Πολυτεχνείο 2010

Συνεχής Ενημέρωση…

Οι σημερινές κινητοποιήσεις με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου  έχουν ήδη ξεκινήσει ανά την Ελλάδα, με την Αθήνα να κάνει την αρχή με προσυγκεντρώσεις που καλέστηκαν  ήδη από τις 2 σε όλο το μήκος της οδού Σταδίου, με συμμετοχή  από τα Πρωτοβάθμια Σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τον ΣΥΡΙΖΑ οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτκής αριστεράς, του αναρχικού χώρου κ.α. με τις προσυγκεντρώσεις του ΚΚΕ να ακολουθούν . Η πορεία να βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη.

Την ανταπόκριση γράφει η δυστυχής Jaquou Utopie που συγκυριακά είχε την ατυχία σήμερα να είναι μπροστά σε υπολογιστή και να χάνει την πορεία, μεταφέροντας πληροφορίες από διάσπαρτους στον δρόμο ΣχΣ αλλά και άλλα διαδικτυακά μέσα…

Το ραντεβού στην Θεσσαλονίκη είναι:

– 17.00 – Συγκέντρωση στην Πολυτεχνική Σχολή – ΠΟΡΕΙΑ προς το Αμερικανικό Προξενείο. Διοργανωτής: ΣΦΕΑ (Σύνδεσμος Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974)

– 17.00 – Συγκέντρωση ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΓΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ φοιτητικών συλλόγων – ΠΟΡΕΙΑ προς το αμερικανικό προξενείο και επιστροφή στο Πολυτεχνείο.

– 17.00 – Συγκέντρωση στην Πολυτεχνική Σχολή – ΠΟΡΕΙΑ με τελική κατάληξη το αμερικανικό προξενείο. Διοργανωτής: ΚΚΕ (ΠΑΜΕ, ΠΑΣΥ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ, ΟΓΕ, Επιτροπές Ειρήνης, αντιστασιακές οργανώσεις).

– 18.00 – Συγκέντρωση στην Καμάρα. Καλούν: Πρωτοβάθμια Σωματεία, ΑΚ Θεσσαλονίκης, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ “ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΘΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ” (προσυγκέντρωση στις 17.00 στο «Σχολείο» – Βασ. Γεωργίου με Μπιζανίου), Αριστερά σχήματα, φοιτητικές-μαθητικές συλλογικότητες,

Το παρόν ποστ θα ενημερώνεται με ανταποκρίσεις από την πορεία του Πολυτεχνείου…

Η πορεία στην Αθήνα


update 16:oo

Το ελικόπτερο της αστυνομίας βολτάρει πάνω από το κέντρο της πόλης εδώ και δύο ώρες.

Η συμμετοχή στην πορεία της Αθήνας είναι πολύ μεγάλη και φέτος, με εντυπωσιακή παρουσία στα μπλοκ των Φοιτητικών συλλόγων και του Πολυτεχνείου, των Πρωτοβάθμιων σωματείων, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του Αντιεξουσιαστικού χώρου. Πρώτες πρόχειρες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για πάνω από 10000 διαδηλωτές. (το νούμερο θα διορθωθεί όταν έχουμε περισσότερες πληροφορίες και τελικές εκτιμήσεις)

Επεισόδια δημιουργήθηκαν όταν οργανωμένο μπλοκ στης ΠΑΣΠ, με καδρόνια και κράνη  και με την βοήθεια των ΜΑΤ προσπάθησε να μπει στην κεφαλή της πορείας στη Σταδίου . Εμποδίστηκε από  τους συμμετέχοντες.

 

Αμερικάνικη Πρεσβεία σήμερα...

update 17:00

Το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ έχουν φτάσει στην Αμερικάνικη Πρεσβεία, φαίνεται ότι βγήκαν μπροστά από την Πανεπιστημίου. Πυκνά μπλοκ με πολύ κόσμο. Ρεπόρτερ της ΝΕΤ τους υπολογίζει σε 20000.

update 17:16

Τα μπλοκ του Αναρχικού χώρου περνούν από τη Βουλή, περικυκλωμένα από προκλητική δύναμη των ΜΑΤ.

update 17:23

Η αστυνομία κάνει λόγο για 13000 διαδηλωτές… Μπορώ με βεβαιότητα να πω ότι μαζί με το ΠΑΜΕ είναι πάνω από 40000 και μπορεί και να υποτιμώ τον πραγματικό αριθμό των συμμετεχόντων.

update 17:40

Το μπλοκ των φοιτητών ΕΜΠ, πολύ πυκνό και εντυπωσιακό φτάνει στην Αμερικάνικη Πρεσβεία

update 18:22

Επεσε φωτοβολίδα μεσα στην πρεσβεία και ο 98 fm μεταδίδει τωρα πως επεσαν και μερικές πέτρες στα ΜΑΤ που απάντησαν με (περιορισμένη) ρίψη χημικών. Τα μπλοκ πάντως παραμένουν στην ίδια θέση συγκροτημένα και με εντονο παλμό φωνάζουν συνθήματα.

update 18:30

Η πορεία χτυπήθηκε από τα ΜΑΤ στο Μέγαρο Μουσικής, κοντά στην Αμερικάνικη Πρεσβεία, πολλά δακρυγόνα.

Προσέξτε πως πιάνουν διαδηλωτή που δεν έχει κάνει τίποτα… απλά προσπαθεί να φύγει.

update 18:38

Στον ραδιοφωνικό σταθμό στο Κόκκινο γίνεται λόγος για τουλάχιστον 10 προσαγωγές όταν ΜΑΤ διεμβόλισαν την πορεία ενώ πληροφορίες του tvxs κάνουν λόγο και για τραυματισμούς

Η πορεία όμως συνεχίζεται.

update 19:00

Κι ενώ η πορεία στην Αθήνα τελείωσε φαίνεται ότι μέρος της πορείας κατά την επίθεση των ΜΑΤ κινήθηκαν προς το Γουδί, η αστυνομία συνεχίζει να τους κυνηγάει και διαδηλωτές βρίσκονται αποκλεισμένοι στην περιοχή του Νοσοκομείου Παίδων.

Σκηνές απείρου κάλους με ΔΙΑΣ να κυνηγούν κόσμο εκτυλίσσονται και στην Αλεξάνδρας…

Η αστυνομία του ΜΠΑΤΣΟΚ προσάγει όπου βρει…

update 19:20

Ελικόπτερο της αστυνομίας κάνει χαμηλή πτήση και φωτίζει με προβολείς πάνω από τα Εξάρχεια, το Πολυτεχνείο και την πλατεία… Κατοχή λέγεται, μην ανησυχείτε…

Στην ΓΑΔΑ εν τω μεταξύ προσάγεται συνεχώς κόσμος. Αναφέρεται τραυματισμός διαδηλωτή από αστυνομικούς που του σπάσανε το πόδι και τον παρέλαβε ασθενοφόρο και άλλου διαδηλωτή που μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο με εγκαύματα από χειροβομβίδα κρότου λάμψης. Αναφέρεται ότι έχουμε  συνολικά 98 προσαγωγές, από τις οποίεσ συνελήφθησαν  23 άτομα . Αναφέρονται 3 τραυματίες.

 

 

Η πορεία στη Θεσσαλονίκη

update 18:25

Ξεκινά τώρα από το Πολυτεχνείο τα μπλοκ της ΣΦΕΑ, του Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, του ΠΑΜΕ, και άλλων οργανώσεων που πρόσκεινται στο ΚΚΕ. Εντωμεταξύ, διαδηλωτές και διαδηλώτριες συγκεντρώνονται ακόμα μπροστά από το χώρο του Πολυτεχνείο, καθώς το μπλοκ του Συντονιστικού Γενικού Συνελεύσεων των φοιτητικών συλλόγων και η πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων έχουν ανακοινώσει την έναρξη της πορείας στις 6.

Στις 6 καλούν και στην Καμάρα η Αντιεξουσιαστική Κίνηση και άλλες συνελεύσεις του αντιεξουσιαστικού χώρου.
Στα μπλοκ που αναχωρούν τώρα (ΣΦΕΑ, ΜΑΣ, ΠΑΜΕ, ΚΚΕ κα) συμμετέχουν, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, γύρω στα 3.000 άτομα. Ανάμεσά τους, στρατιώτες με τις στολές τους, επιτροπές αγώνα φοιτητών, το μπλοκ της κυπριακής φοιτητικής παράταξης “Προοδευτικοί” κα.
Παρά τη μεσημεριανή μπόρα, αυτή τη στιγμή ο καιρός είναι ανοιχτός και δεν βρέχει. Θα ακολουθήσει συνεχής ενημέρωση από την πορεία και από την επιστροφή της στο χώρο του Πανεπιστημίου. (athens indymedia)

update 18:50

Όλο το μήκος την πορείας στη Θεσσαλονίκη αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην Τσιμισκή.

