ΑντίΧτυπος

Η ΕΣΗΕΑ μπορεί να προκύρηξε 48ωρη απεργία, με αμφιλεγόμενη επιτυχία… Όμως η Διακλαδική Πρωτοβουλία Εργαζόμενων – Ανέργων στα ΜΜΕ τύπωσε (για πρώτη φορά μετά απο πολλά χρόνια) απεργιακό φύλο.
Ο Αντίχτυπος βγήκε σε 45000 φύλλα χθες και κυκλοφόρησε δωρεάν σε Αθήνα , Θεσσαλονίκη και Πάτρα. Για όσους δεν τον πήραν στα χέρια τους, ή δεν τον πήραν είδηση… κυκλοφορεί και στους ΣχΣ.

Jaquou Utopie

http://wp.me/pPn6Y-4HX

9 thoughts on “ΑντίΧτυπος

 1. συγνωμη ρε παιδια μηπος ξερει κανεις τι ειναι αυτο γιατι θα τρελαθουμε εντελος.
  Σύγχρονοι ΕΚΟΦίτες ΕΑΑΚ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ

  ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
  ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΣΑΣ ΑΘΗΝΑΣ

  Για τη βεβήλωση του μνημείου της κομμουνίστριας
  φοιτήτριας του Παντείου Σωτηρίας Βασιλακοπούλου
  από τους σύγχρονους ΕΚΟΦίτες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΕΑΑΚ

  Την Παρασκευή 17/12/2010 στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ομάδα 60 ατόμων από όλη την Αθήνα από τις γνωστές αντικομμουνιστικές ομάδες των ΕΑΑΚ, βεβήλωσαν και αφαίρεσαν την πλακέτα που είχε τοποθετηθεί από τις οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην μνήμη της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου.
  Η Σωτηρία Βασιλακοπούλου είναι δολοφονημένο μέλος της ΚΝΕ, φοιτήτρια Παντείου που δολοφονήθηκε έξω από το εργοστάσιο της ΕΤΜΑ.
  Είναι γνωστοί σεσημασμένοι αντικομμουνιστές.
  Αυτό που έκαναν σήμερα οι σύγχρονοι ΕΚΟΦίτες της ΕΑΑΚ στο Πάντειο το έχουν κάνει μόνο οι Χρυσαυγίτες και άλλες φασιστικές ομάδες στα μνημεία του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και οι απόγονοι των Ες-Ες στη Βαλτική.
  Καιρό τώρα είναι μαέστροι στις αντιΚΚΕ – τραμπούκικες επιθέσεις μέσα στα Πανεπιστήμια και τους χώρους δουλειάς, γι’ αυτό και αβαντάρονται από αστικά ΜΜΕ.
  Είμαστε βέβαιοι ότι με αυτή την σημερινή τους κίνηση θα γέμισαν χαρά και ικανοποίηση τους γνωστούς σεσημασμένους αντικομμουνιστές-μεγαλοκαθηγητές του Παντείου τύπου Μανδραβέλη.
  Επιβεβαιώνεται ότι παρά τα μεγάλα λόγια
  παλεύουν για να σωθεί το καπιταλιστικό σύστημα,
  όλη τους η αγωνία είναι να χτυπηθεί το ΚΚΕ και η ΚΝΕ.
  Τους ενοχλεί ότι η συντρόφισσα Σωτηρία δολοφονήθηκε σε εξόρμηση έξω από ένα εργοστάσιο. Τρέμουν και μόνο στην ιδέα ότι μπορούμε να διδαχθούμε από την πλούσια ιστορία της ταξικής πάλης στη χώρα μας από τους αγώνες και τις θυσίες χιλιάδων μελών και στελεχών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Τρέμουν στην ιδέα ότι οι φοιτητές από τα εργατικά λαϊκά στρώματα θα παλέψουν στο πλευρό της εργατικής τάξης για την ανατροπή του καπιταλισμού. Τρέμουν την συμπόρευση με το ΚΚΕ .
  Άξιος λοιπόν ο μισθός τους.
  Καλούμε κάθε φοιτητή, ειδικά τους ριζοσπάστες φοιτητές, να βγάλουν συμπεράσματα για το ρόλο αυτών των ομάδων μέσα και έξω από τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ, να τους γυρίσει την πλάτη.
  Η πλακέτα της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου θα τοποθετηθεί ξανά στη θέση της όσο και αν ενοχλεί τα σύγχρονα φασιστοειδή.
  στο βαθυ κοκινο το ειδα!!!!

