Στ.Ψυχάρης προς εκπρόσωπο των εργαζομένων: «είσαι αρχίδι και θα φύγεις από δώ»

[Αναδημοσίευση]

Έκθεση-καταγγελία για τη βιαιότητα της εργοδοσίας του ΔΟΛ

Από: Παναγιώτη Σκουτέρη & Τάσο Αναστασιάδη, εκπροσώπους εργαζομένων στον ΔΟΛ (αντίστοιχα μέλος ΔΣ ΕΠΗΕΑ και εκπρόσωπο συντακτών Βήματος).

Προς: ΔΣ ΕΠΗΕΑ & ΕΣΗΕΑ

Κοιν/ποίηση: Διασωματειακό Τύπου, ΠΟΕΣΥ, ΠΟΕΠΤΥΜ, εργαζομένους στον ΔΟΛ.

Θέμα: Έκθεση για την απαγόρευση παρουσίας εκπροσώπων στους χώρους εργασίας και για τη χρήση φυσικής βίας από μπράβους της εργοδοσίας.
Αθήνα, 15/11/2010
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 

Συνάδελφοι,
Η παρούσα έκθεση διευκρινίζει τα γεγονότα που ήδη σας διαβιβάστηκαν και προφορικά για τα όσα συνέβησαν την Παρασκευή, 12/11/2010 στο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη, θέτοντας de facto σε απαγόρευση τη συνδικαλιστική δράση και εισάγοντας ένοπλους μπράβους να ασκούν φυσική βία στους εργαζόμενους και στους εκπροσώπους τους.Ιστορικό 