Υπολογίζεται ότι περίπου 4.000 διαδηλωτές συμμετέχουν στη πορεία του ΠΑΜΕ, άλλοι τόσοι είναι οι διαδηλωτές των φοιτητικών συλλόγων, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενώ στο μπλοκ των αντιεξουσιαστών εκτιμάται ότι συμμετέχουν περίπου 1.000 άτομα. (via Tvxs)

update 19:45

Ολόκληρη η πορεία βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη Λεωφόρο Νίκης (παραλιακή) και κατευθύνεται προς το Πολυτεχνείο. Ο κόσμος είναι γύρω στα 6.000 άτομα. Υπάρχει παλμός, φωνάζονται συνθήματα και πετάγονται τρικάκια. Μεγάλη αστυνομική παρουσία στους δρόμους του κέντρου. (via indymedia)


131 thoughts on “Πολυτεχνείο 2010

 1. το πρωί ομαδα 80-100 ΠΑΣΠιτών μαζί με μπράβους επιχείρησαν να καταθέσουν στεφάνι στο Πολυτεχνείο του ΑΠΘ φορώντας κράνη, κρατώντας ρόπαλα και πετώντας πέτρες και μπαταρίες στους συγκεντρωμένους φοιτητες. Η ομάδα περφρούρησης που συγκροτήθηκε αμεσα απο ΕΑΑΚ, ΑΚ και α/α απώθησε και εδιωξε απο τον χωρο τους υπερασπιστές του ΔΝΤ

   1. Ρε παιδια λύστε μου την απορία. Αυτός ο κωλόφαρδος ο ΓΑΠ πώς σκατά τη γλύτωσε το πρωί;;;;
    Και να’ λεγα ότι πήγε από τα άγρια χαράματα. Καλές δέκα έφτασε με το γνωστό ψευτοκυριλέ και καραψευτοδήθεν στυλάκι του;

   2. Λοιπόν να δώσω κι εγώ ανταπόκριση. Οι ΔΑΠίτες κατέθεσαν στεφάνι αλλά πήγαν ξημερώματα κι οι ανάρχες άργησαν να το πάρουν χαμπάρι. Οι Πασπίτες στην αρχή περίμεναν στο απέναντι πεζοδρόμιο αλλά μετά από λίγη ώρα τους πήραν στο κατόπι. Ταμπουρώθηκαν στο ΠΑΜΑΚ κι εκεί μαζέυτηκε κι άλλος κόσμος. Σε κάποια στιγμή πέρασα από δίπλα τους κι άκουγα τη στελεχάρα να προσπαθεί να τους εμψυχώσει.Τα υπόλοιπα τα γνωρίζετε.

    Όσο για αριθμούς μην περίμενετε κανά ρεπόρτο. Ποτέ δεν τα πήγαινα καλά. Νομίζω πάντως πως η συγκέντρωση του ΚΚΕ είχε κάπως περισσότερο κόσμο από πέρσι. Νομίζω πάντως πως οι 4.000 που ειπώθηκαν είναι ένα ελάχιστο.

   3. Α νομίζω πως πάμε για κανόνι στο πρώτο τρίμηνο του 2011.

   4. .. θα πας μπροστα..
    αν ησουν Αθηνα.. θα σου’λεγα να παρεις την Πανεπιστημιου.. 😛

    εεε μα… .. πόσο καφρίλα ήταν αυτό το sprint…

   5. Μην ανησυχείς το κάναμε πέρσι στη Θεσσαλονίκη. Έφτιαξα τρικέφαλους 😀

   6. εγω τον γουσταρω τον συντροφο με υψωμενη τη γροθια…
    μου θυμιζει εποχες Αραγονιας…πφφφφφφφ 🙂 🙂 🙂 🙂

    ο χαμενος….

 2. Αθήνα: κόσμος του ΠΑΜΕ περνάει τωρα απο την πλατεία συνταγματος ( νομίζω είναι η αρχή της βασ. σοφίας) φωνάζοντας “εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι με το ΚΚΕ αντισταση και πάλη”, “η ιστορία γραφεται με ανυπακοή, αγωνες, ρήξη, ανατροπή” και “χωρις εσένα γραναζι δεν γυρνα, εργατη μπορείς χωρίς αφεντικά”

 3. Πάντως εμένα ο Zaphod μόλις μου είπε ότι δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει, ότι είναι στη Σταδίου και ότι το ΚΚΕ είναι πιο πίσω… όπως συνηθίζεται βέβαια, εκτός αν έχει αλλάξει κάτι σήμερα.

  1. δεν ξερω καλά τους δρόμους της Αθήνας, πήρα μια εικόνα απο την καμερα του ζούγκλα που δείχνει τα μπλόκ να περνανε δίπλα απο τη βουλή

   1. Είχες δίκιο τελικά… το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ φύγαν μπροστά… και είναι τώρα στην Αμερικάνικη Πρεσβεία

 4. Τωρα περνάει και το μπλόκ των ΓΣ των φοιτ. συλλόγων φωνάζοντας αντι-ιμπεριαλιστικά-αντιΕΕ και αντικυβερνητικά συνθήματα… πολύ μαχητικό και εντυπωσιακής μαζικότητας το μπλόκ των φοιτητών

 5. η πορεία του ΚΚΕ εχει τελειώσει αφου πέρασε απο την αμερικανικη πρεσβεία… νωρίτερα διμοιρίες ΜΑΤ προσπάθησαν να κυκλωσουν το μπλόκ α/α και απωθήθηκαν απο τον κόσμο

  1. το πιο αστείο είναι το μπλοκ της ΠΑΣΠ που περίμενε στην Ακαδημίας για να μπει τελικά στην ουρά της πορείας, μιας και κανείς δεν το άφηνε να περάσει νωρίτερα… Με σύνθημα Ανεξαρτησία, Λαϊκή κυριαρχία… καδρόνια, κράνη, περιφρούρηση και σήμα τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ…

   1. αυτο δειχνει κ η καμερα του ζουγκλα.
    αυτο το μπλοκ ειναι πολυ ωρα στασιμο εκει.

   2. ναι με κάτι ρόπαλα σαν αυτά του μπέιζμπολ σχεδόν… :)))))))))))))))))) γελοίο θέαμα ήταν…

 6. το μπλόκ των α/α είναι τωρα στο πολεμικό μουσείο και εχουν στο πλάι διμοιρίες, στην ουρά ακολουθεί απομονωμένο και αποκομμένο το μπλόκ ΠΑΣΠιτων που εχει ισχυρή περφρούρηση φοβούμενοι αντιδράσεις και αποδοκιμασίες απο τον κόσμο.

 7. Αθήνα: επεσε φωτοβολίδα μεσα στην πρεσβεία και ο 98 fm μεταδίδει τωρα πως επεσαν και μερικές πέτρες στα ΜΑΤ που απάντησαν με ρίψη χημικών. Τα μπλοκ πάντως παραμένουν στην ίδια θέση συγκροτημένα και με εντονο παλμό φωνάζουν συνθήματα

  Στη Θεσ/νίκη τα μπλόκ φοιτητών/μαθητών που πρόσκεινται στο ΚΚΕ εχουν ξεκινησει να συναντησουν το ΠΑΜΕ, κόσμος συγκεντρώνεται στο Πολυτεχνείο

  1. Δεν μπορώ να πιστέψω πόσοι μπάτσοι είναι κάθε φορά γύρω από το μπλοκ του ΕΕΚ… δηλαδή είναι αδιανόητο…

 8. τα δακρυγόνα επεσαν λίγο μετα το μεγαρο μουσικής και πριν την πρεσβεία. Εγινε πέσιμο απο τους μπάτσους, έριξαν και κρότου λάμψης. το indymedia γραφει για προσαγωγές.

 9. ΘΕΣ/ΝΙΚΗ η πορεία ξεκίνησε απο Πολυτεχνείο, εστριψε εθνικής αμύνης και προχωραει τωρα στην τσιμισκή με κατευθυνση την αμερικανικη πρεσβεία

 10. Το (πολύ μικρό) μπλοκ της ΠΑΣΠ έχει μείνει τώρα μόνο με την περιφρούρηση.
  Περνάει «τετραγωνισμένο» και δέχεται τα «εύσημα»

  απο The Press Project

 11. απο το μπλόκ που χτυπήθηκε στο μεγ. μουσικής ενα μέρος κινήθηκε προς γουδι και κυνηγηθηκε απο ΜΑΤ

 12. Μόλις επέστρεψα από την Αμερικάνικη πρεσβεία. Αν και ανεβοκατέβηκα αρκετές φορές τα μπλοκ, δεν μπορώ να υπολογίσω πόσοι ήταν οι διαδηλωτές. Πάντως σίγουρα μερικές δεκάδες χιλιάδες (οι 13.000 που αναφέρει η αστυνομία είναι μακριά από την πραγματικότητα).
  Έως ότου να αποχωρήσω ήταν ήρεμα τα πράγματα, αν και η πορεία ξεκίνησε με ένα γερό ντου της Α/Κ στους ΠΑΣΠίτες που είχαν το θράσος να παραταχτούν ακριβώς πίσω της (με κράνη και λοστάρια).
  Το αποτέλεσμα: Πέσαν μερικές ψιλές έως ότου άρχισε να βρέχει καταρακτωδώς (νερό και μπάτσους). Οι ΠΑΣΠίτες οπισθοχώρησαν σιωπηλώς και έως ότου να έρθουν οι διμοιρίες των ΜΑΤ δεν προκαλούσαν.
  Όταν όμως οι ΜΑΤατζήδες τους περικύκλωσαν για να τους προφυλάξουν από τα “στίφη των αναρχοάπλυτων” εν είδει περιφρούρησης με χορηγεία υπ. ΠΡΟΠΟ, ξετσούμισαν και άρχισαν τα συνθήματα (για Τεμπονέρα). Αποτέλεσμα ήταν να γίνουν περίγελως (ακόμη και κάτι παπούδες τους κοροιδευαν).
  Αργότερα θα ανέβουν πολύ ενδιαφέρουσες και άκρως γελοίες εικόνες των ΜΑΤ να φρουρούν νεολαίους πασόκους. Μοιραία το μπλοκ της ΠΑΣΠ αποσπάστηκε και μεταφέρθηκε από Ακαδημίας όπου και περίμενε σε απόσταση ασφαλείας να περάσει όλη η πορεία πριν τους φέρουν χεράκι-χεράκι τα ΜΑΤ κι αυτούς στην εκδρομούλα τους. Εννοείται ότι έφαγαν και μία δεύτερη γιούχα για να έχουν να χαίρονται…

  Γενικά ήταν φανερό ότι οι μπάτσοι είχαν εντολές να στέκονται κοντά μεν, αλλά να μην πολυπροκαλούν. Ωστόσο δεν πρόλαβα τα γεγονότα του τέλους, που αναφέρει το ραδιόφωνο, για μία πιο σφαιρική εικόνα.