  1. ΑΝΑΣΑ – ΕΑΑΚ Παντείου: Η τρομοκρατία δε μας σταματά, στο δρόμο του αγώνα βαδίζουμε ξανά!
   Η ΑΝΑ.Σ.Α.-Ε.Α.Α.Κ. Παντείου έχει γίνει το τελευταίο διάστημα,στόχος ακραίων επιθέσεων βίας και αποκλεισμού από το ΜΑΣ και μέλη της ΚΝΕ Παντείου. Αποκορύφωμα των επιθέσεων αυτών ήταν η άνευ προηγουμένου τρομοκρατία που δέχθηκαν μέλη του σχήματος της ΑΝΑ.Σ.Α. από μέλη της ΚΝΕ, την Δευτέρα 13/12. Η επίθεση αυτή λεκτική αλλά και σωματική έγινε έπειτα από άρνηση μελών της ΑΝΑ.Σ.Α.-Ε.Α.Α.Κ. να δώσουν το χώρο που το σχήμα μας έχει και χρησιμοποιεί για την παρέμβαση του στο Πάντειο. Η πρακτική αυτή καθόλου δεν μας εκπλήσσει,άλλωστε η ΚΝΕ Παντείου έδειξε τις διαθέσεις της,από την αρχή της χρονιάς, όταν πέντε μέλη της ξυλοκόπησαν άγρια αγωνιστή από το σχήμα μας. Φυσικά την πρακτική του τραμπουκισμού, της προσπάθειας φίμωσης και της τρομοκράτησης αγωνιστών δεν την ανέπτυξαν φέτος τα μέλη της ΚΝΕ, ούτε φυσικά την εφαρμόζουν μόνο στο Πάντειο. Είναι γνωστά τα γεγονότα βίας προς αγωνιστές της ΕΑΑΚ, γεγονότα που πολλές φορές έχουν οδηγήσει κόσμο στο νοσοκομείο, γνωστές επίσης και οι προσπάθειες μετατροπής των χώρων της σχολής μας σε γραφεία της ΚΝΕ με αφισοκολλήσεις που δεν επιτρέπουν σε καμιά άλλη αριστερή δύναμη να εκφραστεί, όλοι άλλωστε θυμόμαστε την εικόνα που παρουσίαζε το αμφ.108 την ημέρα της Γενικής Συνέλευσης, με τις ταπετσαρίες του ΜΑΣ.

   Όλες οι αφορμές που δημιουργεί το ΜΑΣ για να επιτεθεί σε αγωνιστές της ΕΑΑΚ, δεν μπορούν σίγουρα να κρύψουν την πραγματική αιτία. Δεν μπορούν να κρύψουν πώς τα μέλη του ΜΑΣ εφαρμόζουν τον τραμπουκισμό ως απάντηση απέναντι στην βαθιά αποδοκιμασία του κόσμου της σχολής για το σχέδιο απομόνωσης και απαξίωσης των συλλογικών διαδικασιών του συλλόγου, αποδοκιμασία για το σχέδιο ηττοπάθειας που υλοποιεί το ΜΑΣ και βλέπει ως μόνη νικηφόρα προοπτική την ενίσχυση του κόμματος και όχι το μαζικό φοιτητικό κίνημα. Το ξύλο και η προσπάθεια εξαφάνισης κάθε άλλης αριστερής φωνής είναι η απάντηση τους στο ότι τελικά όσες αφίσες και να κολληθούν ο κόσμος του αγώνα αντιλαμβάνεται με ποια λογική μπορεί να νικήσει, και αυτό αποτυπώθηκε και στην τελευταία γενική συνέλευση του συλλόγου,αφού το πλαίσιο του ΜΑΣ καταγράφηκε τελευταίο.

