερός Αυγουστίνος, 354-430 μ.Χ.

 10. Χαζή απορία.

  Η Επίσημη Εκκλησία, βοήθησε με κάποιον τρόπο, αυτούς τους φτωχούς και δυστυχισμένους συνανθρώπους μας;

 11. Να σας πω τι θα ήθελα εγώ;

  Να βγεί επίσημα ο Ιερώνυμος και να υποστηρίξει το δίκαιο αίτημα των μεταναστών.
  Αυτό για ‘μένα θα ήταν το σωστό και το πρέπον. Και να του βγάλω το καπέλο μετά. Αλλά πότε τόλμησε ανοιχτά η Εκκλησία, να τα «βάλει» με το κράτος, για να υποστηρίξει τον οποιονδήποτε συνάνθρωπό μας;
  Τελικά ποιός είναι ο ρόλος της, αν όχι η υποστήριξη των δυστυχισμένων;
  Και όταν μιλάω για υποστήριξη, δεν αναφέρομαι, φυσικά, σε 2 κουβέρτες και 3 κιλά ρύζι.

  Άντε τώρα, γιατί πραγματικά τα έχω πάρει στο κρανίο…..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s