Συναυλία για τις απολύσεις στον Δ.Ο.Λ.

Ο Δ.Ο.Λ. κάνει απολύσεις… κι εμείς απαντάμε με μουσική και  αλληλεγγύη.

Στον εκδοτικό κόσμο, με προσχημα την κρίση, οι εργαζόμενοι είναι τα πρώτα θύματα. Οι εργαζόμενοι που δεν μοιράστηκαν ποτέ τα κέρδη τους. Ο ΔΟΛ κάνει απολύσεις (ξεκινόντας από τα Ελληνικά Γράμματα συνέχισε με απολύσεις διοικητικών υπαλλήλων και έρχεται και η σειρά των δημοσιογράφων), η Ελευθεροτυπία καταργεί τη στήλη του  Ιού και απολύει 20 διοικητικούς υπάλληλους, η Απογευματινή κλείνει, ο Αλαφούζος ανακοινώνει μείωση μισθών και σπέυδει να εφαρμώσει το μνημόνιο αναγκάζοντας τους εργαζόμενους να υπογράψουν “ατομικές” συμβάσεις εργασίας…

Στο εργασιακό τοπίο που μας ετοιμάζουν μόνο εμείς μπορούμε να απαντήσουμε.

Jaquou Utopie, Risinggalaxy

http://wp.me/pPn6Y-45z


20 thoughts on “Συναυλία για τις απολύσεις στον Δ.Ο.Λ.

 1. Ανακοίνωση της Γενικής Συνέλευσης των Εργαζομένων στο Ραδιόφωνο του Σκάι 100,3

  Αθήνα 23/11/2010

  Οι εργαζόμενοι στο ραδιόφωνο του Σκάι δεσμεύτηκαν στη σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση, ότι δεν θα υπογράψουν τις «ατομικές συμβάσεις » εργασίας που η διεύθυνση του σταθμού απαιτεί, προκειμένου να κατοχυρώσει τη μείωση της μισθοδοσίας τους κατά 10%.

  Οι εργαζόμενοι δεν προτίθενται να απεμπολήσουν κεκτημένα εργασιακά δικαιώματα και να ανοίξουν τον ασκό του Αιόλου, να καταστρατηγήσουν δηλαδή τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Εξέφρασαν μάλιστα την πεποίθησή τους ότι οι μόνες αρμόδιες για την διαπραγμάτευση των συμβάσεών τους είναι οι συνδικαλιστικές ενώσεις τους. Καλούν την ΕΣΗΕΑ και το Διασωματειακό , να τους στηρίξουν έμπρακτα .

  Η εκπρόσωπος των δημοσιογράφων του Ραδιοφώνου του Σκάι,
  Δήμητρα Κουντή

  Την ανακοίνωση αυτή την συνυπέγραψε η κοινή συνέλευση που ακολούθησε όλων των εργαζομένων στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση του Σκαι

   1. Ο Καλαμούκης ρωτήθηκε εχθές από ακροατές κι ψιλοέκανε την πάπια. Θα δούμε, οι περιστάσεις, κρίση σε όλα τα μέσα, να περιμένουμε και άλλα τέτοια επαναστατικά. Βρες το χθεσινό podcast και άκου.

   2. Σήμερα έστειλα δύο μηνύματα (κοσμιότατα) στους Λυριτζή-Οικονόμου, αλλά δεν έβγαλαν τσιμουδιά. Σε αντίθεση με τη λογοδιάρροιά τους για τον διαπλεκόμενο συνδικαλισμό της ΔΕΗ.

    Παίδες δεν υπάρχει λύση με αυτά τα λαμόγια. Μόνο ντου και ξύλο.
    Χθες η συγκέντρωση ήταν για λύπηση. Καμιά πενηνταριά άτομα και από αυτούς ένας θεός ξέρει πόσοι ήταν εργαζόμενοι και απολυμένοι του ΔΟΛ. Το φωτισμένο κτίριο του Ομίλου βρισκόταν ακριβώς δίπλα και “δούλευε” κανονικά. Αντί για συναυλίες στο “λιμάνι” έπρεπε να γίνεται ρεσάλτο στις “γαλέρες”. Μη γελιώμαστε.

   3. έχεις κουράγιο κι ακούς Λυριτζή-Οικονόμου; Ατσάλινα νεύρα, εγώ δεν αντέχω ούτε 5λεπτο.

   4. Όχι δεν έχω κουράγιο καθόλου. Μόνο επαγγελματική διαστροφή. Κλινική περίπτωση…

    Αν και τον τελευταίο καιρό Σκάι δε βάζω σχεδόν καθόλου στο ραδιόφωνο, πλην καμιάς ελληνοφρένειας και χ”στεφάνου.

   5. Στείλτους μήνυμα “ελλάς ελλήνων εφοπλιστών” να δούμε τι θα απαντήσουν ;P

 2. Μπράβο παιδιά. Σκίζετε στο ρεπορτάζ δρόμου.