  Υ.Γ. Για το ΚΚΕ, το μόνο που μπορώ να υποθέσω, είναι ότι προσπέρασε την πορεία από την Πανεπιστημίου. Πάντως όταν συντάσσονταν τα μπλόκα στη Σταδίου το ΚΚΕ ήταν αρκετά πιο πίσω. Η πορεία άργησε πολύ να ξεκινήσει. Ίσως λόγω της μετακίνησης του ΚΚΕ επικεφαλής.

  1. Τώρα διάβασα στο tvxs την επιβεβαίωση της υπόθεσης ότι το ΚΚΕ αποσπάστηκε και τέθηκε επικεφαλής.
   Άντε μάγκες και στην επόμενη πορεία, η ΓΣΕΕ στην Ακαδημίας, το ΠΑΜΕ στην Πανεπιστημίου και οι “άπλυτοι” στην Σταδίου.

   1. Εδώ σου έχουμε πολεμικό ρεπορτάζ μέσα από την πρώτη γραμμή των οδομαχιών (αν και η κυκλωτική κίνηση του ΚΚΕ μας μπέρδεψε, πλήν όμως δε διέφυγε της προσοχής της συντρόφου ανταποκρίτριας Θεοκούλας Κουλαμάρας). Εσύ από τη ζεστασιά του σπιτιού σου, με τα laptop-άκι, τα ουισκάκια, το τζακάκι και την τζαζ στο DVD-audio [το παράχεσα, ε;], πόσο αξιόπιστη πηγή μπορεί να είσαι;
    😛 😛 😛

   2. Το επιβεβαιώνω κι εγώ που έπεσα πάνω στην τρεχάλα…:)

   3. Μα δεν καταλαβαίνεις; είναι το σχέδιο για να περικυκλώσουμε τους τσέους.

   4. είστε όμως πολύ γκρινιάρηδες..
    καλέ πότε ήταν που γκρινιάζατε που λεγανε απο τα μεγαφωνα “¨ΟΧΙ απο την Πανεπιστημιου!” .. ??

    ε σημερα που τρεχανε οι ΚΚΕ να καλυψουν την πανεπιστημιου.. παλι γκρινιαζετε?!!..
    ε.. νταξ.. φτάσανε πρωτοι στη Β.Σοφίας.. τι να κάνουν.. sprint happens..
    😛

    πφφφ..
    παντως.. ουτε στο ΜΕΤΡΟ σε ωρα αιχμης καθ’όδον για τις κυλιόμενες δεν βλέπεις τέτοιο ρυθμό “βάδην”..
    τι να πω.. μπράβο για το σθένος (ήταν γοργoπόδαροι.. ακόμα και οι “κάποιας ηλικίας”..)

 13. Η πορεία ήταν ογκώδης, δεν νομίζω ότι μιλάμε μόνο για μερικές δεκάδες. Ήταν πολύ μεγαλύτερη από αυτή της 5ης Μάη. Τα μπλοκ πολύ πυκνά, η Βασιλίσσης Σοφίας γεμάτη από την αρχή της ως την πρεσβεία.

  1. Μην υπερβάλουμε. Κλάσμα (και μάλιστα μικρό) της 5ης Μαϊου ήταν. Τότε τα μπλοκ ήταν κολλητά και ξεκινούσαν από τα όρια της Κυψέλης και έφταναν έως το Σύνταγμα.

   1. ναι ρε καμία σχέση μη λέμε κι ότι θελουμε.. πάντως ήταν μάλλον η μεγαλύτερη της περιόδου δντ μετά της 5ης Μαΐου (με την οποία δεν συγκρίνεται..)

   2. υπολογιζουν 40000 τωρα ακουσα, αλλα πιστευω οτι ηταν περισσοτεροι…και τα μπλοκς ..ηταν σφιχτα παρατεταγμενα…σχετικα καλα περιφρουρημενα….τουλαχιστον στην Σταδιου που ημουν..η 5 Μαη μακραν….
    Σας χαιρετω παω για V for Vendeta
    ες αυριον τα σπουδαια.

  1. Επειδή μετακινήθηκα αρκετά στα μπλοκ επιβεβαιώνω ότι είχε πάρα πολύ κόσμο τελικά… παρόλη τη νεροποντή που μας μούσκεψε μέχρι το κόκκαλο… το 13000 που λένε είναι γελοίο… δεν ξέρω αν ήταν το ίδιο με της 5 Μαϊου, εγώ πιστεύω πως όχι, αλλά ήταν σίγουρα πολύ μεγάλη πορεία…

 14. ανταποκριση απο μπλοκ ΕΕΚ
  το μπλοκ του ΕΕΚ ειχε αποκοπει απο την υπολοιπη πορεια και απο μπροστα (μπλοκ α/α) και απο πισω (μπλοκ συριζα) και ηταν ακινητοποιημενο και περικυκλωμενο στην πλατεια ελευθεριας, μετρο μεγαρου μουσικης.
  Χωρις την παραμικρη αφορμη, το τονιζω, κι ενω ηταν περικυκλωμενο απο ΜΑΤ αρχισε ρηψη χημικων και μια κροτου λαμψης επεσε στο κεντρο του μπλοκ!!! Ναι, στο κεντρο του μπλοκ, στα ποδια μας. Την ιδια στιγμη τα ΜΑΤ αρχιζουν να βαρανε τον κοσμο με γκλομπ και να κυνηγανε στην τυχη ολους αδιακριτως. Αυτα τα γλαφυρα απο εκει.

  1. Επισης, τα μπλοκ α/α ειχανε παρα, μα παρα πολυ κοσμο. Καποια στιγμη, εξω απο το συνταγμα, προσπαθησα να περπατησω και να φτασω μπροστα, στην αρχη των α/α και οταν σταματησα να το προσπαθω η κεφαλη ηταν καμια 100ρια μετρα μπροστα. Τουλαχιστον ετσι μου φανηκε, γιατι τελικα δεν τα καταφερα να φτασω στο 1ο πανο. Ας μας πει και καποιος αλλος.

 15. παντως η εικονα του προβολεα απο το ελικοπτερο θυμιζει οργουελιανο σκηνικο…

 16. το κεντρο οχυρωμενο σαν αστακος,απο το συνταγμα μεχρι την πατησιων στο υψος του πολυτεχνειου…..και στους παραδρομους κλουβες παρατεταγμενες και ειδικες δυναμεις….προσπαθωντας να ειναι διακριτικοι….χωρις να το καταφερνουν ιδιαιτερα.

  1. Είναι φανερό από την επόμενη φωτογραφία πως η περιφρούριση είχε σταθεί για να περάσουν τα μπλογκ του ΚΚΕ. Ιδού μετά από πολύ λίγο χρόνο (ο τύπος με το έντονα κίτρινο μπουφάν φαίνεται και στις δύο φωτογραφίες):

   http://picasaweb.google.com/aksioprepeiakantoxh/1711101?feat=flashalbum#5540695293713935106

 17. Γεια σας κι από μένα.. λοιπόν η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω κάτι περισσότερο απ’ όσα αναφέρει η έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση της συντρόφισσας ζακού (πώς σου φάνηκε?)

  Η πορεία είχε πάρα πολύ κόσμο. Το μπλοκ του Πολυτεχνείου και τα άλλα φοιτητικά μπλοκ ογκωδέστατα και εντυπωσιακά. Το ΚΚΕ/ΠΑΜΕ έριξε μια φοβερή τρεχάλα στην Πανεπιστημίου και τέθηκε επικεφαλής με τη βοήθεια βέβαια όλων των υπολοίπων που σταματήσαμε για κάνα τέταρτο το περπάτημα (φαντάζομαι γι΄αυτό το λόγο).. Τα ΜΑΤ πήγαν όλη την πορεία καροτσάκι και ειδικά τους αναρχικούς αν κατάλαβα καλά, ωστόσο μέχρι το μέγαρο η ατμόσφαιρα ήταν καθαρότατη από χημικά και γενικά απ’ όσο είδα εκεί που ήμουν (στο ΔΙΚΤΥΟ, πίσω από ΕΕΚ και ΚΟΝΤΡΑ και μπροστά απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ) δεν αντιδρούσαν σχεδόν καθόλου. Απ’ ότι καταλαβαίνω έχασα όλο το νταβαντούρι γιατί πριν φτάσουμε στο μέγαρο στρίψαμε με κάτι φίλους δεξιά προς ιλίσια όπου είχαμε αμάξι. Στην Παπαδιαμάντη είδαμε ξαφνικά μπροστά μας να μαζεύονται πάρα πολλές μηχανές της ΔΕΛΤΑ και να δίνεται σήμα για έφοδο αν δεν κάνω λάθος και πάλι στο ύψος περίπου που βρισκόταν το ΕΕΚ. Τα υπόλοιπα τα διάβασα απ’ το ποστ..

  Ψητούς ψητούς θα φάμε τους αστούς και τους γραφειοκράτες στο φούρνο με πατάτες,, καληνύχτα..

  1. Α! είδα και τους ΠΑΣΠίτες στο τέλος της πορείας, δεν κατάλαβα από που ήρθαν αλλά άκουσα πίσω στον ΣΥΡΙΖΑ χοντρό γιουχάρισμα και γύρισα και τους είδα σε σχηματισμό χελώνας..

   1. επιβεβαιωνω, αν και μαλλον για σχηματισμος κοτας μου φανηκε, και μαλιστα λιρατης.