Προχωρώντας ξαφνικά στο νέο (προαναγγελθέν) κύμα μαζικών απολύσεων την Παρασκευή το μεσημέρι, σε μια μέρα που πολλοί έλειπαν για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, η εργοδοσία φιλοδοξούσε προφανώς να μειώσει τις δυνατότητες των εργαζομένων να αντιδράσουν μαζί. Για αυτό και αρνήθηκε να μας δώσει το αμφιθέατρο του κτιρίου για Γενική Συνέλευση, για αυτό και αρνήθηκε να μας συναντήσει από κοινού. Προσπαθώντας να μας διασπάσει, δέχτηκε μόνο την εκπρόσωπο των διοικητικών, Γιάννα Σακελλαρίου, ενώ κατόπιν -πάλι μεμονωμένα- δήλωσε στον εκπρόσωπο του Βήματος ότι δεν έχει τίποτα να συζητήσει γιατί “οι απολύσεις αυτές δεν σε αφορούν”.
Παρόλα αυτά, ως εκπρόσωποι των εργαζομένων οφείλαμε να διοργανώσουμε μια πρώτη Γενική Συνέλευση, για να δούμε τί κάνουμε. Και καθώς ο συνάδελφος εκπρόσωπος των Νέων, Ηλίας Γεωργάκης, έλειπε για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, αποφασίσαμε κλιμάκιο της Εργασιακής Επιτροπής, αποτελούμενο από τη Γιάννα Σακελλαρίου και τον Τάσο Αναστασιάδη να ενημερώσει τους συναδέλφους των Νέων για τις νέες απολύσεις και τη Γενική Συνέλευση που είχε συγκληθεί -το οποίο και έγινε. Ολοκληρώνοντας, όμως, την ενημέρωση (που συνολικά δεν κράτησε πάνω από 5-10 λεπτά), στο τελευταίο τμήμα των γραφείων των Νέων παρενέβη ο διευθυντής τους, Χρήστος Μεμής, και απαίτησε από τους εκπροσώπους να φύγουν από τα γραφεία των Νέων, λέγοντάς τους ότι “απαγορεύεται” να είναι εκεί, ότι “ενοχλούν” και ότι στα γραφεία των Νέων μόνο ο δικός τους εκπρόσωπος έχει δικαίωμα να ενημερώνει. Οι Αναστασιάδης και Σακελλαρίου αμφισβήτησαν τις διαταγές του διευθυντή, αλλά καθώς η ενημέρωση είχε πρακτικά ήδη ολοκληρωθεί έφυγαν από τον 4ο όροφο για το ισόγειο και τη Γενική Συνέλευση.
Για τη Γενική Συνέλευση έχετε ήδη ενημερωθεί από ψήφισμά της που σας έχουμε κοινοποιήσει. Ωστόσο, αμέσως μετά, την ώρα που οι Σκουτέρης και Αναστασιάδης έγραφαν το ψήφισμα στο κομπιούτερ του τελευταίου (στα γραφεία του Βήματος), εκλήθη ο Αναστασιάδης από τη γραμματέα του ιδιοκτήτη στα γραφεία της διοίκησης που βρίσκεται στον ίδιο -5ο- όροφο.
Στον προθάλαμο των γραφείων αυτών, ορθώνοντας περιμετρικό τείχος, περίμεναν τον Αναστασιάδη ο εκπρόσωπος της εταιρείας, Σταύρος Ψυχάρης, οι διευθυντές του Βήματος, Παντελής Καψής, και των Νέων, Χρήστος Μεμής, καθώς και ο επικεφαλής HR του οργανισμού, Νίκος Πεφάνης, για να του πουν με μια φωνή ότι “απαγορεύεται να πηγαίνεις στα γραφεία των Νέων”. Ο διευθυντής του Βήματος όρισε την επιτρεπόμενη περίμετρο παρουσίας, “εσύ είσαι εδώ, μόνο στο Βήμα”, και ο επικεφαλής της εταιρείας, Στ.Ψυχάρης, την ακτίνα απαγόρευσης: “απαγορεύεται να πηγαίνεις στα Νέα και γενικότερα απαγορεύεται να κυκλοφορείς στα γραφεία-ακόμα και στο Βήμα”. Ο Αναστασιάδης διαμαρτυρήθηκε λέγοντας ότι είναι εκπρόσωπος εργαζομένων και ότι όχι μόνο δικαιούται αλλά και υποχρεώνεται να κυκλοφορεί για να μιλάει με τους συναδέλφους του και ρώτησε ποιός είναι αυτός που θέλει να του απαγορεύσει τις μετακινήσεις. Είναι η διεύθυνση; Είναι η εταιρεία; Ο Ψυχάρης είπε ότι “εμείς το απαγορεύουμε”, αλλά ο διευθυντής των Νέων, Χρ.