Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί στο Εθνικό Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι…

του Γ. Καλαϊτζή

Αναδημοσίευση από το blog της Παννελήνιας Ένωσης Αδιορίστων Εκπαιδευτικών

γράφει η Χρυσούλα Παπαγεωργίου

Αξιότιμη κ. Διαμαντοπούλου,

ενημερώθηκα από τα Μ.Μ.Ε. πως «Εθνικό Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι θα ιδρύσει το Υπ. Παιδείας με σκοπό την ενημέρωση και την αντιμετώπιση του κινδύνου από παλιρροιακά κύματα (τσουνάμι), σύμφωνα με σχετική τροπολογία που κατάθεσε προς ψήφιση στη Βουλή στο σχέδιο νόμου για τη Δια Βίου Μάθηση». Χαμόγελα ευτυχίας ζωγραφίστηκαν τόσο στο πρόσωπό μου, όσο και στα πρόσωπα των εκπαιδευτικών, αλλά και συνολικά της κοινωνίας, ενώ όλοι σύσσωμοι συρρέουν στις εκκλησίες να ανάψουν ένα κεράκι στο όνομά σας, που είχατε το θάρρος και αψηφήσατε το μνημόνιο και τη δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας και προχωρήσατε σε ένα πραγματικά κοινωνικό έργο, σε μια πράξη αγάπης, σε μια πράξη αυτοθυσίας για τον ελληνικό λαό.

Η στελέχωση του κέντρου αυτού θα πρέπει να είναι προτεραιότητα για το Υπουργείο Παιδείας, δεδομένου ότι ζούμε σε μια σεισμογενή χώρα και όπως έχουν πει και εκατομμύρια μέντιουμ σε όλον τον κόσμο το Αιγαίο και το Ιόνιο Πέλαγος είναι η δεύτερη και η τρίτη κατά σειρά περιοχή σε επικινδυνότητα μετά τα νησιά Πουκέτ. Αναλαμβάνοντας το χρέος μου και τις ευθύνες μου ως ευσυνείδητος πολίτης παραθέτω στο Υπουργείο και σε όλη την ελληνική κοινωνία ένα σχέδιο για τη στελέχωση του κέντρου αυτού, το οποίο –αν και εκπόνησα με μεγάλο κόπο και κόστος– το δωρίζω στο Υπουργείο Παιδείας και δε διεκδικώ κανένα χρηματικό ποσό… (μόνο αν είναι δυνατό, θα ήθελα τη φοροαπαλλαγή που μου αντιστοιχεί δεδομένου ότι εμπίπτει στις φιλανθρωπικές πράξεις).

Επιτακτική ανάγκη, λοιπόν, αποτελεί η πρόσληψη των εκπαιδευτικών της ΠΕ04 συνολικά, δεδομένου ότι εκτός των γεωλόγων, το σύνολο της ειδικότητας αυτής είτε εξαιτίας των βασικών σπουδών του είτε των χιλιάδων μεταπτυχιακών, σεμιναρίων και επιμορφώσεων που έκαναν στο ζήτημα αυτό, μπορούν πραγματικά να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Οι προσλήψεις αυτές οφείλουν να συνδυαστούν με την πρόσληψη εκπαιδευτικών πληροφορικής και μαθηματικών, δεδομένου ότι οι επιστήμες αυτές είναι κοινές και τα δεδομένα οφείλουν να είναι συνδυαστικά για την αποφυγή οποιουδήποτε λάθους ή ανακρίβειας. Ακολουθεί η ειδικότητα των φιλολόγων… Η σύνταξη σωστών ανακοινώσεων, δελτίων τύπων, ακόμα και εκλαϊκευμένων κειμένων με τα πορίσματα του ινστιτούτου είναι απαραίτητη. Άλλωστε η εμπειρία έχει δείξει ότι τα δελτία τύπου και τα κείμενά σας είναι συνήθως ανορθόγραφα, οπότε ας μη γίνουμε ρεζίλι και είμαστε αναξιόπιστοι. Η συνδρομή των συναδέλφων όλων των ξενόγλωσσων τμημάτων είναι εκ των ουκ άνευ. Οι παραπάνω ανακοινώσεις θα κυκλοφορούν σε όλες τις γλώσσες, προκειμένου και ο ξένος τουρίστας να αισθάνεται στη χώρα μια ασφάλεια…