    οχι σοβαρα τωρα, ρε παιδια το εν λογω μπλοκ το πετυχα κατηφοριζοντας απο Αλεξανδρας για μετρο ευαγγελισμου. Το αξιοσημειωτο ειναι αυτο: το μπλοκ περναγε μπροστα απο την πρεσβεια, κολητα με τους μπατσους και ειχε αλυσιδα με κονταρια απο την εξω πλευρα(!!!), οπου δεν υπηρχε ουτε ενας μπατσος, αλλα μονο καμια 50ρια σκορπιοι διαδηλωτες που το γιουχαριζαν. Αυτη νομιζω θα ηταν η φωτογραφια της βραδιας.

   2. Το “πόδια στους ώμους” το εφάρμοσαν πριν την πορεία, όταν βρέθηκαν ξεβράκωτοι απέναντι στους Γαλάτες της Α/Κ, χωρίς τη συνοδεία σιδερόφραχτων του υπουργείου ΠροΠο.

   3. Μη λέτε τέτοια πράματα γιατί βλέπω να σας πέφτει ο ουρανός στο κεφάλι.

  2. * η οδός είναι παπαδιαμαντοπούλου φυσικά όχι Παπαδιαμάντη.. αλλά τι περιμένετε από έναν άνθρωπο που στη συγκέντρωση στην πρεσβεία του ισραηλ είπε την κατεχάκη.. στενό..

 18. στην πλατεια εξαρχειων διμοιριες την επεσαν απο τα στενα, ρηψη χημικων και προσαγωγες. απο νετ

 19. επισης, στη νετ βιντεο, μαλλον κατα την εφοδο στο μπλοκ το εεκ. δειτε το και χαζεψτε πως 20 καριολια σα σφηκες μαζεμενα γυρω απο ενα πεσμενο διαδηλωτη προσπαθουν να ριξουν κι απο μια κλωτσια, ετσι, για το καλο. το ιδιο σκηνικο σε 2-3 πηγαδακια, σε αποσταση λιγων μετρων.

 20. Δε ξέρω τι γίνεται στην Αθήνα αλλά στη Θεσσαλονίκη τα πράγματα είναι άθλια. Οικογενειακή υπόθεση για άλλη μια φορά. Αντί να έρχονται σχολεία με παιδιά κι εφήβους να αφήνουν λουλούδια ή να βλέπεις τραπεζάκια από διάφορους φορείς το μόνο που έχουμε να θυμόμαστε από αυτή τη μέρα είναι τα ξυλίκια στους Πασόκους (όχι πως δεν το αξίζουν).

  Ευτυχώς που προσωπικά έχω και κάτι άλλο να θυμάμαι για τη σημερινή ημέρα που να με συγκινεί.

  1. …σημαιες και γαρυφαλλα
   εμποριο κι απατη
   και λογοι επισημων στο κενο…

   1. Πάντως το πρωί ξύπνησα με το τραγούδι των Panx Romana, “Εδώ Πολυτεχνείο” στα χείλη μου.

    Πάντως προσωπικά θα πηγαίνω κάθε χρόνο στην επέτειο της εξέγερσης και θα προσπαθώ να φέρνω και κόσμο. Αλλά το βλέπω περισσότερο ως κινηματικό γεγονός παρά ως εορτασμό με ουσία.

 21. περισσότερες απο 50 προσαγωγες μετεδωσε τωρα η ΕΤ3, λένε οτι απο τις 19 προσαγωγες που εγιναν κοντα στην πρεσβεια θα γινουν συλλήψεις οι 15. Προσαγωγες εγιναν και στην Πάτρα, πιθανόν μια συλληψη απο την πορεία που εκαναν νωριτερα οι “ανυπάκουοι μαθητές”. Στο ΑΠΘ πριν μισή ωρα βγήκαν λίγα ατομα και πεταξαν μπουκάλια απο το δρόμο δίπλα απο την αίθουσα τελετων προς τα ΜΑΤ που απάντησαν με χημικά. Τωρα εχει ηρεμήσει η κατασταση και στο Αρισρτοτελειο και στη Στουρναρη. Στο Αλτερ και στην ΕΤ3 περιγραφουν τα πρωινά σκηνικά του ΑΠΘ ως συγκρούσεις μεταξυ κάποιων με κάποιους… ετσι γενικά και αόριστα. Το αστείο είναι οτι καταλογίζουν την ευθύνη στους ΠΑΣΠίτες αφου ηταν εκεινοι που μπουκαραν στο χωρο φορώντας τα κράνη και πετωντας πετρες και μπαταριες αλλα δεν τους κατονομασαν ούτε μια φορά…

  1. Φιλε Ζaphod,

   εχασα ολη τη προηγουμενη φαση με τους πασπιτες, αυτη που περιγραφεται στα σχολια. Δεν ξερω αν μπορεις να φανταστεις την εικονα που ειδα, σε ενα αδειο δρομο να βλεπεις μια πορεια, αρκετη ωρα μετα το τελος της επισημης, να πηγαινει μονη της. Πολυ περιεργη φαση… περιεργες σκεψεις και συναισθηματα.

   Δεν ξερω αλλά, μου ηρθαν στο νου ενα βιβλιο, “το μοναχικο πληθος” του Ρησμαν, ενας πινακας του Μουνκ, και αλλα τετοια συγκινητικά…

 22. Παντως και στην πορεια στα Γιαννενα οι πασπιτες φαγανε τρελο γιουχάϊσμα και μερικα γιαούρτια! lol

 23. Ηρθα σπίτι-να επιβεβαιώσω και γω οτι εδω στην Ανθιμουπολη ηταν μια μεγαλειώδης σουπα..με μεγάλη συμμετοχή αλλά ξενέρωτη…στα θετικά η απουσία Πασόκων που μετά τη πρωινή γιούχα δεν τολμησαν να κατεβάσουν το ρεζιλίκι τους…εννοείται και η απουσία ΔΑΠιτών. Οι τελευταιοι μαζί με ΛΑΟΣ ΠΑΣΟΚ και Παπαθεμελήδες ειχαν παραταχτεί με τα φραπόγαλα στα παραλιακά μπαράκια…οι μπάτσοι ηταν ετοιμοι να μας ρωτήσουν αν προκειται να πετάξουμε τιποτα ψιλές για να πάνε αμα είναι νωρίτερα σπίτι τους. Μετα το τέλος και οπως πέρναμε αγωνιστικά σουβλακια σε κυπριακή πίττα απο το “Ετση” ειδαμε τα παιδιά των εργατών να πέρνουν τις ξεφτιλισμένες μηχανές τους ..το πουλο και πίσω στους σταβλους τους.Αυτά απο Ανθιμουπολη…τα νουμερα ειναι αυτά που λεει η Ζάκου και ο Μητσάρας

 24. Oι Ιρλανδοί αναρωτιούνται γιατί η αριστερά τους δε διαδηλώνει “greek style” (!!!)
  ———————————————————————————-

  Many ask why the Irish working classes who are hurting most in the property crisis are not on the streets Greek style and protesting. The truth is that they know the opposition is as bad and that they would have done the exact same if they were in power.

  The only toeken left wing party we have, the Labour Party of Eamonn Gilmore seens to only have abortion and gay rights on its agenda, and a silent lipservice on everything else.

  KEEP IT ON THE LEFT… MAN!

  The country it is in crisis, and the answer we don’t know
  We seen nothing like this since the land wars a hundred years ago
  And people are facing eviction for they cannot pay as they must
  And we bailing out the same banks in case that they go bust
  And some people are protesting, students stoned out of their minds
  And communists and anarchists and more crazies of their kind
  And even the developers are protesting, they try to demonstrate
  By driving cement mixers up to and through the Dail gate.

  I was at one protest, and the streets I marched large banners behind
  And chanted empty slogans thought up from some bored chaps mind
  From the Dails gates past Trinity college, out merry band did go
  And we all assembled for a speech at the GPO.
  The solution was REVOLUTION and other such banal shouts
  Were the slogans of the marchers who are hanging about
  And the Sovereignty Committee were looking rather scary
  Shaven headed chavs in Celtic shirts looking quite lairy

  And the dude that started it all, got up his line to speak
  He look a tad like Bono, and was about just as meek
  And he told the same old story, and pointed out what was wrong
  He was like a broken record, singing the same old song.
  And a girl giving out leaflets, for the SWP, had the refrain
  “Keep it on the left… man!” was all she could say being stoned: it was insane.
  Everybody knows the problems, no matter where you go:
  Everybody has a solution: it’s the answers no-one seems to know.

  Some want communism, abortion and gay rights
  It seems the latter two are all that for the Labour party fights
  And there was dude with a grudge against Freemasons written on his back
  The New World Order caused all this, the signs carried by the sack.
  And its always someone elses fault, the banks, developers, or regulator
  Its easy to be a hurler on the fence, shout slogans as a demonstrator
  Those who have the problems, have to sort them their own way
  Don’t bother with stupid protests, just live life their life day to day.

 25. οι λοβοτομημένοι “αριστεροί”

  Γέροντας δείχνει την κομματική ταυτότητα στην αλυσίδα των ΚΝΑΤ μπας και του επιτρέψουν να περάσει στο μπλοκ. Και τον κοιτάνε λες και είναι μεταμφιεσμένος μπάχαλος…

   1. άσε την ταυτότητα, αυτό το αντέγραψα από δω, https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1225795 για το ύφος των καλόπαιδων θέλω να μιλήσουμε και να μου πεις τη γνώμη αν εσύ τον κόβεις από τη φάτσα τον παππού για ρουφιάνο, χαφιέ, ή ο,τι άλλο φαντάζεσαι… με την ησυχία σου, πες τα με δικά σου λόγια…

   2. Για μια στιγμή. Κατ’ αρχήν επειδή έχω κάποια χρονάκια μέλος του ΚΚΕ να σε ενημερώσω πως δεν έχουμε κομματικές ταυτότητες. Από εκεί κι έπειτα μία φωτογραφία μπορούμε να την ερμηνεύσουμε όπως επιθυμούμε ανάλογα με τη προδιάθεση που έχουμε. Θα σου μιλήσω όχι με τα δικά μου λόγια αλλά με τις εμπειρίες που έχω ως ΚΝΑΤ. Ποτέ δεν έχουμε δημιουργήσει αλυσίδες μπροστά σε απλό κόσμο και πόσο μάλλον σε υπερήλικους όπως ο παππούς στη φωτογραφία. Αν δε μου μεταφέρεις τη στιχομυθία που παίχτηκε σε πιστεύω ούτε λέξη από αυτά που λες.