   Την περίοδο της πιο σκληρής επίθεσης στα δικαιώματα και της κατακτήσεις της νεολαίας και των εργαζομένων από το σφαγείο της κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, την περίοδο που το δημόσιο πανεπιστήμιο μπαίνει στο στόχαστρο , στην σχολή με τον πιο ασφυκτικό συσχετισμό από τις κυβερνητικές παρατάξεις ΔΑΠ και ΠΑΣΠ, το ΜΑΣ επιλέγει να στοχοποιήσει και να επιτεθεί πολιτικά και φυσικά στην ΑΝΑ.Σ.Α.-Ε.Α.Α.Κ. και στους αγωνιστές της, στη δύναμη που συνεπώς μάχεται ενάντια στην ΔΑΠ και την ΠΑΣΠ, στην δύναμη που προσπαθεί να προωθήσει τη λογική του αγώνα, τη λογική του ανεξάρτητου μαχητικού φοιτητικού κινήματος.Δεν είναι τυχαίο λοιπόν τώρα που η Ε.Α.Α.Κ. Συμβάλει με τις δυνάμεις της στις αγωνιστικές αποφάσεις που παίρνουν οι πιο πολλές σχολές παννελαδικά, που κατεβάζουν στο δρόμο χιλιαδες αγωνιστές, που στέκονται αλληλέγγυες στο πλάι των εργαζωμένων που κόντρα στις επιταγές της κυβέρνησης που απεργούν και διαδηλώνουν, οι δυνάμεις της ΚΝΕ κα του ΜΑΣ (ένα και το αυτό) έχουν επιλέξει σε διάφορες σχολές να φιμώσουν τη φωνή της ΕΑΑΚ και να παρεμποδίσουν τη μαχητική της δράση.

   Ένα είναι σίγουρο για εμάς, αν αυτές οι επιθέσεις δεν μας εκπλήσσουν, πολύ περισσότερο δεν μας τρομοκρατούν, δεν θα σταματήσουν τόσο την ΑΝΑ.Σ.Α. αλλά και πολύ περισσότερο την Ε.Α.Α.Κ. από το να παλεύει και να διεκδικεί το δικαίωμα της να μπορεί να εκφράζεται στους σύλλογους. Η ΑΝΑ.Σ.Α.-Ε.Α.Α.Κ, το χώρο αυτό που έχει κατακτήσει στη σχολή, το χώρο αυτό που τον αναγνωρίζει ο κόσμος της σχολής, δε θα τον χαρίσει σε κανέναν, δε θα της τον πάρει κανένας, δε θα τον αμφισβιτίσει κανένας. Εμείς οι αγωνιστές του σχήματος της ΑΝΑ.Σ.Α.-Ε.Α.Α.Κ. θα συνεχίσουμε να παλεύουμε και να γιγαντώνουμε την φωνή της αντίστασης. Θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε στην προσπάθεια φίμωσης και διάλυσης του φοιτητικού μας συλλόγου, θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για μαζικές γενικές συνελεύσεις που θα αποτελούν πραγματική διαδικασία συζήτησης του συλλόγου. Πολύ περισσότερο, τέλος ,θα συνεχίσουμε να παλεύουμε ώστε να ορθωθεί πύργος αντίστασης απέναντι στην πολιτική του μνημονίου. Πύργος που θα βάλει μπλόκο στα σχέδια της Διαμαντοπούλου, σχέδια που δρομολογούν το κλείσιμο της σχολής μας και σε αυτό μας τον αγώνα καλούμε όλο τον κόσμο της σχολής, καλούμε και το ΜΑΣ να παρατήσει τον δρόμο της απομόνωσης,της ηττοπάθειας,του τραμπουκισμού και να γυρίσει ξανά στις γενικές συνελεύσεις και στα ενιαία πλαίσια αγώνα, στα πλαίσια εκείνα που έφεραν και το 2006-7 το σύλλογο στις κινητοποιήσεις.

   Στην εποχή που ο λαός μας δέχεται την πιο σκληρή επίθεση η αριστερά δεν έχει λόγω ύπαρξης αν δεν μπορεί να υπηρετήσει τα συμφέροντα της πληττόμενης πλειοψηφίας, δεν έχει λόγω ύπαρξης αν αναζητά εχθρούς στο εσωτερικό της, αν δεν δίνει νικηφόρα προοπτική, αν δεν στοχεύει στην ανατροπή. Εμείς βάζουμε διαχωριστικές από την αριστερά της ήττας, της απομόνωσης και του τραμπουκισμού. Συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα, αναζητώντας κοινό κινηματικό βηματισμό για την συγκρότηση ενός πραγματικά ανεξάρτητου, μαζικού, μαχητικού φοιτητικού κινήματος νεολαίας που θα μπλοκάρει και ανατρέψει τα σχέδια και τους νόμους τους.

   Γιατί εμείς δεν τραγουδάμε για να ξεχωρίσουμε αδερφέ μου από τον κόσμο,εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο.