Μεμής, παρενέβη για να προσθέσει ότι είναι “συνδικαλιστικό” το ζήτημα και ότι δεν δικαιούται να μπαίνει στα γραφεία των Νέων χωρίς την άδεια του εκπροσώπου τους. Ο Αναστασιάδης εξήγησε πως το συνδικαλιστικό ζήτημα δεν αφορά τη διεύθυνση, αλλά μόνο τα σωματεία, και ότι θα συνεχίσει να κυκλοφορεί και να μιλάει με όλους τους εργαζόμενους του κτιρίου.
Τότε ο επικεφαλής της εταιρείας, Στ.Ψυχάρης, άρχισε να ουρλιάζει ότι “είσαι αρχίδι και θα φύγεις από δώ” και φώναξε την προσωπική του ασφάλεια που σταθμεύει στην είσοδο του ορόφου και τους διέταξε να πετάξουν “έξω από το κτίριο” τον Αναστασιάδη χωρίς να τον αφήσουν ούτε καν να πάει στο γραφείο του και να του “ακυρώσουν και την ηλεκτρονική κάρτα εισόδου”. Οι δύο μπράβοι (με επικεφαλής τον απόστρατο στρατηγό της ελληνικής αστυνομίας-συνταξιούχο) άρχισαν να σπρώχνουν τον Αναστασιάδη και, τότε, ο διευθυντής του Βήματος, Π.Καψής, αποφάσισε να παρέμβει: αλλά, αντί να διώξει αμέσως τους μπράβους από το χώρο του Βήματος στον οποίο διεξαγόταν η σκηνή, απαίτησε από τον εκπρόσωπο “να καθήσεις στο γραφείο σου εσύ” -το οποίο μεταφράστηκε από τους μπράβους στο να σταματήσουν το σπρωξίδι, για να αφήσουν τον εκπρόσωπο να περάσει προς το γραφείο του!
Για να μην αφήσει άχρηστους τους μπράβους του, ο Ψυχάρης, τότε, διέταξε το Σκουτέρη να εξαφανιστεί από τα γραφεία του Βήματος: “εσύ, Σκουτέρη, δεν έχεις δουλειά εδώ και να μην ξαναπατήσεις στο Βήμα”. Οι μπράβοι, με τη νέα διαταγή του αφεντικού τους, έστρεψαν έτσι το μένος τους στο συνάδελφο και τον έβγαλαν από την αίθουσα. Ο διευθυντής του Βήματος, όχι μόνο δεν αντέδρασε ούτε σε αυτή την αθλιότητα που διεξαγόταν στο χώρο ευθύνης του, αλλά αμέσως μετά κατηγόρησε μεγαλόφωνα τον “εκπρόσωπο της ΕΠΗΕΑ” ότι δήθεν διαμαρτυρήθηκε για αυτό το “μπουρδέλο” -είναι αλήθεια ότι ο Σκουτέρης, την ώρα που τον πέταγαν έξω οι μπράβοι φώναξε ότι “απολύοντάς μας όλους θα αφήσετε τα γραφεία σας άδεια”, αλλά -αντίθετα από τον επικεφαλής της εταιρείας που χαρακτηρίζει τους εργαζομένους του “αρχίδια”- ασφαλώς και δεν βλέπει τον χώρο εργασίας μας ως “μπουρδέλο”.
Τέλος, και ο γενικός διευθυντής HR, Ν.Πεφάνης, για να δικαιολογήσει φαίνεται την ύπαρξή του, μια που ως τότε εμφανιζόταν απλώς ως εργοδοτική γλάστρα, φώναξε στη συνέχεια το Σκουτέρη στο γραφείο του για να τον απειλήσει “με εισαγγελέα”.
Συμπεράσματα
Όπως μαρτυρούν όλα τα παραπάνω, η εργοδοσία του ΔΟΛ έχει φτάσει σε επίπεδα απίθανης βιαιότητας, σε σημείο που να απειλείται η σωματική μας ακεραιότητα από ένοπλη ιδιωτική αστυνομία, απαγορεύοντας την όποια επίφαση συνδικαλιστικής δράσης.Όπως είχε διαφανεί και από μια ανακοίνωση που “εκ παραδρομής” κοινοποιήθηκε στο προσωπικό στις 20/10/2010[1], η εργοδοσία ετοιμάζεται να επιβάλει σιωπή στρατοπέδων συγκέντρωσης, απαγορεύοντας τις “άσκοπες μετακινήσεις” -το οποίο και το άρχισε έμπρακτα από τους εκλεγμένους εκπροσώπους. 