    Απλά κι αγαπημένα.

   3. κατ’ αρχήν δεν είπα τίποτα, δεν ξέρω τη στιχομυθία, αν παίχτηκε, εμένα μου φαίνεται ότι δείχνει ένα κόκκινο χαρτί, τους κοιτάει στα μάτια και υποθέτω ότι θέλει να μπει στο μπλοκ, δεν νομίζω ότι τους είπε κάτι με τα λόγια πάντως.

    εμένα με ενδιαφέρει το ύφος των λοβοτομημέων “συντρόφων”, μου λέει πάρα πολλά το ύφος τους και η υποταγή στη γραμμή, μοιάζουν σαν στρατιωτάκια σε παρέλαση, όχι σαν διαδηλωτές πάντως

    άλλωστε έχει συνάφεια αυτή η φωτό με την άλλη που έβαλα παραπάνω, φανερή συνάφεια, αν εκείνη ήταν 1 εικόνα 1000 λέξεις, αυτή είναι 1 εικόνα 1 εκ. λέξεις

    να τη χαίρεσαι την καρριέρα σου στα ΚΝΑΤ αλλά ούτε αγαπημένοι ήμασταν ποτέ ούτε θα γίνουμε στο μέλλον, με τα ΜΑΤ ίσως θα πρέπει να ψάξεις να βρεις αγαπημένους

   4. δείχνει ένα κόκκινο χαρτί, τους κοιτάει στα μάτια και υποθέτω ότι θέλει να μπει στο μπλοκ, δεν νομίζω ότι τους είπε κάτι με τα λόγια πάντως.

    **************************************************************************

    Από ΒΙ.ΠΕΡ. το ξεσήκωσες? Ο Χοσέ Αρμάντο πότε μπαίνει?

    Σίγουρα μπορώ να ζήσω και χωρίς την αγάπη σου.

    Δεν έχει νόημα οποιαδήποτε συζήτηση μαζί σου ειδικά μετά την απάντηση που έδωσε ο Αρούρης παρακάτω. Προσπαθείς με ανεπιτυχή ψυχογραφήματα τύπου Άρλεκιν να προβάλλεις πολιτική θέση. Κι εγώ θα μπορούσα να πάρω μία φωτογραφία σου και να φτιάξω τη λεζάντα όπως γουστάρω.

 26. Παιδιά ετοιμάζω βίντεο από τα σημερινά. Η πορεία είχε 50.000 . Μεγαλύτερα μπλοκ αυτά του ΕΜΠ και το α/α μπλοκ το οποίο απλά δεν τελείωνε. Δεν το πίστευε κανένας , κάποιοι κάνουν λόγο μέχρι και για 8.000. Σίγουρα ήταν μεγαλύτερο από πέρυσι. Μονο η ΑΚ πρέπει να ειχε 5.000 στο νερό.

  Ειμαι πολυ τυχερος που μιλαω , ημουν απο αυτους που προσπαθησαν να διαφυγουν απο καθετη στη μιχαλακοπουλου και δεχτηκαμε εφοδο και κυνηγητο απο τα ζωα της Δελτα. Ετρεξα τοσο που εφτασα σε σημειο να αρχισω να αποδεχομαι οτι θα με επιαναν. Δυστυχως επιασαν το παλικαρακι πισω μου, το μονο που ειδα καποια στιγμή όταν κοντοστάθηκα ηταν να ειναι μισολιποθυμος απο το ξυλο 5-6 χοιρινών.
  Ο κόσμος που εφαγε το ξυλο σε ολες τις καθετες τις Μιχαλακοπουλου ηταν κοσμος που αποχωρουσε σε μικρες ομαδες και απο οτι φαινεται αυτο ηταν το σχεδιο. Στο τελειωμα της πορειας να χτυπησουν απο πισω και με τους Δελταδες να περιμενουν στα στενα. Για την ακριβεια απο Δελτα δεν εμφανιστηκε κανεις στους μεγαλους δρομους.

  Αλίμονο από το παλικαράκι, πρέπει να ειναι οπωσδήποτε από αυτούς που έχουν χτυπήσει άσχημα στη ΓΑΔΑ και δεν αφήνουν τους δικηγορους.

  Οσο για τη ΠΑΣΠ μετα και απο το σημερινο καλο θα ειναι να μην πατησουν στις σχολες…

  Τα υπόλοιπα στο βίντεο.

 27. TO EEK KATAΓΓEΛΛEI

  Tο Eργατικό Eπαναστατικό Kόμμα καταγγέλλει το όργιο της αστυνομικής βίας και τρομοκρατίας κατά της μαζικής διαδήλωσης δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων, φοιτητών και εργαζομένων, που τίμησαν την εξέγερση του Πολυτεχνείου.
  Aπό νωρίς, πριν αρχίσει η πορεία, η αστυνομία σε διάφορα σημεία του κέντρου της Aθήνας έκανε τρομοκρατικές προσαγωγές για να εμποδίσει την προσέλευση στην πορεία. Mεταξύ των προσαχθέντων ήταν το στέλεχος του EEK Mιχάλης Mπαρμπαρέσος.
  Eπίσης, πριν αρχίσει η πορεία, κι ενώ έπεφτε καταρρακτώδης βροχή, δυνάμεις των MAT στη συμβολή της Σταδίου με την Eδουάρδου Λω επιχείρησαν να διασπάσουν τη διαδήλωση αλλά η αντίδραση των διαδηλωτών τους ανάγκασε να υποχωρήσουν.
  Σ’ όλη τη διάρκεια της πορείας προς την αμερικανική πρεσβεία υπήρχε ένας ασφυκτικός και προκλητικός κλοιός αστυνομίας. Λίγο πριν την αμερικανική πρεσβεία τα MAT επιτέθηκαν κατά των διαδηλωτών με χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, και έκαναν δεκάδες συλλήψεις.
  Kαταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση στο μπλοκ του EEK στο ύψος του Aιγηνιτίου νοσοκομείου. Ήταν μια εν ψυχρώ βάρβαρη επίθεση, προφανώς κατ’ εντολή της ηγεσίας της αστυνομίας και της πολιτικής ηγεσίας του κ. Παπουτσή που συνεχίζει επαξίως το έργο του κ. Xρυσοχοΐδη. Aπό την επίθεση τραυματίστηκαν σύντροφοι και συντρόφισσες ενώ δυο συνελήφθησαν για να αφεθούν λίγο αργότερα ελεύθεροι. Ανάλογες επιθέσεις έγιναν και σε άλλα μπλοκ της πορείας με πολλές συλλήψεις.

  H «στρατηγική έντασης» και της καταστολής ήταν φανερή από την πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων για την 37η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Tην Δευτέρα 15 Nοέμβρη, το μπλοκ του EEK δέχθηκε την επίθεση της Oμάδας ΔEΛTA της αστυνομίας, στο πέρας της διαδήλωσης των πρωτοβάθμιων σωματείων, φοιτητικών συλλόγων και αριστερών οργανώσεων, έξω από το Πολυτεχνείο, στη διασταύρωση Πατησίων και Στουρνάρη. Aπό την επίθεση τραυματίστηκε σοβαρά, με χτυπήματα στο κεφάλι από γκλοπ και κλοτσιές, νεαρή αμερικανίδα η οποία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Eρυθρός.

  Eίναι σαφές ότι μετά τον Δεκέμβρη του 2009, με την επίθεση κατά του μπλοκ του EEK και τον βαρύτατο τραυματισμό της συντρόφισσας Aγγελικής Kουτσουμπού, η κυβέρνηση έχει επιλέξει ως μέθοδο την ωμή αστυνομική βία για να τρομοκρατήσει το λαϊκό και εργατικό κίνημα. Eπίλεκτος στόχος της κυβερνητικής κατασταλτικής στρατηγικής φαίνεται πως είναι το EEK, ως αφετηρία για τη γενικότερη επίθεση κατά της εργατικής τάξης και του αγωνιζόμενου λαού. Nομίζουν ότι με τη βία και την τρομοκρατία θα μπορέσουν να επιβάλλουν τα μέτρα της καπιταλιστικής χρεοκοπίας που απαιτούν οι διεθνείς τοκογλύφοι της EE, της EKT και του ΔNT.

  H εργατική τάξη, όλες οι οργανώσεις, όλοι οι σκεπτόμενοι άνθρωποι καλούνται να αντιδράσουν μαζικά και μαχητικά και να καταδικάσουν την αστυνομική βαρβαρότητα. Eκεί που απέτυχε η χούντα δεν θα πετύχει η κυβέρνηση των ανδρεικέλων του ΔNT και της EE. H τρομοκρατία δεν θα περάσει. Tρομοκρατείστε τους τρομοκράτες. Kάτω η κυβέρνηση του ΔNT, της EE και των ελλήνων μεγαλοτραπεζιτών.