   1. Καταγγελία
    Τη Δευτέρα 13-12 η ΚΝΕ Παντείου σύσσωμη με οργανωτική 30 μελών της έναντι 4 μελών της ΑΝΑ.Σ.Α.-Ε.Α.Α.Κ. που ήταν τότε στον υπαίθριο χώρο της σχολής, προσπάθησαν τραμπούκικα να αρπάξουν τον επί 15 χρόνια χώρο του σχήματος. Ο χώρος αυτός, μια κολώνα ουσιαστικά, είναι ο μόνος κεντρικός χώρος του σχήματος που τον χρησιμοποιεί για την παρέμβασή του (αφίσες, ανακοινώσεις, πανό κτλ). Η ΚΝΕ απείλησε τους 4 συντρόφους με “νοσοκομεία και φορεία” αν δεν τους παρέδιδαν το χώρο! Αφού
    επιτέθηκαν λεκτικά και σωματικά στα μέλη της ΕΑΑΚ, προκειμένου να “κατοχυρώσουν” τη κολώνα ώς χώρο της ΚΝΕ τόλμησαν να χρησιμοποιήσουν τη μνήμη μιας αγωνίστριας με τον πιο χυδαίο τρόπο! Κόλλησαν μια πλάκα με τη προτομή της Σ.Βασιλακοπούλου, φοιτήτριας Παντείου που δολοφονήθηκε από την εργοδοσία, δήθεν για να τιμήσουν τη μνήμη της!!!
    Η ΚΝΕ τιμά τους νεκρούς της όταν απειλεί αγωνιστές, όταν τους επιτίθεται, τους απειλεί με σπασμένα κεφάλια, όταν τους καταργεί το δικαίωμα να έχουν χώρο να εκφράζονται! Όπως ακριβώς κάνει το κράτος…. Η ΑΝΑ.Σ.Α.-Ε.Α.Α.Κ. δεν θα άφηνε κανένα να την φιμώσει, να της κλέψει τους χώρους που έχει κερδίσει με την παρουσία της και τους αγώνες της στη σχολή για να υπάρχει και να εκφράζεται, πολλώ δε μάλλον όταν μέσω αυτού καπηλεύεται η μνήμη μιας αγωνίστριας!
    Τη Παρασκευή 17-12 όλα τα μέλη της ΑΝΑ.Σ.Α.-Ε.Α.Α.Κ. με τη συνδρομή συντρόφων από άλλες σχολές της Αθήνας ( προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι δεν θα υπάρξει σωματική επίθεση των συντρόφων μας από την ΚΝΕ) διεκδίκησαν το χώρο τους. Χωρίς απειλές, ύβρεις, ξύλο και παρόμοιες μεθόδους που χρησιμοποιούν παρακρατικές και φασιστικές ομάδες,
    κολλήσαμε όπως πάντα αφίσες της ΕΑΑΚ στη κολώνα μας και αφαιρέσαμε διακριτικά και με απόλυτη προσοχή την πλακέτα της ΚΝΕ. Δεν αφαιρέσαμε το δικαίωμά της να την κολλήσει οπουδήποτε αλλού, στον άπλετο χώρο που έχει η ίδια για παρέμβαση στη σχολή και μέρος του οποίου όφειλε να αξιοποιήσει για να τιμήσει την αγωνίστρια!
    Άν η ΚΝΕ ενδιαφερόταν πραγματικά για την ύπαρξη μιας προτομής της Βασιλακοπούλου στη σχολή και όχι για τον τραμπουκισμό της ΕΑΑΚ και την φίμωσή της θα προχωρούσε σε μια πρόταση στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Φοιτητών Παντείου ή στο Δ.Σ., ώστε να φτιαχτεί μια τέτοια προτομή με την υπογραφή “ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΑΝΤΕΙΟΥ” και όχι “ΚΝΕ” στη κεντρική είσοδο της σχολής και όχι στην κολώνα του σχήματος!
    Η ΕΑΑΚ πάντως έχει μάθει αλλιώς να τιμά και να σέβεται τη μνήμη χαμένων αγωνιστών. Αγωνιστών όπως η Σωτηρία Βασιλακοπούλου, ο Ιάκωβος Κουμής, η Σταματίνα Κανελλοπούλου,ο Νίκος Τεμπονέρας, ο Μιχάλης Καλτεζάς και τόσοι άλλοι γνωστοί μας ή άγνωστοι. Μάθαμε να τιμάμε με αγώνες στους δρόμους, δίνοντας τη μάχη κάθε μέρα, στη σχολή, τη δουλειά, τη γειτονιά ενάντια σε όλους αυτούς που μας κλέβουν την παιδεία, την εργασία, τα δικαιώματα , την ίδια τη ζωή τελικά. Άλλωστε και αυτοί οι αγωνιστές γι’αυτό δολοφονήκαν, είτε από την εργοδοσία είτε από το κράτος (και παρακράτος) και αδιαμφισβήτητα κρατάς ζωντανή τη μνήμη τους όχι απλά με μια άψυχη προτομή σε ένα τοίχο, αλλά
    παλεύοντας να βαδίσεις στους δρόμους που βάδισαν και αυτοί….