Ακολουθούν οι προσλήψεις ψυχολόγων για την εκπόνηση σχεδίου διαχείρισης των κρίσεων πανικού του κόσμου. Νηπιαγωγοί και δάσκαλοι πρέπει να συνεργαστούν με τους ψυχολόγους και κυρίως τους παιδοψυχολόγους, προκειμένου να υπάρξει μια διαφορετική αντιμετώπιση και προσέγγιση του θέματος στα νήπια και τα παιδιά. Δεδομένου ότι χιλιάδες παιδιά έχουν κατακλύσει την ελληνική επικράτεια και οι ατομικές συνεδρίες θα είναι ιδιαίτερα ακριβές, η σχολική τάξη μπορεί να γίνει το «μεγάλο, συλλογικό κρεβάτι» για όλα τα παιδάκια. Οι κοινωνιολόγοι, πέραν της ανάλυσης του γιατί το τσουνάμι χτύπησε την ελληνική κοινωνία και όχι μια άλλη, πρέπει να εξηγήσουν τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις που θα έχει μια τέτοιου μεγέθους φυσική καταστροφή, ώστε και οι δυνάμεις καταστολής μαζικών εξεγέρσεων να είναι έτοιμες, αλλά και στο μέλλον να μπορούν οι αρμόδιοι φορείς να μελετήσουν τα πορίσματα για την κοινωνιολογική δομή και διάταξη των νέων πόλεων που θα οικοδομηθούν. Δεδομένου ότι ζούμε σε ένα κράτος που υπάρχει ανεξιθρησκία και οφείλουμε να προστατέψουμε το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να πιστεύει στο θεό, όποιος κι αν είναι αυτός, οι θεολόγοι είναι μια ειδικότητα που θα απορροφηθεί άμεσα, ώστε να μελετήσουν και να καταγράψουν τις πιθανές εξηγήσεις με βάση το δόγμα όλων των θρησκειών (δε γνωρίζω αν υπάρχει κάποιος ειδικευμένος θεολόγος στη θεωρία των βριλ) το γιατί ο θεός μπορεί να επιλέξει να τιμωρήσει την Ελλάδα με τσουνάμι και πόσο όμορφα θα περάσουν τα θύματα στη μεταθάνατον ζωή.

Μεγάλη απορρόφηση θα έχουν και οι συνάδελφοι των λεγόμενων τεχνικών ειδικοτήτων, απόφοιτοι πολυτεχνείου, αλλά ακόμα και οι κηπουροί που διδάσκουν στα ΕΕΕΕΚ. Το σχέδιο ανασυγκρότησης των περιοχών που επλήγησαν θα πρέπει να είναι ήδη έτοιμο. Οι οικονομολόγοι οφείλουν να συντάξουν τον προϋπολογισμό των έργων γιατί ζούμε σε δύσκολους καιρούς και τα χρήματα πρέπει να βρεθούν από τώρα. Άραγε προβλέπει τέτοιου είδους επιχορήγηση το πρόγραμμα ΕΣΠΑ;;; Μην το χάσουμε.

Μουσικολόγοι, θεατρολόγοι, απόφοιτοι της σχολής καλών τεχνών σε συνεργασία με τους νηπιαγωγούς, τους δασκάλους, τους ψυχολόγους και όποιον άλλον χρειαστεί είναι απαραίτητοι όσο ποτέ. Τόσο πριν, αλλά κυρίως και μετά την καταστροφή στις πλατείες (κατόπιν στους λασπόδρομους) θεατρικά δρώμενα, μουσικοχορευτικές παραστάσεις, μαθήματα ζωγραφικής κ.ο.κ. είναι ικανά να χαλαρώσουν τον κόσμο, να τον κάνουν να ξεχαστεί, να ξεσπάσει, να εξηγήσει και να εκφράσει όλον τον εσωτερικό του πόνο, θλίψη, οργή με δημιουργικό τρόπο.