  Aθήνα 17/11/2010

  και το βίντεο με την επίθεση των ΜΑΤ στο μπλοκ του ΕΕΚ, των επιτρoπών κατοίκων εργαζομένων ενάντια στα διόδια και στην μονάδα απεξάρτησης 18 ΑΝΩ

  http://kinimataapotakato.blogspot.com/2010/11/73-17-2010.html

 28. επίθεση της αστυνομίας και στο ΕΕΚ στην Πάτρα

  Καταγγελία ΕΕΚ Κ.Ο. Πάτρας

  Καταγγέλουμε το πρωτοφανές πογκρόμ καταστολής σε βάρος της μαζικής πορείας για την επέτειο των 37 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου στην πόλη της Πάτρας.
  Η προκλητική παρουσία των ΜΑΤ από την αρχή της διαδήλωσης που ξεκίνησε από τον ιστορικό χώρο του Παραρτήματος, το απόγευμα της 17ης Νοέμβρης, εξελίχθηκε σε ένα όργιο αστυνομικής βίας. Στο ξεκίνημα ακόμα της πορείας τα ΜΑΤ επιτέθηκαν πνίγοντας τους διαδηλωτές με βροχή ασφυξιογόνων αερίων και διαλύοντας όλα τα μπλοκ της πορείας, μαζί και το μπλοκ του ΕΕΚ. Τα μπλοκ ανασυγκροτήθηκαν στη συνέχεια και η πορεία ολοκληρώθηκε περνώντας από το μνημείο του δολοφονηθέντα καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα για να καταλήξει ξανά στο Παράρτημα.

  Η διάθεση της αστυνομίας να προκαλέσει φάνηκε ήδη από το πρωί όταν επιτέθηκε σε μαθητική πορεία ρίχνοντας χημικά και προχωρώντας σε προσαγωγές μπροστά στο χώρο του Παραρτήματος όπου την ίδια στιγμή οι φοιτητικοί σύλλογοι της πόλης γιόρταζαν την επέτειο της εξέγερσης που ανέτρεψε τη Χούντα.

  37 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου η κυβέρνηση Παπανδρέου τρομαγμένη από το ποτάμι των χιλιάδων εργαζομένων και νεολαίας το οποίο βγήκε στο δρόμο για να παλέψει ξανά για ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ προχώρησε σε αυτό το αστυνομικό πογκρόμ.

  Καταγγέλουμε την κυβέρνηση της Τρόικας που χρησιμοποεί την αστυνομική βία ως μοναδικό εργαλείο για να επιβάλλει την πολιτική των σκληρών αντεργατικών μέτρων και του βουλιάγματος στη χρεοκοπία. Η κρατική τρομοκρατία δε θα περάσει.

  17/11/2010, Πάτρα

  http://www.eek.gr

  για όσους δεν το κατάλαβαν ακόμη δεν ζούμε στην εποχή της χούντας, αλλά ζούμε την χούντα της εποχής μας….

 29. Ένα από τα αρκετά βίντεάκια που κυκλοφορούν. Αυτό έχει και τη στάση του ΚΚΕ. Ως γνωστών συνήθως είναι προς το τέλος. Ε αυτή τη φορά μόλις τελείωσε η μπόρα, σχεδόν επί τροχάδην κινήθηκε από την πανεπιστημίου και μπήκε μπροστά.
  Τα ΚΝΑΤ κάνουν 3πλη σειρά αλυσίδων εναντίον των εξόριστων(αν θυμάμαι καλά) και του (επιβλητικότατου) μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων του Πολυτεχνείου(ίσως το μεγαλύτερο που έχω δει μαζί με αυτό της 5η μάη. Πολυτεχνίτη είμαι. Να μην ευλογήσω λίγο τα γένια μου??? 😛 ). Μετά φυσικά ακολουθούσαν και τα επίσης πολύ μεγάλα μπλοκ των συλλόγων από ΕΚΠΑ(μαθηματικό-φυσικό-χημικό) και μια σειρά άλλων φοιτητικών συλλόγων. Προφανώς πιο πίσω είναι όλα τα υπόλοιπα μπλοκ.
  Ε ενάντια σε εμάς κάνουν αλυσίδες για να περάσουν όλα τα μπλοκ του ΚΚΕ..Συγχαρητήρια.

  Η πορεία είχε κόσμο και μάλιστα πολλά μπλοκ όπως αυτό του πολυτεχνείου, του μαθηματικού-φυσικού-χημικού ήταν και πολύ πυκνός ο κόσμος. Μόνο αυτά είχα αρκετές χιλιάδες κόσμο. Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες που ανέβηκαν σήμερα και λογικά αυριανές που θα ανεβούν. Τα μπλοκ είναι μεγάλα, πυκνά και καλύπτουν όλο το δρόμο ολόκληρης λεωφόρου!
  Εννοείτε ότι δεν μιλάμε ούτε για 13000..ούτε για 20000..
  Σύμφωνα με αυτό http://vimeo.com/16939866 για 1 ώρα και 24 λεπτά πέρναγε κόσμος μπροστά από τη βουλή!(αν και δεν επέλεξαν τις καλύτερες φωτογραφίες στο βίντεο!)
  Οπότε είχε κόσμο. Δεν ξέρω για 5 μάη. Δεν μπορώ να συγκρίνω. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι και το ΚΚΕ είχε κόσμο. Αρκετές δεκάδες χιλιάδες ήταν. Ήμουν λίγο πιο πίσω από τις αλυσίδες τους στην βουλή και κοίταζα που περνούσαν. Είδα μόνο ένα μέρος του κόσμου που ερχόταν και δεν έλεγε να τελειώσει! Οπότε ΚΚΕ + όλοι οι υπόλοιποι είναι (κατ’ εμέ) πάνω από 50.000.

  Καλά επίσης ασχολίαστη είναι η φώτο με τα ΚΝΑΤ. Τουλάχιστον κρατήστε τα προσχήματα και παραταχθείτε με φάτσα τους μπάτσους. Αλλιώς αναλάβετε εσείς την “αστυνόμευση” να μην πληρώνουμε υπερωρίες.

  Για την αστυνομοκρατία. Απλά χαμός. Όλη η ασφάλεια επί ποδός. Φανταστείτε ότι μόνο κατά τη διάρκεια που προχωράγαμε δίπλα στο μπλοκ του πολυτεχνείου είχαμε εντοπίσει τουλάχιστον 10. Όταν πήγαμε να στείλουμε έναν κατευθείαν σπίτι του, μας πήρε χαμπάρι από την κίνηση μας και εξαφανίστηκε. Μερικοί έκαναν τόσο μπαμ ή τους είχαμε δει σε άλλες πορείες που πραγματικά ήταν για γέλια.
  Φυσικά όλων των ειδών τα χοιρινά υπήρχαν σε όλους τους δρόμους. Μπλε, πράσινες εκδόσεις εκατοντάδες..

  Για τις επιθέσεις και τα επεισόδια. Δεν μπορώ να έχω άποψη γιατί εγώ ήμουν μπροστά στο πολυτεχνείο και δεν έγινε κάτι στη μεριά μας(αν και μερικοί ήθελαν να συγκρουστούμε). Οπότε φύγαμε. Μερικοί πήγαν να περιφρουρήσουν άλλα μπλοκ όπως της ανταρσυα. Από τα βιντεάκια που είδα αλλά και έχοντας γνώση τις διαθέσεις/κινήσεις/πρακτικές των μπάτσων, για άλλη μια φορά αδικαιολόγητη(ειδικά για τα σχεδόν ανύπαρκτα επεισόδια). Απλά αφορμή έψαχναν οι μπάτσοι και τη βρήκαν. Και μπουκαλάκι να έριχνε κάποιος ψέκαζαν. Το ΕΕΚ καλύτερα ας κάνει κανά αγιασμό, εξορκισμό κτλ μπας και δει άσπρη μέρα σε καμιά πορεία. Πάντα τις μαζεύει. Δεν ξέρω τι λέτε εσείς αλλά όλο αυτό με την αστυνομία έχει καταντήσει κουραστικό, αηδία και υπερβολικά εκνευριστικό. Δηλαδή πρέπει να κατεβαίνουμε με όπλα και να πυροβολούμε? Κάτι πρέπει να γίνει. Δεν πάει άλλο.

  Δυστυχώς έχουμε πολλές προσαγωγές και πολλές συλλήψεις. Όπως πάντα οι κατηγορίες θα είναι οι γνωστές -καρμπον- . Εύχομαι γρήγορα ξεμπερδέματα στους συλληφθέντες. Την αλληλεγγύη μου.

  Υ.Γ Με την ευγενική χορηγία του πρώην προέδρου της ΕΦΕΕ και νυν υπουργού κατοχικής κυβέρνησης, Παπουτσή.
  Υ.Γ2 Δίνω 5.000.000 ευρώ σε όποιον φάει τον γαπ και την παρέα του. Άλλα 5.000.000 bonus αν “αστοχήσει” και φάει τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ.

  1. καλημέρες!
   όταν έχει πάνω από ένα λινκ το σχόλιο, αυτόματα το wordpress το στέλνει στα σπαμ..
   οπότε άφηνε σε ξεχωριστά σχόλια όσα λινκ έχεις.. για να μην παιδεύεσαι.. 🙂

 30. Μια απάντηση προς τον “olala”, μιας κι εδώ δεν είμαστε στο indymedia για να ακολουθηθεί η τυπική διαδρομή προέγκριση-κόψιμο:
  Ελπίζω olala να μην είσαι πάνω από 25-30 χρονώ. Κι αυτό γιατί τα “επιχειρήματα” (που είναι συνηθισμένα στο indymedia, όχι όμως κι εδώ) του τύπου “μια φωτογραφία 1000 ή 1000000 λέξεις”, εδώ δεν πολυμετράνε.