   2. ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΑΑΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ ΚΑΙ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΩΝ.

    Βιώνουμε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για τη νεολαία και τους εργαζόμενους της χώρας. Η οικονομική και πολιτική δικτατορία της κυβέρνησης, της Ε.Ε και του ΔΝΤ επιτίθεται καθημερινά στα δικαιώματα και τις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας. Την ίδια στιγμή, παρά τις δυσκολίες, χιλιάδες εργαζόμενοι και νέοι βαδίζουν ολοένα και πιο αποφασιστικά στο δρόμο του ανυποχώρητου αγώνα ενάντια σε αυτό το βάρβαρο καθεστώς. Το φοιτητικό κίνημα σε αυτή τη συγκυρία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης, τόσο απέναντι στους νόμους της Διαμαντοπούλου για την εκπαίδευση όσο και ενάντια στην αντεργατική επίθεση συνολικά.

    Οι δυνάμεις των σχημάτων της ΕΑΑΚ και της αντικαπιταλιστικής αριστεράς στρατεύονται στην κατεύθυνση της ενδυνάμωσης και ανασυγκρότησης του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος και σε αυτή τη βάση προωθούν μια λογική ανατρεπτικής κοινής δράσης της αριστεράς εντός του κινήματος. Οι δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής αριστεράς και η ΕΑΑΚ έχουν διαλέξει αντίπαλο: το ΔΝΤ, την ΕΕ, την εργοδοσία, την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τους υποστηρικτές της (ΝΔ, ΛΑΟΣ) καθώς και τους εκπροσώπους τους μέσα στις σχολές.

    Στον αντίποδα, οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, ενώ επιλέγουν την αποχώρηση από τις μαζικές διαδικασίες των συλλόγων συγκροτώντας μέτωπα γύρω από τον εαυτό τους, αρνούνται να στρατευτούν σε μια ανατρεπτική κατεύθυνση για το κίνημα επενδύοντας στην ήττα και τον κατακερματισμό των αγώνων. Βρίσκουν τον αντίπαλο τους σε δυνάμεις του κινήματος, στήνοντας διαρκώς ενδοαριστερούς εμφυλίους και στοχοποιώντας με ιδιαίτερο ζήλο τις δυνάμεις τις αντικαπιταλιστικής αριστεράς. Κορύφωση του κατήφορου που έχει επιλέξει η ηγεσία της ΚΝΕ αποτελούν τα στημένα και προβοκατόρικα γεγονότα που συνέβησαν στο Πάντειο.

    Πιο συγκεκριμένα, τα πραγματικά γεγονότα είναι τα εξής: Όλο το προηγούμενο διάστημα, οι δυνάμεις της ΚΝΕ προέβησαν σε μια σειρά από προκλήσεις και τραμπουκισμούς σε βάρος αγωνιστών της ΕΑΑΚ με στόχο τη φίμωση του σχήματος και την καταπάτηση του χώρου παρέμβασής του. Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτή η επιλογή γίνεται σε μια σχολή που κυριαρχούν εμφανώς οι δυνάμεις της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ, χωρίς αυτό, όπως φαίνεται να ενοχλεί την ηγεσία της ΚΝΕ. Συνέχεια αυτής της επιλογής ήταν η τοποθέτηση τιμητικής πλακέτας στη μνήμη της ηρωικής κομμουνίστριας Σωτηρίας Βασιλακοπούλου σε έναν από τους ελάχιστους χώρους που διατηρεί το σχήμα της ΕΑΑΚ στη σχολή με την υπογραφή ΚΝΕ- ΚΚΕ, στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποίησαν. Τα μέλη της ΕΑΑΚ επέλεξαν να μη δημιουργήσουν ένταση μέχρι και το πέρας της εκδήλωσης. Αντίθετα μετά από αυτή παρέδωσαν με διάθεση συνεννόησης και χωρίς καμία φθορά, τη συγκεκριμένη πλακέτα στα μέλη της ΚΝΕ έτσι ώστε να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε άλλο σημείο της σχολής.

