ΕΛ.ΑΣ , το λίκνο του πολιτισμού…

Οι συμβασιούχοι στο Υπουργείο Πολιτισμού, απλήρωτοι 24 μήνες και συμβασιούχοι μια ζωή, προχώρησαν σε αποκλεισμό του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης. Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους απαιτούν τα δεδουλευμένα τους, προσλήψεις, να καταργηθεί ο νόμος Παυλόπουλου που θα οδηγήσει σε 350 απολύσεις και να μονιμοποιηθούν μετά από ακόμα και 10 χρόνια αβεβαιότητας.

Για τον  ορυμαγδό των τηλεορασόπληκτων που βλέπουν την Ακρόπολη σα νεκρές πέτρες άξιες προσκυνήματος, οι άνθρωποι αυτοί είναι εμπόδιο.

Για την κυβέρνηση του ΜΠΑΤΣΟΚ είναι άλλο ένα αγκάθι που πρέπει να εξολοθρεύσει για να συνεχίσει το θεάρεστο (για την ΕΕ, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ) έργο της εξαθλίωσης του πληθυσμού της χερσονήσου που ονομάζεται Ελλάδα…

Η συζήτηση είναι για άλλη μια φορά παραπλανητική με στόχο να ποδηγετήσει κοινωνικούς αυτοματισμούς.

Δεν θα πέσω στην παγίδα. Οι Συμβασιούχοι είναι εργαζόμενοι που  χρόνια που τους απασχολεί το Υπουργείο “Πολιτισμού”, και αυτά είναι πολλά χρόνια. Άνθρωποι που στήσαν τη ζωή τους πάνω στη δουλειά τους. Το δικαίωμά τους να μπορούν να ζήσουν αξιοπρεπώς και να πληρώνονται για την εργασία τους είναι το μοναδικό δείγμα πολιτισμού που θα έπρεπε να διαφυλάξουμε. Όλα τα άλλα είναι μόνο η καρτ ποστάλ… ψεύτικη και παραπλανητική, μια Ακρόπολη γύψινη, που μόνο τα ΜΑΤ μπορούν να λειτουργήσουν σαν ομπρέλα και να την προστατέψουν από την καταιγίδα των αντιστάσεων και τον διεκδικήσεων για την ζωή μας. Τα αληθινά “ιερά μάρμαρα” τα κουβαλάν οι εργαζόμενοι, αυτοί τα χτίζουν με τη δουλειά , τον πλούτο που παράγουν και το αίμα που χύνουν στην κατασκευή τους, αυτοί και τα γκρεμίζουν… Ο πλούτος της ανθρωπότητας είναι οι άνθρωποι… η εικόνα διορθώνεται με ένα ρετούς… οι ζωές είναι μοναδικές κι ανεπανάληπτες και κανένα κράτος δεν δικαιούται να τις χειρίζεται σαν συσκευασίες μίας χρήσεως.

Πάντως, οι έκτακτοι και συμβασιούχοι του Υπουργείου Πολιτισμού παραμένουν στο χώρο έξω από την Ακρόπολη ενω αποφάσισαν να μείνουν εκεί μέχρι τις 6 το απόγευμα και να επιστρέψουν αύριο το πρωϊ, στον χώρο του μνημείου. Η είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο, κατόπιν προκήρυξης απεργίας και από το μόνιμο προσωπικό του υπουργείου Πολιτισμού παραμένει κλειστή για τους επισκέπτες, ενω οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν παραμείνει στον χώρο.

tvxs

Φωτογραφίες από το indy.gr

Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων καλεί σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αγώνα των συμβασιούχων σήμερα το απόγευμα στις 5:00 στην Ακρόπολη.

Oι υποκριτές ταγοί του πολιτισμού της βίας,  της εξαθλίωσης, της εκμετάλλευσης, της ανεργίας, της πείνας, των εξοπλισμών, των πολέμων και της καταστροφής του πλανήτη και η κυβέρνησή τους έχουν αγκιστρωθεί στην επανάληψη  λαϊκιστικών επικλήσεων στο πανανθρώπινο μνημείο… το μόνο πανανθρώπινο μνημείο που αξίζει να προσκυνούμε είναι ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ και η ΖΩΗ.

Jaquou Utopie

http://wp.me/pPn6Y-2Wp

20 thoughts on “ΕΛ.ΑΣ , το λίκνο του πολιτισμού…

 1. Κι ένα καλό νέο:

  Ανακλήθηκαν οι πέντε απολύσεις

  Η άμεση και δυναμική κοινή παρέμβαση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων στην επιχείρηση «TREE COMPANY CORPORATION» στο Π. Φάληρο χτες το μεσημέρι, ανάγκασε την εργοδοσία να ανακαλέσει τις πέντε απολύσεις εργαζομένων και σήμερα, όπως ο εργοδότης δεσμεύτηκε, επιστρέφουν κανονικά στη δουλειά τους. Στη χτεσινή κινητοποίηση των σωματείων συμμετείχε και η «Λαϊκή Συσπείρωση», με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Π. Φαλήρου, Νίκο Παπαγεωργίου.