Κατά συνέπεια ζητάμε κατ’ελάχιστον:
1. Να καταγγελθεί η χρήση ιδιωτικής αστυνομίας και ακόμα περισσότερο η χρήση φυσικής βίας στους χώρους εργασίας κατά των εργαζομένων.
2. Να απαιτηθεί από την εργοδοσία του ΔΟΛ να δηλώσει δημοσίως ότι εγκαταλείπει οριστικά τη χρήση ιδιωτικής αστυνομίας κατά των εργαζομένων και ότι θα σέβεται τη νομοθεσία και τις διεθνείς συμβάσεις για την ελεύθερη παρουσία συνδικαλιστικής δράση στους χώρους εργασίας.
3. Να έρθουν αμέσως, μέσα στην ημέρα, τα σωματεία μας, για να διοργανώσουμε περιοδεία στα γραφεία επιβάλλοντας στην πράξη το συνδικαλιστικό δικαίωμα της παρουσίας μας στους χώρους εργασίας.
4. Να διοργανωθεί από την ΕΣΗΕΑ, παρουσία των εκπροσώπων και δη των Νέων, Γενική Συνέλευση ειδικά στα Νέα, για να επιβεβαιωθεί και επισήμως από τους συναδέλφους ότι, όπως και οι άλλοι εργαζόμενοι, επίσης υποστηρίζουν τα στοιχειώδη μας δικαιώματα.
5. Να παραπεμφθούν αμέσως στα πειθαρχικά των οικείων Ενώσεων τα διευθυντικά στελέχη που αναμείχθηκαν σε αυτές τις πρακτικές και συνεχίζουν να είναι μέλη τους.
6. Να γίνει διάβημα προς την Πολιτεία επισημαίνοντας τις ευθύνες της για τη φυσική ακεραιότητα των εργαζομένων και των συνδικαλιστών στον ΔΟΛ -και στα άλλα συγκροτήματα του τύπου.
Καταλαβαίνουμε ότι η εργοδοσία, τόσο η δική μας όσο και γενικότερα, προκειμένου να περάσει το κόστος της κρίσης της στους εργαζόμενους, έχει χαράξει έναν κυριολεκτικά πολεμικό δρόμο εναντίον τους -απολύοντας μαζικά, τρομοκρατώντας ηθικά και, τώρα, έως και βιάζοντας φυσικά τους εργαζομένους. Δεν έχουμε το δικαίωμα να την αφήσουμε να συνεχίσει. Το χρωστάμε στους εργαζόμενους, στα παιδιά μας, στην ανθρωπότητα.
Παναγιώτης Σκουτέρης
μέλος ΔΣ της ΕΠΗΕΑ και απερχόμενος εκπρόσωπος διοικητικού προσωπικού στον ΔΟΛ
Τάσος Αναστασιάδης
εκπρόσωπος Βήματος στο Μεικτό της ΕΣΗΕΑ
Δεδομένης της εξαιρετικής σοβαρότητας του θέματος, η έκθεση συνυπογράφεται και από την
Εργασιακή Επιτροπή του ΔΟΛ
Αναδημοσιεύει από την Κατάληψη ΕΣΗΕΑ η Jaquou Utopie