  Οι No Mind τα σπάσαν για άλλη μια φορά.

  1. Δε θα ήταν καλύτερο πριν πει οτιδήποτε ο καθένας να συνεδριάσει το σωματείο των εργαζομένων στο ΣΚΑΙ? Δε νομίζω πως οι Δονκιχωτισμοί οφελούν κάποιον. Ειδικά στις δεδομένες συνθήκες.

   1. Σωστός! Και γω θα ήθελα να ακούσει ένα μεγάλο άντε γαμήσου ο Αλαφούζος αλλά εγώ δεν δουλεύω εκεί…

   2. Αν είναι να απολυθείς κάντο σωστά τουλάχιστον.

    Όσο για τον Αλαφούζο ευτυχώς που υπάρχει κι ο Πρόεδρος και φροντίζει γι’ αυτό.

   3. Άκυρο μόλις είδα πως βγάλαν ανακοίνωση αλλά επιμένω ως προς το ζήτημα του Δονκιχωτισμού. Τα άλλα είναι για εσωτερική κατανάλωση.

 3. ΑΠΟΨΙΛΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΑΝΤ1
  by Άνεργοι Δημοσιογράφοι

  Εκρηκτική κατάσταση επικρατεί στον όμιλο του ΑΝΤ1 μετά από τις μαζικές απολύσεις δημοσιογράφων στο ραδιοφωνικό σταθμό.
  Μετά τις απομακρύνσεις της Φαίης Χρυσοχόου και της Φωτεινής Γεωργίου συνεχίστηκαν και χθες οι απολύσεις με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καν προσωπικό για την εκφώνηση των δελτίων ειδήσεων.
  Στο σταθμό επικρατεί αναστάτωση και η κατάσταση είναι δραματική καθώς ήδη έχουν απολυθεί 8 άτομα από το ρεπορτάζ, την παραγωγή και την αίθουσα σύνταξης. Ανάμεσα τους ο διευθυντής ειδήσεων Βασίλης Αδαμόπουλος, η Χριστίνα Γαλανοπούλου (παραγωγός), ο Χρήστος Χωμενίδης (συγγραφέας – παραγωγός), ο Στέλιος Ιωάννου (δημοσιογράφος), Θεοδόσης Πάνου (αστυνομικό) η Ιωάννα Κατσέλη και ο Μανώλης Τσουμάκης (σύνταξη και εκφώνηση δελτίων ειδήσεων) και η Μάρα Βαφειάδου (παραγωγός ειδήσεων).
  Οι υπεύθυνοι του ομίλου ΑΝΤ1 κρύβονταν και στις συνεχείς οχλήσεις της ΕΣΗΕΑ δεν υπήρχε υπεύθυνος για να δώσει εξηγήσεις.
  Αναστάτωση επικρατεί και στον τηλεοπτικό σταθμό του ΑΝΤ1 μετά την έντονη φημολογία ότι θα υπάρξουν και εκεί μαζικές….απολύσεις δημοσιογράφων τις οποίες ζήτησε, από τον διευθυντή ενημέρωσης Στρατή Λιαρέλη, ο νέος γενικός διευθυντής τηλεόρασης Αλεξάντερ Χόλαντ.

 4. ΑΡΧΙΣΑΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
  by Άνεργοι Δημοσιογράφοι

  H Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων* στα ΜΜΕ που συνεδρίασε εκτάκτως μετά την απαράδεκτη προσπάθεια επιβολής μείωσης μισθών και κατάργησης των ΣΣΕ στον όμιλο ΣΚΑΪ και τις μαζικές απολύσεις στο ραδιόφωνο του «ΑNTΕΝΝΑ» και του «FREEDOM», καλεί τα Δ.Σ. των Ενώσεων όλου του κλάδου να αποφασίσουν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και καλεί τους εργαζόμενους ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ:

  -Την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010 , στις 12 το μεσημέρι, σε συγκέντρωση στην είσοδο του «ΣΚΑΪ» (Εθνάρχου Μακαρίου & Φαληρέως 2).

  -Την Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010 , στις 11 το πρωί, σε συγκέντρωση όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ (δημοσιογράφων, διοικητικών υπαλλήλων και τεχνικών) στην οδό Ακαδημίας 20 (γραφεία ΕΣΗΕΑ) και πορεία μέχρι το υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29).

  -Την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010, μαζί με όλο τον κλάδο στην 24ωρη γενική απεργία.

  Η Συντονιστική Επιτροπή θα παραστεί στην… έκτακτη συνέλευση των εργαζομένων το μεσημέρι (12:00) στον ANTENNA μετά το κύμα μαζικών απολύσεων στον ραδιοσταθμό.

  *ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
  ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
  ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
  ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
  ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
  ΕΝΩΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
  ΕΝΩΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
  ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
  ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
  ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ
  ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ
  ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s