  Ταυτόχρονα, τα στελέχη των ταξικών συνδικάτων και οι εκπρόσωποι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» έδωσαν δυναμική απάντηση στις προσπάθειες της εργοδοσίας να τους τρομοκρατήσει για να φοβηθούν όλοι οι εργαζόμενοι. Οι συνδικαλιστές ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται να κάνουν βήμα πίσω και ότι θα ενημερώσουν πλατιά τους κατοίκους και φορείς της περιοχής, καλώντας τους να συμπαρασταθούν στους εργαζόμενους και να συμμετέχουν στην κλιμάκωση των κινητοποιήσεων για την ανάκληση των απολύσεων. Τελικά, ο εργοδότης, κάτω από την πίεση και την αποφασιστικότητα των ταξικών συνδικάτων και της παρέμβασης, αναγκάστηκε να ανακαλέσει τις απολύσεις, λέγοντας στους εργαζόμενους που βρίσκονταν στην παρέμβαση να πάνε σήμερα κανονικά στη δουλειά τους.

  Οι συνδικαλιστές κάλεσαν ταυτόχρονα τους εργαζόμενους να οργανωθούν στο σωματείο τους, να προχωρήσουν στο στήσιμο σωματειακής επιτροπής και με τη συμμετοχή και τη δράση τους να σπάσουν την εργοδοτική τρομοκρατία που προσπαθεί να επιβάλει ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης.

  http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=5894033&publDate=14/10/2010

  1. και μιας και συζητάμε για πολιτισμό , τους “χαραμοφάηδες” εργαζόμενους που θέλουν να δουλεύουν μάλιστα βεβαίως βεβαίως… και μάλιστα μόνιμα – δεν κατάλαβα άκου να δουλεύεις και στον ιερό βράχο! Εθελοντικά κύριε! Που ακούστηκε να δουλεύεις και να θες να ζεις από τη δουλειά σου! ΝΑ θες να κάνεις μια δημιουργική δουλειά την οποία να αγαπάς με την ψυχή σου και να θες να ζεις χωρίς το άγχος της ανασφάλειας! Όχι κύριε ! Ποιος είσαι? ε? ποιος? (θέλω απάντηση εδώ).. όχι κύριε! εκεί στην ανασφάλεια! Εκεί δούλεψε για το κέρδος των κροίσων που θες και ασφάλιση…. πολιτισμός χωρίς κέρδος ! που ακούστηκε!
   Εμπρός απολύστε τους εργαζόμενους στο Υπουργείο πολιτισμού! Που ακούστηκε να δουλεύουν άνθρωποι σε δημόσιες υπηρεσίες και μάλιστα για τον πολιτισμό (άκου ο πολιτισμός κοινωνικό αγαθό!….)

   Εμπρος λοιπόν οι μη μόνιμοι συμβασιούχοι κοστίζουν – θα φαληρίσει το υπουργείο! δεν έχουν σημασία τα έσοδα… οι μισθοί θα φταίνε για αυτο τα έσοδα που δεν ενδιαφερουν το δημόσιο θα τα δώσουν σε ιδιωτική εταιρία διαχείρισης… καταλαβες τωρα… όχι να παίρνει τα λεφτακαι το δημόσιο … ππου ακούστηκε αυτό πρέπει να φαληρήσει σας παρακαλώ…

   Στο θέμα μας λοιπόν… μιας και μιλάμε για πολιτισμό δείτε και αυτό

   http://tvxs.gr/news/έγραψαν-είπαν/businessweek-νησιά-«προς-πώληση»-στην-ελλάδα

   μιλάμε για φοβερό σχέδιο να παρακάμψουμε τις γραφειοκρατίες! Να γιατρεψουμε το δημόσιο απο τον καρκίνο!

   1. Μην τα παίρνεις στο κρανίο με τον xx ή κατά κόσμο “γαλαζοαίματος”. Είναι προστατευόμενο τρολ στους “Σχολιαστές χωρίς Σύνορα” 😉

   2. ετσι…

    αλλους τους προστατευουμε κι αλλους τους δερνουμε οπου τους πετηχουμε…

   3. Καταλαβαίνω. Θα μάζεψες κι εσύ πολλά σκατά σκύλων για να φτάσεις τόσο ψηλά.

   4. μην τα κοροηδευεις αυτα…

    ειχαμε γερο συνδικατο.
    αλλα μας το δυαλησαν οι giorgides….

   5. Διαπιστωσα κενό στο tvxs
    και το διαδυκτιο μισεί τα κενα!
    😀

   6. νομιζετε οτι θα κωλωσουν σε γραφειοκρατικο θεμα;
    αν το παρουν αποφαση βγαζουν ενα εκτακτο προεδρικο διαταγμα και το ρυθμιζουν μωρε το θεματακι…

    σοβαρα, και θεωρητικα, ποσο τραγικο θα ηταν να κωλυεται η πωληση ενος νησιου, οχι απο το φοβο της αντιδρασης του λαου, αλλα απο γραφειοκρατικο προβλημα.

 2. Από τον Ικτίνο στον ΚΡΕΤΙΝΟ!

  Μόνο τον Καλλικράτη τον ντύσαμε μαϊμού του φορέσαμε και μία σβάστιγκα και τον μεταφέρουμε ως λείψανο.

 3. Το Μπατσοκ συνεχιζει ακαθεκτο το κοινωνικο και σοσιαληστρικο του εργο.Ολα ομως θα απαντηθουν και θα απαντωνται οπως τους αρμοζει,”μαχαιραν εδωσες μαχαιραν θα λαβεις”.

 4. κατα τ’ άλλα μας έπιασε ο πόνος για τον Αργεντίνο τουρίστα που δε μπήκε στην Ακρόπολη..[το ακούσαμε και αυτό]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s