Να τονίσω το εξής: το παραπάνω σχέδιο είναι οικονομικότερο όλων, δεδομένου ότι δε μένει μόνο στην πρόληψη, αλλά και στην αντιμετώπιση και στην ανασυγκρότηση των περιοχών που επλήγησαν. Επιπλέον, επιλύει το ζήτημα της αδιοριστίας δεδομένου ότι πέραν της κεντρικής υπηρεσίας οφείλουν να ιδρυθούν παραρτήματα του ινστιτούτου σε όλα τα νησιά και τις παράκτιες περιοχές της χώρας –δεν παίζουμε με την ασφάλειά μας. Και για να μην αγχώνεστε για τη μισθοδοσία τόσων εκπαιδευτικών, όλες οι προσλήψεις μπορούν να γίνουν βάσει των νέων ρυθμίσεων για αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου. Πρέπει δε να σας ενημερώσω ότι ήδη έχω επικοινωνήσει και με το ίδρυμα Βαρδινογιάννη, την Εκκλησία της Ελλάδος και μια σειρά off source εταιρείες που μετά τις φοροαπαλλαγές που τους προσφέρατε, έχουν κάθε καλή πρόθεση και τη δυνατότητα να καλύψουν το κόστος. Η δε Τρόικα προτίθεται να διοργανώσει τηλεμαραθώνιο ως μια ένδειξη εκτίμησης προς το πρόσωπό σας και του πρωθυπουργού μετά την τόσο αποτελεσματική πολιτική του.

Αννούλα μου, να είσαι καλά… Δεν έχω ξαναπεράσει τόσο δημιουργικά το χρόνο μου ως αδιόριστη εκπαιδευτικός τα τελευταία 6 χρόνια. Τώρα έχω και ελπίδα και προοπτική…

Με βαθύτατη εκτίμηση και υπέρμετρο θαυμασμό,

Χρυσούλα Παπαγεωργίου, Αδιόριστη φιλόλογος,

Μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Αδιόριστων Εκπαιδευτικών, που λίγα ψωμιά έχει μετά την ίδρυση του Ινστιτούτου

Αναδημοσιεύει η Jaquou Utopie

http://wp.me/pPn6Y-2eX

Advertisements

19 thoughts on “Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί στο Εθνικό Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι…

 1. offside το παραπάνω άρθρο. Ένας καθαρά στείρος αρνητισμός, ο οποίος ζημειώνει ένα τόσο δραστήριο και σεβαστό κίνημα όπως των αδιόριστων εκπαιδευτικών.

  Η άρνηση δεν είναι αυτοσκοπός. Η σωστή κριτική σχετικά με το κέντρο προειδοποίησης τσουνάμι είναι: “τώρα το θυμηθήκανε;”

 2. Το κείμενο είναι ειρωνικό και παιχνιδιάρικο και πουθενά δεν είναι αρνητικό, πέρα από το πικρό πραγματικά αστείο του χρονικού σημείου και νομοθετικόυ πλαισίου που διάλεξε η Διαμαντοπούλου να εξαγγέλει και να εντάξει το κατά τα άλλα επιστημονικότατο κέντρο… Αλλά αρνητισμός γιατί; λέει πουθενά όχι στο κέντρο; Το γεγονός ότι τονίζεται η ειρωνία της τύχης για χιλιάδες εκπαιδευτικούς δεν κρίνει το Κέντρο, το Υπουργείο κρίνει και κατακρίνει… που θα μπορούσε να εξαγγέλει ότι επιστημονικό πρότζεκτ θέλει, αρκεί παράλληλα να μην πουλόυσε παραμύθι για τα λεφτά που δεν υπάρχουν και τις υποχρεώσεις ελεώ μνημονίου για μηδενικές προσλήψεις στην εκπαίδευση αφήνοντας κόσμο στο δρόμο και κλείνοντας σχολεία.