shortlink: http://wp.me/pPn6Y-3Tm

Advertisements

3 thoughts on “Στ.Ψυχάρης προς εκπρόσωπο των εργαζομένων: «είσαι αρχίδι και θα φύγεις από δώ»

 1. ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ

  ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

  Αγγελικής Γκότση του Αναστασσίου, ιατρού νευρολόγου, κατοίκου Π.Φαλήρου, οδός Αίαντος αρ. 18.

  ΠΡΟΣ

  1. Σταύρο Π. Ψυχάρη, ατομικά ως εκδότη της ημερήσιας Εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ» και ως εκπρόσωπο της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.» που εδρεύει στη Αθήνα, οδός Μιχαλακοπούλου αρ. 80.

  2. Παντελή Ι. Καψή, ως Διευθυντού της ημερήσιας πιο πάνω εφημερίδας, οδός Μιχαλακοπούλου αρ. 80.

  3. Νικόλαο Χασαπόπουλο, δημοσιογράφου της παραπάνω εφημερίδας, κατοίκου ομοίως.

  4. Έλενα Φυντανίδου, δημοσιογράφου της παραπάνω εφημερίδας, κατοίκου ομοίως.

  ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ

  Ροβέρτο Σπυρόπουλο, Διοικητή του ΙΚΑ

  “Υπέπεσε στην αντίληψή μου το απαράδεκτο συκοφαντικό και κατάπτυστο δημοσίευμά σας της Πέμπτης 4 Νοεμβρίου 2010, στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας σας με υπέρτιτλο «Έχει σταλεί στον Εισαγγελέα» και τεράστιο τίτλο που καταλαμβάνει σχεδόν όλη τη σελίδα «Η λίστα των γιατρών που λήστευαν το ΙΚΑ». Το άρθρο παραπέμπει ακολούθως στην 6 και 7 σελίδα όπου δημοσιεύεται άρθρο των Νικόλαου Χασαπόπουλου και Έλενας Φυντανίδου.

  Ούτε λίγο ούτε πολύ στις παρατιθέμενες λίστες φέρομαι ως λησταρχίνα. Ειδικότερα στη λίστα αυτή εμφανίζεται με συντομογραφία το όνομά μου ως «Γκ. Αγγ. Νευρολόγος» και μου αποδίδεται η «ληστεία» ότι σε 625 συνταγές που εξέδωσα κατά το μήνα Ιούνιο 2010 η αξία των συνταγογραφήσεων αυτών ήταν 20.316,20 ευρώ, ήτοι 32,5 ευρώ ανά συνταγή. Επειδή δεν υπάρχει άλλος νευρολόγος στην Αθήνα με τα αρχικά αυτά, γεγονός που γνωρίζουν και όλοι οι συνάδελφοί μου, αλλά και επειδή είμαι εγώ που συνέταξα τις συνταγές αυτές ως συμβασιούχος ιατρός του ΙΚΑ, επιθυμώ να σας γνωστοποιήσω τα παρακάτω:

  1. Αρχικά έμεινα έκπληκτη και αγανάκτησα από τη συκοφαντική επίθεση στο πρόσωπό μου. Δημοσιεύετε συκοφαντίες χωρίς επιβεβαίωση; Τότε είστε και σεις συκοφάντες. Υιοθετείτε τερατολογίες χωρίς να τηρείτε τη στοιχειώδη δημοσιογραφική δεοντολογία; Ποιος λοιπόν θα προστατεύσει τον πολίτη από εσάς;

  Υποτίθεται ότι οι δημοσιογράφοι σας έλαβαν τη λίστα από το ίδιο το ΙΚΑ.

  * Α) Δεν είχαν υποχρέωση να τη διασταυρώσουν πριν τη δημοσίευση; Να με καλέσουν στο τηλέφωνο; Να ερευνήσουν αν νομίμως δίδει τη λίστα το ΙΚΑ ή προσκρούει στις διατάξεις περί προσωπικών δεδομένων;

  * Β) Ακόμα και αν δεν το έκαναν δεν άσκησαν τον στοιχειώδη έλεγχο των στοιχείων, ώστε να πραγματοποιήσουν τη αναγκαία διαίρεση 20.316,20 διά 625 συνταγές ίσον 32,5 ευρώ ανά συνταγή και συνεπώς δεν μπορεί να γίνεται λόγος για «ληστεία»;

  * Γ) Δεν αναρωτήθηκαν για το πλήθος των συνταγών, ώστε να ερευνήσουν (και να επιβεβαιώσουν) το πλήθος των ασθενών που αναγκαζόμαστε να εξετάζουμε ανά μήνα, λόγω ελλείψεως προσωπικού; Ότι η ευσυνειδησία του ιατρού που εξετάζει πολλούς ασθενείς μπορεί να μετατράπηκε σε γελοία κατηγορία, επειδή έτσι εξέδωσε πολλές συνταγές;

  * Δ) Τέλος δεν μπορούσαν να ερευνήσουν ποια είναι η αξία των φαρμάκων που συνταγογραφεί ένας νευρολόγος σε ασθενείς με Πάρκινσον, Αλτχάϊμερ κλπ; Πώς αποδέχεσθε ως εφημερίδα να συκοφαντείται ένας επαγγελματίας που υπηρετεί στον ιατρικό χώρο 20 χρόνια σεβόμενος τον όρκο του και την τιμή του και συνεργείτε άμεσα στην κατάπτυστη αυτή πράξη;