  Φωτογραφία 1: Δείχνει μια αλυσίδα από την περιφρούρηση μπροστά από την περιφρούρηση των ΜΑΤ.
  Εάν η αλυσίδα αυτή βρίσκεται στα μπλοκ του ΚΚΕ και δεν περιφρουρεί ΑΛΛΟΥΣ (π.χ. οργανώσεις ή σωματεία κλπ.) δεν υπάρχει κανένα, ΑΠΟΛΥΤΩΣ κανένα πρόβλημα. Οι άνθρωποι έκαναν μια επιλογή (να μην συγκρουστούν) και την περιφρουρούν από κάποιο τυχαίο ή μη περιστατικό. Θεωρούν καλύτερο (κι έχουν απόλυτο δίκιο) να λύσουν μόνοι τους το οποιοδήποτε θέμα παρά να τους το “λύσει” η αστυνομία με τον δικό της τρόπο. Από εκεί και πέρα αν εσύ πίστευες ότι πρέπει να συγκρουστούν είναι ΑΛΛΟ θέμα. Όμως δεν σε είδα να διαμαρτύρεσαι ΄ταν γίνεται το αντίθετο: Όταν δηλαδή μπλοκ όπως αυτό του ΚΚΕ(μ-λ), του ΕΕΚ, της ΚΟΕ, του Μ-Λ ΚΚΕ, του ΣΕΚ κλπ. έχουν επιλέξει να ΜΗΝ συγκρουστούν και τους ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ την σύγκρουση οι “επαναστατημένοι”. Γι αυτό έχεις να πεις κάτι; Έχεις να καταγγείλεις κάτι;

  Η περιφρούρηση θα πρέπει να ξέρεις δεν είναι μόνο για προστασία από επιθέσεις των μπάτσων. Είναι και για τα θέματα που δημιουργούνται μέσα στο μπλοκ. Και για να μην σε ξενερώνω, στην πορεία του “Ανθού της Ελληνικής νεολαίας” (που έτυχε να βρίσκομαι κι εγώ, κι εννοώ αυτήν εδώ: http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:zx0rwgzd7TsEOM:http://blog.locus-delicti.com/wp-content/uploads/8308-anthos.jpg&t=1 ) υπήρχε πολύ γερή περιφρούρηση και για μια στιγμή που κάποιοι που σκέφτηκαν να κάνουν “μαγκιές” βρέθηκαν σε πολύ δύσκολη θέση.)
  Και για να δεις πόσο παραπλανητική μπορεί να είναι μια φωτογραφία, την συγκεκριμένη φωτογραφία (που βγήκε σε μια πορεία όπου δεν άνοιξε ρουθούνι) την περιέφερε μετά η Παναγιωταρέα στα κανάλια λέγοντας “Προσέξτε, εδώ έχουμε τους παλουκοφόρους που κυκλοφορούν ανεξέλεγκτοι στο κέντρο και σπάνε τα πάντα.”.
  Βλέπεις πόσο εύκολα και ωραία μπορεί να “μεταφράσει” κανείς φωτογραφίες;;;
  Η φωτογραφία λοιπόν που έδωσες όχι 1000, ούτε καν 10 λέξεις δεν μας λέει.

  Φωτογραφία 2: Η δεύτερη φωτογραφία που είναι και πιο “αποκαλυπτική” δείχνει ένα γέροντα με κάτι χαρτιά (που ο Μητσάρας μας πληροφορεί ότι δεν είναι κομματική ταυτότητα) να κουβεντιάζει με την περιφρούρηση. Από εκεί λοιπόν εσύ έβαλες (όντως…) 1 εκατομμύριο λέξεις, ένα ολόκληρο σενάριο όπου ο γέροντας παρακαλάει να μπει στο μπλοκ και ο κνίτης είναι έτοιμος να του σπάσει το κεφάλι. Εγώ στην θέση σου, για να κάνω ακόμη πιο τραγική τη σκηνή, θα έβαζα τον γέροντα να είναι ο πατέρας του κνίτη, ένας πατέρας που ποτέ δεν γνώρισε αφού όταν ήταν ακόμη μωρό είχε φύγει στην Αυστραλία για να δουλέψει. Εν τω μεταξύ η γυναίκα του τον παράτησε και πήγε μ’ ένα άλλο με τον οποίο έκανε άλλα 2 παιδιά και αυτό παραγκωνισμένο και χωρίς να έχει γνωρίσει ποτέ το μπαμπά του, γράφτηκε στην ΚΝΕ που του προσέφερε τουλάχιστον λίγη συντροφική θαλπωρή.
  Ε;
  Δεν είναι ακόμη καλύτερο;
  Φοβερό δεν είναι να συναντάς το γιό που ποτέ δεν γνώρισες στην περιφρούρηση κι αυτός ΧΩΡΙΣ να σε αναγνωρίζει να σου απαγορεύει την είσοδο, παρόλο που του δείχνεις τα χαρτιά σου ότι δεν είσαι φρικιό αλλά μετανάστης από την Αυστραλία που γύρισε πριν ένα μήνα???
  Εγώ πάντως ήδη έχω δακρύσει.

  Το ΚΚΕ έχει τα προβλήματά του. Και πολλά προβλήματα κατά την άποψή μου.
  Ο χώρος όμως που φαντάζομαι ότι αυτοτοποθετείσαι (γιατί δεν μας έχεις πει τίποτε, τουλάχιστον σε αυτή την κουβέντα) έχει εξίσου για να μην πω πολύ περισσότερα…

  1. Ε ναι εδώ αυτά τα επιχειρήματα δε μετράνε, εδώ κάποιοι την υποταγή την έχετε κάνει πρόταγμα… για να μην πω επάγγελμα. Κουκουέδες ήσασταν και θα είστε πάντα για τα μπάζα. άι κιού ραδικιού έχετε και εύκολα χειραγωγίσημο. Διασπαστές των κινημάτων. Αλλά καθώς η καταπίεση και η χούντα προχωράει ολοταχώς όλο και περισσότερο θα αποκαλύπτεστε σε όλο κειι μεγαλύτερες μάζες και τότε καλοί μου… ποιός σας πιάνει…

   1. Λυπάμαι, δυστυχώς εδώ δεν έχουν “προέγκριση” κι έτσι μπορούμε και μιλάμε κι εμείς οι “κουκουέδες”.

    Όσο για το “iq ραδικιού”, όλα είναι σχετικά.
    Με τι μας συγκρίνεις; Με ανθρώπους ή με βλήτα;

   2. Ω λα λα!
    Αν θεωρείς ότι όλοι οι “κουκουέδες” είναι για τα μπάζα, ψάξε να βρεις στήριγμα και συνεννόηση σε θλιβερές μειοψηφίες “συντρόφων” που δεν μπορούν να ξεχωρίσουν την επανάσταση από την… παράσταση.
    Ο σεχταρισμός των “αντισεχταριστών” είναι -εκτός από επιζήμιος- πάνω από όλα βλακώδης!
    Και αυτό στο λέει ένας άνθρωπος που και “κουκουές” δεν είναι και απεχθάνεται το “μασωνισμό” του Περισσού.

   3. Αμείλικτη η πολιτική σου κριτική. Προσωπικά με έπεισες και θα ζητήσω τη διαγραφή μου από το ΚΚΕ

    Λοιπόν πάω να κάνω δέκα Δεήσεις στον Μάχνο και σπεύδω να γράψω στο indymedia.

   4. Αχ βρε olala κάνεις τα πάντα μα τα πάντα πραγματικά για να δώσεις δίκιο στη περιφρούρηση του ΚΚΕ.

   1. εγώ γιατί δε βλέπω τίποτα παρά μόνο ένα άσπρο πλαίσιο?

  1. Προσυπογράφω! Να κατέβω μια Αθήνα να μπουκάρουμε; Η να κάνουμε κι εμείς μια συντονιστική εδώ στην ΕΤ3;

 31. Τελικά αν το δούμε ψύχραιμα, το γεγονός ότι όχι μόνο η πορεία, αλλά ολόκληρη η φετινή επέτειος του πολυτεχνείου, απουσιάζει από τα κυρίαρχα ΜΜΕ (στο Βήμα και την Καθημερινή δεν υπάρχει καν στις εσωτερικές σελίδες), αποτελεί τη μεγαλύτερη ένδειξη της επιτυχίας της χθεσινής κινητοποιησης.
  Ο μιντιακός γύψος μεγαλώνει σε αναλογία με την (όποια) αντίσταση και αντίδραση. Βέβαια, ακόμη δεν μπορούν να φιμώσουν το Ίντερνετ, αν και θα προσπαθήσουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.
  Πάντως επιμένω, η ιδέα μίας ταυτόχρονης καταδρομικής σε δύο-τρία καθεστωτικά κανάλια θα πρέπει να συζητηθεί σοβαρά από τα κινήματα. Το ώφελος θα είναι πολλαπλάσιο (οι πολλαπλοί ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΟΙ στόχοι θα δώσουν μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας στο εγχείρημα).