    Αμέσως μετά από αυτό, η ηγεσία της ΚΝΕ εξέδωσε μια χυδαία ανακοίνωση, στην οποία κατηγορεί τους αγωνιστές της ΕΑΑΚ, ως «ΕΚΟΦΙΤΕΣ» και «Αντικομμουνιστές», τους παρομοιάζει με «απογόνους των Ες- Ες» και «Χρυσαυγίτες» και την ίδια στιγμή εξαπολύει ως «απάντηση» τραμπούκικες επιθέσεις εναντίον τους.

    Είναι φανερό ότι όλο το παραπάνω σκηνικό αποτελεί ντροπιαστική μεθόδευση και προβοκάτσια από τη μεριά της ΚΝΕ με στόχο την περαιτέρω περιχαράκωση των δυνάμεών της και στοχοποίηση της ΕΑΑΚ και της αντικαπιταλιστικής αριστεράς. Μια μεθόδευση που δε διστάζει μάλιστα να χρησιμοποιήσει, πέρα από βαρύτατους χαρακτηρισμούς εναντίον της ΕΑΑΚ, την ίδια τη μνήμη της ηρωικής αγωνίστριας Σ. Βασιλακοπούλου και να την κηλιδώσει εντάσσοντας την στους μικροπολιτικούς της σχεδιασμούς. Αγωνιστές όπως η Βασιλακοπούλου δεν έχουν θέση σε τέτοια γεγονότα. Πρέπει να τιμούνται και να μένουν ζωντανοί στη μνήμη του λαού δείχνοντας το δρόμο για ακόμη πιο αποφασιστικούς και νικηφόρους αγώνες των εργαζόμενων και της νεολαίας που θα καταφέρνουν να δικαιώσουν τελικά την ίδια την οδυνηρή απώλειά τους. Δυστυχώς, είναι ξεκάθαρο, ότι η συγκεκριμένη στάση της ΚΝΕ δεν εκκινεί από μια προσπάθεια τέτοιας υπεράσπισης της μνήμης της Σ. Βασιλακοπούλου αλλά από την εμμονική συνέχιση της προσπάθειας της ΚΝΕ να απομονώσει τα μέλη της από κάθε αγωνιστική παρέμβαση πέραν του εαυτού της.

    Από την πλευρά μας δηλώνουμε ότι θα παραμείνουμε προσηλωμένοι στον καθημερινό αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή επίθεση σε εκπαίδευση και εργασία, για τα συμφέροντα της νεολαίας και των εργαζομένων, έχοντας πάντα ως έμπνευση τη Σωτηρία και όλες τις ηρωικές μορφές του κινήματος των περασμένων χρόνων. Δεν θα ακολουθήσουμε την ηγεσία της ΚΝΕ στον ολισθηρό δρόμο της, χωρίς αρχές, σύγκρουσης. Καλούμε, μάλιστα τους αγωνιστές της ΚΝΕ και του ΚΚΕ να γυρίσουν την πλάτη σε αυτές τις μεθοδεύσεις, συμβάλλοντας με τον τρόπο τους μέσα από τις μαζικές διαδικασίες του κινήματος για την κλιμάκωση και την πολιτικοποίηση των αγώνων στην πάλη που έχει ανάγκη η εποχή μας. Θεωρούμε ότι η αναγκαία αντιπαράθεση είναι με το κράτος και τις δυνάμεις καταστολής και όχι με την υπόλοιπη αριστερά, ωστόσο δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι δεν θα επιτρέψουμε κανενός είδους τραμπούκικες επιθέσεις που στόχο έχουν να πλήξουν την παρέμβαση των σχημάτων της ΕΑΑΚ μέσα στις σχολές.

    Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση

 2. Ακόμα και τα ΕΑΑΚ να έφταιγαν στην προκειμένη (όχι βέβαια γι’αυτά που τα κατηγορεί η ΚΝΕ), αυτοί στο ΚΚΕ-ΚΝΕ-ΜΑΣ-κτλ έχουν επαφή με την πραγματικότητα; Το διάβασαν αυτό που έγραψαν; Ούτε το τελευταίο πυροβολημένο κομματοσκυλοκατακάθι δε θα έγραφε τέτοια πράγματα…

  Σε κάθε περίπτωση, παρακαλούνται οι σχολιαστές να μας αφήσουν να πάρουμε μια ανάσα από το ΚΚΕ, είναι απανωτά τα χτυπήματα. Παραλίγο να χάσουμε και τον ΜΙΤΣΑΡΑ! 😦

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s