  2. Δεδομένου ότι είναι αδύνατον να μην γνωρίζετε τις στοιχειώδεις παραπάνω υποχρεώσεις σας, η επόμενη σκέψη μου είναι ότι συνειδητά δημοσιεύσατε το άρθρο αυτό με σκοπό να υπηρετήσετε τα σχέδια που έχουν τεθεί σε ενέργεια τον τελευταίο καιρό στην Ελλάδα. Εφόσον το κύριο μέλημα της Κυβέρνησης είναι η μείωση δαπανών, η τακτική της συκοφάντησης ορισμένων κατηγοριών εργαζομένων, υπηρετεί το σκοπό αυτό. Ο σκοπός της συρρίκνωσης των υπηρεσιών που προσφέρει το ΙΚΑ στους ασφαλισμένους του, υπηρετείται μια χαρά με την απόλυση των (υπολοίπων) ιατρών του -άλλωστε κλέφτες ήταν- και οι ασφαλισμένοι ας συνωστισθούν στα νοσοκομεία –όσοι ζήσουν-.

  Στα πλαίσια του σκοπού αυτού δεν ενοχλεί ούτε τη Διοίκηση του ΙΚΑ ούτε την Κυβέρνηση και καταφανώς ούτε εσάς να συκοφαντηθούν πολίτες-επαγγελματίες, αρκεί να υπηρετείται ο «πατριωτικός» σκοπός.

  3. Δεν έχω σκοπό να σιωπήσω. Σε λίγο που δεν θα υπάρχει Δημόσια Υγεία δεν θα έχει απομείνει κανένας να μιλήσει. Η απάντηση μιας γιατρού που κατηγορείται ότι είναι ο «ποντικός» που ληστεύει το ΙΚΑ και τους ασφαλισμένους και «ευθύνεται (κατά δήλωση του Πρωθυπουργού) για την υπαγωγή της χώρας στο μνημόνιο και το ΔΝΤ» Εφ. Το Βήμα 4/11/2010, σελ Α7.

  Είμαι γιατρός νευρολόγος και εργάζομαι στο ΙΚΑ Καλλιθέας – Παλαιού Φαλήρου, εργαζόμενη 13 χρόνια σε αυτό, ως συμβασιούχος, ανασφάλιστη και παίρνοντας μισθό 1.050 €. Καθημερινά έχω 25 κλεισμένα ραντεβού, τα οποία για να τα κλείσουν οι ασθενείς, χρειάζονται 35 περίπου ημέρες αναμονής. Ως εκ τούτου μαζί με τα επείγοντα περιστατικά που αναγκάζομαι να εξετάζω κάθε μέρα φτάνουν τους 35 – 40 οι ασθενείς. Βέβαια σύμφωνα με την σύγχρονη και επιστημονικά τεκμηριωμένη άποψη του καλού μας Υπουργείου ο χρόνος των 10 λεπτών που αναλογεί σε κάθε ασθενή είναι επαρκής για εξέταση, διάγνωση, συνταγογράφηση, ανεξαρτήτως ιατρικού προβλήματος και ιστορικού του ασθενούς. Πρέπει να συμπληρώσω ότι σε αυτό το καταιγιστικό κλίμα της άσκησης των ιατρικών μου καθηκόντων, και εντός δεκαλέπτου, οφείλω απέναντι στον εαυτό μου και τους ασθενείς μου, να κάνω ολοκληρωμένη εξέταση, σωστή διάγνωση και κατάλληλη συνταγογράφηση.