  Υ.Γ. Αυτό που δεν κατανοούν με την ηλίθια φίμωση, είναι ότι οδηγεί στην περαιτέρω ριζοσπαστικοποίηση των κινητοποιήσεων, καθώς ολοένα θα αυξάνονται εκείνοι παυ θα υιοθετούν την ακραία δράση απλώς και μόνο για να καταφέρουν να σπάσουν το μιντιακό τσιμεντάρισμα. Ειδικά τα πιο μικρά συνδικάτα που θίγονται από τα μέτρα. Επίσης δεν κατανοούν -με αυτόν τον τρόπο- πότε θα τελειώσουν τα γιαούρτια και οι γιούχες και τη θέση του θα πάρουν οι φάπες…

 32. ..πότε θα τελειώσουν τα γιαούρτια και οι γιούχες και τη θέση του θα πάρουν οι φάπες…

  Που θα κάνουν και μπαμ μπουμ…

 33. Δυο λογακια προβοκατορικα για την κατά κκε επαναστατικη κτητική.
  α. συντροφος του κκε και συναδελφος, τον οποιο εκτιμω απεριοριστα, προχθες πανικόβλητος μου αποκαλυψε ότι αυτοι ολοι οι «κατοικοι Αγιου Παντελεημονα» δεν είναι άλλο από φασιστες!!!!
  Και από πού το καταλαβε; Ειχε παει ο Παφιλης, λεει, στην περιοχη προεκλογικα και τον κυνηγησανε οι εν λογω «κατοικοι» και αναγκαστηκε να βρει καταφυγιο σε παρακειμενη καφετερια (δεν ξερω κατά ποσο είναι ακριβη αυτά που μεταφερω, εμενα ετσι μου τα παρουσιασε ο ιδιος, δεν εχω κανενα λογο να τον αμφισβητησω, τουλαχιστον όχι σε αυτο). Όταν του ειπα ότι αυτό γινεται εδώ και πολύ καιρο κι ότι το ιδιο εγινε πχ και με τον Αλαβανο και ότι α/α και εξωκοινοβουλευτικοι εχει μαλλιασει η γλωσσα τους να το καταγγελουν, παραλιγο να το παρει πισω και να αρχισει να μιλαει για προβοκατορες και για την «λαϊκη παλη μονο με το κκε», αλλα ευτυχως τα κομματικα αντανακλαστικα δεν υπερίσχυσαν και καταφεραμε να συμφωνησουμε στο αυτονοητο: ότι, δηλαδη, είναι οντως φασιστες, ακομα κι αν εχουν στοχο και ατομα εκτος Κομματος. Σπουδαιο συμπερασμα, θα μου πειτε, ε κι όμως…
  β. άλλος παλι συναδελφος και συντροφος του κκε, μιλωντας για την προχθεσινη (Δευτέρα 15/11) πορεια στην αθηνα μου ειπε ότι ηταν στο συνταγμα που μιλουσε η Αλεκα και ότι ο ιδιος ηταν ομαδα περιφρουρησης στο τερμα της πανεπιστημιου. Περιφρουρηση από ποιον; Από αυτους ολους τους (δε θυμαται καν ποιοι ηταν) οι οποιοι ειχαν συγκεντρωση καπου αλλου την ιδια ωρα και θα ανεβαιναν προς συνταγμα κανοντας φασαριες.
  Τι θελω να πω; Τιποτα παραπανω από το ότι θλιβομαι. Όχι για την ηγεσια το κκε, αλλα για τον απλο κοσμο, οι οποιοι στην πλειονοτητα τους εχουν παραδωσει την κριτικη τους ικανοτητα στο Κομμα και μου είναι πλεον δυσκολο εως αδυνατο ακομα και να κουβεντιασω πολιτισμενα μαζι τους περι πολιτικης.

  Φιλικα, συντροφικα, αγαπημενα, κι ότι άλλο θελετε… και δε γουσταρω να ανοιξω καυγαδες.

  1. Φαντάζομαι καταλαβαίνεις ότι αυτά που λες δεν έχουν σχέση με την “αποκαλυπτική δημοσιογραφία” του “olala”. Εμένα αυτή με ενόχλησε κι όχι αυτά που λες εσύ.

   Από εκεί και πέρα όταν η χ.α. παίρνει 20% στον Άγιο Παντελεήμονα πιστεύεις ότι στην περιοχή κατοικούν 20% νεοναζί;

 34. αρουρη, οχι δεν πιστευω οτι υπαρχουν 20% νεοναζι στον Αγιο Παντελεημονα.
  20% ψηφοφοροι χ.α. (ακομα και σαν ποσοστο επι της συμμετοχης) υπαρχουν και ειναι ενα προβλημα, ή μαλλον τα συμπτωματα ενος προβληματος.
  Επειδη ομως αυτα τα συμπτωματα οδηγουν σε καινουρια χειροτερα συμπτωματα, δεν ξερω αν μπορεις να τα αντιμετωπιζεις για παντα με κατανοηση και διαθεση βοηθειας-θεραπειας.

 35. υπάρχουν και οι αποτελεσματικότερες θεραπείες… σοκ (σφαλιάρας).

 36. …Ε ναι εδώ αυτά τα επιχειρήματα δε μετράνε, εδώ κάποιοι την υποταγή την έχετε κάνει πρόταγμα… για να μην πω επάγγελμα…

  @ olala

  Τι λες ρε παλιο-βλήμα;
  Εδώ μας έχει φύγει ο κώλος στις πορείες και στις συγκεντρώσεις.
  Αν δε ξέρεις μη μιλάς

  1. Να πηγαίνετε και στην κυριακάτικη λειτουργία να προσελκύσετε κι άλλους στο κίνημα της καρπαζοεισπρακτορίας…

   1. ολαλα…
    αντρακι μου προσεξε λιγο τους τροπους σου… 🙂
    δε θα χασεις…
    φιλικα…

   2. μαγκίτη κι αλανιάρη ότι δεν θα χάσω είναι σίγουρο μιας και δεν έχω τίποτα να χάσω…
    ο καθένας με τις προσοχές του και που τις βαράει…
    εγώ γενικά έχει πολύ σημαντικότερα πράγματα να προσέξω από τους τρόπους μου…

   3. olala, εσύ πάλι ποιος είσαι?
    …α, σε ανάλαβε ο tolos, καλά να πάθεις 🙂

   4. ρε βλάκα παλιο-λαλά για ποια λειτουργεία μας τσαμπουνάς και τι θέλεις δηλαδή να πεις ;

 37. Τωρα πλεον που ζω μακρια απο την Αθηνα,δεν εκανα καν τον κοπο να ανοιξω την τηλεορεαση…Νομιζω οτι τα τυπακια των ΜΜΕ,στην προσπαθεια τους να ακολουθησουν τις εντολες των αφεντικων τους και για να τους δειξουν ποσο πιστα σκυλακια εχουν γινει,πεφτουν σε υπερβολες και μοιραια λαθη.Τα τελευταια χρονια το συστημα προσπαθει να λειτουργει πισω απο μια ομιχλη,χωρις να φαινεται και να κινει υποψιες.Αυτοι εδω οι ανοητοι,πανω στο συναγωνισμο τους για το ποιος θα πουλησει τη μεγαλυτερη εκδουλευση,ξεχνανε αυτη τη βασικη αρχη και τραβανε μονοι τους την κουρτινα.Ωραια λοιπον,συνεχιστε ετσι…Ρουφιανοι,αλλα οχι ιδιαιτερα εξυπνοι.

 38. Μα αν δεν ήταν ΜΙΚΡΟΨΥΧΟΙ & ΣΚΑΤΟΨΥΧΟΙ, δεν θα γινόντουσαν μπάτσοι ρε free-voice network…

 39. Δυο -τρία πράγματα για την πορεία:
  Είχε πολύ κόσμο σε σχέση με άλλες
  χρονιές,όχι όμως τόσο όσο θα περίμενε
  κανείς με βάση το σφάξιμο που γίνεται.Απλά
  απ’ τις διεκπεραιωτικές πορείες των τελευταίων
  χρόνων είχε και πολύ περισσότερο κόσμο και παλμό.
  Το ΚΚΕ πιστό στην λογική που με συνέπεια εφαρμόζει
  -σόρυ παιδιά του ΚΚΕ-καμμία επαφή με το ανεξέλεγκτο
  πόπολο,επέλεξε ΠΑΛΙ χωριστό δρομολόγιο διεκδικώντας
  την περιχαράκωση από την υπόλοιπη αριστερά ,στέλνοντας ξανά
  μήνυμα για δύναμη ευθύνης-ή δύναμη να φτύνεις ,όπως το πάρει
  κανείς-σε ανθρώπους με συντηρητικά χαρακτηριστικά που φιλοδοξεί
  να καταστήσει ψηφοφόρους του.Το ζήτημα είναι ότι εκπαιδεύοντας
  τα μέλη του στο τρέξιμο για να αποφύγουν ανεπιθύμητες επαφές
  υπάρχει ο κίνδυνος όταν -όποτε γίνει της Αργεντινής οι εν λόγω
  ειρηνόφιλοι να είναι χωρίς την απαιτούμενη εμπειρία με αποτέλεσμα
  η επαναστατική διαδικασία να καθυστερήσει και να χαθεί η ευκαιρία
  η Αλέκα να κάνει πράξη το ξωπέταγμα της πλουτοκρατίας.Εχω τα θάρρητά
  μου όμως στους καλόπιστους ,σκεπτόμενους αγωνιστές της βάσης του -και
  είναι πολλοί-ότιτην κρίσιμη ώρα θα πάρουν τις σωστές αποφάσεις.
  Αυτό που επίσης έγινε φανερό είναι πως η αστική τάξη ακόμα
  τρέμει το Πολυτεχνείο εξ ου και η Τρέμη επέλεξε να βγάλει το
  σκασμό-και όχι μόνο η Τρέμη αλλά και όλοι όσοι τρέμουν στην
  ιδέα μιας εξέγερσης που όπως όλα δείχνουν ακόμα κι αν αργήσει
  θα φανεί.
  Zaphod συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και έπρεπε η “άλλη αριστερά”
  να το έχει κάνει εδώ και καιρό το ντου στα κανάλια.Θα έχει πολλές
  ευκαιρίες από δω και πέρα ,όταν οι Καψοπρετεντέρηδες θα
  ξεσκίζουν τηλεοπτικώς ανθρωπάκια που θα διεκδικούν την
  δουλειά τους και το ψωμί τους.
  Καταλήψεις,περικύκλωση ,διαδηλώσεις έξω από τα κανάλια,την τηλεοπτική φωνή της
  χούντας.Ελπίζω ότι θα το δούμε σύντομα να γίνεται..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s