  1. Η ύπαρξη αυτού του κέντρου σαφώς και είναι αναγκαία και ίσως και ως προτεραιότητα είναι πρώτη σε σχέση με το διορισμό καθηγητών.

   Για μένα είναι άστοχη μια τέτοιου τύπου παρέμβαση.

   1. κιχώτη, μήπως είσαι από την Κρήτη και φοβάσαι μη τυχόν εξαφανιστεί ο 2ος μινωικός πολιτισμός;

    ρίξε μια ματιά σε αυτό… και πες μου αν θέλεις να γίνεις μέλος…

   2. αυτό τώρα που κολλάει;

    τώρα να εξηγήσει κανείς τα αυτονόητα χρειάζεται;

    ότι δηλαδή μιλάμε για ένα μέρος πλημμυρισμένο από θάλασσα, για μία σεισμογενή περιοχή και για μια περίοδο κλιματικών αλλαγών;

    Και δε χρειάζεται να πας τόσο πίσω. Το 1956 έγινε στη Σαντορίνη σεισμός που το τσουνάμι στην Αμοργό είχε ύψος 25 μέτρα.

   3. Όχι, τόσο ήταν…

    …εκείνο που έχω απορία είναι ότι οι αποστάσεις στην Ελλάδα είναι τόσο μικρές που δεν ξέρω αν θα προλάβουν ακόμη και να βήξουν, όχι να δώσουν συναγερμό, να ειδοποιηθούν οι κάτοικοι/τουρίστες και να γίνει και απομάκρυνση…

    Τα τσουνάμι σε ανοιχτή θάλασσα ταξιδεύουν με 700-800 χλμ την ώρα και από την Αττική μέχρι την Λέσβο είναι περίπου 220…

   4. συμφωνοι, αλλά εγω καπου ειχα διαβασει οτι στη Μεσογειο “δε γινεται” να υπαρξει το καταστροφικο τσουναμι που ηταν πχ στην Ινδονησια..

    οπως και να’χει, για να δημιουργηθει τσουναμι χρειαζεται να υπαρξει καθιζηση/ανυψωση μερους του πυθμενα.. (οπως θα γινοταν και απο ρηγμα-σεισμο).. για να τεθουν σε κινηση (λογω της μετατοπισης τους) τα χιλιαδες λιτρα νερου..

    απο κει και περα, εξαρταται απο το αναγλυφο του πυθμενα (υφαλοκρηπιδα) αν θα “ψηλωσουν” πολυ τα κυματα..
    αν δηλαδη ο πυθμενας ρηχαινει αποτομα οσο πλησιαζεις στην ακτη.. τοτε το κυματακι.. θα γινει κυματαρα..

    τεσπα.. απλά δεν ειχα ακουσει – θυμομουν για τοσο προσφατο_μεγαλο τσουναμι.. θενξ..

   5. Πάντως ο προβληματισμός με την απόσταση δεν μου έχει φύγει.

    Σε κάθε περίπτωση βέβαια δεν προκαλούν οι φιλόλογοι τα τσουνάμι… 😉

   6. οχι, εχεις δικιο για την αποσταση.. ακομα και τοση ταχυτητα που λες πιο πανω να μην πιασουν.. θα ειναι μεγαλη ταχυτητα για τις δεδομενα κοντινες αποστασεις μεσα στη Μεσογειο..
    απλά δε θυμάμαι ρε γμτ την πηγη για αυτο που λεω πιο πανω.. θα το ψαξω λιγο..

    παντως, αν θυμαμαι καλά.. ηταν 9αρι ο υποθαλάσσιος σεισμος στην Ινδονησια.. και το ρηγμα στον πυθμενα ηταν πολλές δεκαδες (εκατονταδες?) μετρα.. για αυτο και ηταν τοσο μεγαλο το τσουναμι που εφτασε και στην Αφρικη.. (με μικροτερες καταστροφες προφανως)

    εμεις εχουμε πολλους σεισμους.. αλλά είναι λίγοι οι μεγαλου μεγεθους..
    τεσπα..