  Σύμφωνα με τα παραπάνω και για την αποκατάσταση της αληθειας, αρκεί μια απλή αριθμητική πράξη (όπως σωστά διατυπώνεται και στο άρθρο της εφημερίδας) 6 ασθενείς την ώρα Χ 5,5 ώρες σημαίνουν 33 ασθενείς την ημέρα, δηλαδή 759 ασθενείς το μήνα (23 εργάσιμες ημέρες), τουλάχιστον. Οι ασθενείς αυτοί στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι άνθρωποι με χρόνια νοσήματα ( νόσος Αlzheimer, Parkinson, κλπ ανίατα νευρολογικά νοσήματα) και για την επιβίωσή τους καθώς και για την αξιοπρεπή διαβίωσή τους χρειάζεται συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή, η οποία δυστυχώς για τους ανθρώπους αυτούς είναι πολύ ακριβή για τανεοφιλελεύθερα κριτήρια της πολιτικής εξουσίας και των τεχνοκρατών εκπροσώπων της.

  Ερωτώ, λοιπόν, πώς θεωρείται ότι ληστεύω το ΙΚΑ ; Επειδή έδωσα τα απαραίτητα εγκεκριμένα από το ΕΟΦ – και εντός λίστας – φάρμακα σε 625 ασθενείς από τους 759 που εξέτασα περίπου πολλοί από τους οποίους χρειάζονται 2 και 3 φάρμακα ο καθένας,; Για να είμαι « αρεστή» για το σύστημα γιατρός έπρεπε να αφήσω τους ασθενείς μου χωρίς φάρμακα;

  Αυτός είναι ο στόχος: Να καταργηθεί το δικαίωμα των ανθρώπων στη φαρμακευτική περίθαλψη, όπως θέλουν να καταργήσουν το δικαίωμα στη Δωρεάν Δημόσια Υγεία, τη Δωρεάν Δημόσια Παιδεία, τη σύνταξη και την κοινωνική ασφάλιση. Αυτή την εποχή όλη η χώρα παρακολουθεί με ευαισθησία και συμπόνια τον κατατρεγμό και τις περιπέτειες των εξορισμένων ανίατων (για εκείνη την εποχή) ασθενών με λέπρα που απομονώνονταν στη Σπιναλόγκα. Δυστυχώς λίγοι κατανοούν ότι το κοινό μας μέλλον δεν θα έχει μόνο πολλές Σπιναλόγκες για τους ασθενείς, τους ηλικιωμένους, και τους απόκληρους της κοινωνίας, αλλά ότι είναι έτοιμοι οι σύγχρονοι Καιάδες στους οποίους θα πετιούνται όλοι όσοι θεωρούνται βαρίδια για την κοινωνία της αγοράς και τις σημαίες της βαρβαρότητας του κέρδους. Δυστυχώς λίγοι κατανοούν ότι σήμερα οι άνθρωποι και οι ανάγκες τους μετράνε λιγότερο από τις χρηματιστηριακές αξίες.

  Όσοι θέλετε να βρείτε τα πραγματικά ελλείμματα γιατί δεν ψάχνετε στο υπέρογκο κόστος κάποιων φαρμάκων που διαμορφώνεται από μια χούφτα πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες; Γιατί δεν ψάχνετε να βρείτε μηχανήματα που σαπίζουν στα αραχνιασμένα υπόγεια, ενώ την ίδια ώρα οι ασθενείς παραπέμπονται σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα που κερδοσκοπούν σε βάρος των ασφαλισμένων;

  Γιατί δεν ψάχνετε να βρείτε τις μίζες από τις προμήθειες υλικών και μηχανημάτων,

  που προμηθεύονται τα νοσοκομεία; Αντί για τα παραπάνω συμμετέχετε ως δημοσιογράφοι και εκδότες στην προετοιμασία του εδάφους για την περικοπή της φαρμακευτικής περίθαλψης. Πρώτα τα δημοσιεύματα για την ακατάσχετη φαρμακομανία των Ελλήνων… Τώρα με κανιβαλικό τρόπο, διασύρονται επιστήμονες, διαλύονται συνειδήσεις, προσβάλλονται προσωπικότητες και καταπατάται η υπόληψη ανθρώπων που μάχονται χρόνια για να είναι η Υγεία ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ.

  Κατόπιν των παραπάνω και με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματός μου ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ με όλη τη δύναμη της ψυχής μου για τη συκοφαντική δυσφήμηση σε βάρος μου που με μειώνει ως άνθρωπο και επαγγελματία, ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΩ ότι δεν πρόκειται να αποδεχθώ αδιαμαρτύρητα την παραπάνω αδικαιολόγητη επίθεση και ΣΑΣ ΚΑΛΩ να δημοσιεύσετε σύμφωνα με το νόμο στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας σας την παρούσα μου μαζί με τη συγνώμη σας στο ίδιο σημείο και με τα ίδια τυπογραφικά στοιχεία με το λίβελο που δημοσιεύτηκε την 4-11-2010 εναντίον μου.

  Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματός μου, αρμόδιος δικαστικός επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα μου σ’ αυτούς προς τους οποίους απευθύνεται για να λάβουν γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες και να αντιγράψει την παρούσα μου στις εκθέσεις του επιδόσεως.”

  Αθήνα 8 Νοεμβρίου 2010

  Ο πληρεξούσιος δικηγόρος

 2. Οι Schooligans φεύγουν από “ΤΑ ΝΕΑ”

  15.11.10
  Πριν λίγες μέρες ο διευθυντής της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ κ. Χρήστος Μεμής ( info@tanea.grΑυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε ), μας ανακοίνωσε την απόφασή του να σταματήσει το περιοδικό Schooligans από ΤΑ ΝΕΑ, διότι, όπως μας είπε, δεν αυξάνει την κυκλοφορία της εφημερίδας και δεν έχει αρκετές διαφημίσεις ώστε να καλυφθεί το κόστος. Όταν τον ρωτήσαμε αν θέλει να συζητήσουμε τρόπους να χαμηλώσουμε το κόστος, μας απάντησε: “Όχι, διότι, έτσι κι αλλιώς, δεν θέλω να έχω τίποτα στα ΝΕΑ που να μην το ελέγχω απόλυτα. Εσάς δε σας ελέγχω. Έχετε μία ανεξαρτησία επικίνδυνη. Σας το λέω ωμά. Για παράδειγμα, μπορεί εσείς να θέλετε να κάνετε εξώφυλλο στο Schooligans τον Αντώνη Κανάκη, ενώ εγώ να μη θέλω”.

  Κατόπιν αυτής της απόφασης του κ. Μεμή, ευχαριστούμε τα ΝΕΑ (το ατελιέ, τους συντάκτες, τους αρχισυντάκτες) και τον προηγούμενο διευθυντή κ. Καψή για την χωρίς παρεμβάσεις συνεργασία που είχαμε για τρία χρόνια.

  Το 19ο τεύχος των Schooligans θα κυκλοφορήσει με άλλο μέσο. Δεν ξέρουμε πότε και πού. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι ο τίτλος στο εξώφυλλο θα είναι ίδιος με αυτόν που βάλαμε όταν φύγαμε από την Ελευθεροτυπία: “We are back!”.

 3. http://www.theschooligans.gr/site/index.php?option=com_content&task=section&id=4&Itemid=28
  Θα περιμενουμε να σας ξανασυναντησουμε.
  Προσωπικα πολλες φορες ειχα ανατρεξει σε σας για να αφουγκραστω την οπτικη γωνια του μαθητη για το σχολειο!
  Μην το βαζετε κατω,συνεχειστε ακαθεκτοι!
  Κανενας κ.Μεμης δεν ειναι σε θεση να χειραγωγησει και να λογοκρινει τα ελευθερα μυαλα!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s