    (χμμ.. δεν ξερω για το τελευταιο.. μπορει να ειναι συνομωσια των φιλολόγων.. 😛 )

   7. το πρόβλημα που έχει η ινδονησία γενικότερα με τα τσουνάμι δεν υπάρχει εδώ.

    Αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει ανάγκη πρόληψης για αυτή την περίπτωση καθώς είναι και κάτι το υπαρκτό.

    Εδώ πάντως δε θα περίμενα φιλόλογους να ακούσω, αλλά οπαδούς του ΒΑΝ να γράφουν κάτι ανάλογο. Γιατί χρηματοδότηση τέτοιων προγραμμάτων σα το ΒΑΝ σαφώς και έχει προτεραιότητα.

   8. Απ’ την άλλη Κιχώτη τι σόι πρόληψη είναι αυτή που μέσα σ’ ένα δεκάλεπτο -και αν- θα πρέπει να ειδοποιηθούν τα μισά νησιά της Ελλάδας και όχι μόνο, είναι ένα ερώτημα.

    Μάλλον πιο σίγουρη πρόληψη είναι το να πας σε κανένα ψηλότερο μέρος αν καταλάβεις σεισμό…

 3. συμφωνω απολυτα jaquou, δεν βλεπω αρνητισμο αλλα ελλειψη προτεραιοτητων μαζι με προχειροτητα……

 4. μήπως κάποια στιγμή θα έπρεπε να ιδρυθεί και ένα κέντρο προειδοποίησης ψηφοφόρων για τσουνάμι αντιλαϊκών μέτρων;

  1. οχι!.. δεν εχουμε λεφτα για πετα(γ)μα, κύριε j4nus..

   απλά το νέο σύνθημα .. ενωτικό και εθνικό.. θα είναι το “σκάσε και κολύμπα!”..

 5. οχι, kixwth, διαφωνω!

  προτεραιοτητα δεν εχει!

  σημαντικό είναι! ναι!
  αλλά όχι και προτεραιότητα μετά τα μέτρα που εχουν αναγγελθει και εφαρμοστει τους τελευταίους μηνεςε.. με τις περικοπες μισθων και επιδοματων.. την προωθηση των απολυσεων.. και την ανεργια στην οποια συμβαλλουν και οι κινησεις των υπουργειων (οπως του παιδειας.. εν προκειμενω)..

  σημαντικό είναι γιατί ειναι σεισμογενης η περιοχη μας.. οκ!
  αλλά προτεραιοτητα εχουν τα νοσοκομεια.. τα σχολεία.. οι κοινωνικες υπηρεσιες..
  προτεραιοτητα εχουν οι ανθρωποι που αντιμετωπιζουν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ πλεον αυτα τα προβληματα..
  και οχι το “καποτε θα ερθει καταστροφη… αλλά δεν ξερουμε πότ娔..
  δεν απαξιωνω το εργο που θα εκανε μια τετοια υπηρεσια (ή το ΒΑΝ.. ή αλλες ομαδες)
  αλλά πώς να το κανουμε..

  ΔΕΝ ειναι προτεραιοτητα η προσληψη μηχανακηδων ΕΛΑΣ..
  και ΔΕΝ ειναι προτεραιοτητα η προληψη για τσουναμι!

  αμα θελανε να προστατευσουν τα νησια.. τους κατοικους ΚΑΙ τους τουριστες.. να τα εξοπλιζαν με αξονικους τομογραφους!
  να τα επανδρωσουν επαρκως με ιατρονοσηλευτικο προσωπικο!
  να τους εξασφαλισουν μονιμη ΚΑΙ τακτική υπερακτια συγκοινωνια!

  1. Sorry, αλλά η πρόσληψη φιλόλογων, μαθηματικών κλπ σε σχολεία δεν είναι προτεραιότητα σε σχέση με τη χρηματοδότηση του ΒΑΝ.
   Η ανάπτυξη νοσοκομείων κλπ που αναφέρεις ναι.

   Αλλά σε σχέση με τους αδιόριστους εκπαιδευτικούς θα πω: ναι, το ΒΑΝ έχει προτεραιότητα…

   Και για να επανέλθω στο αρχικό μου σχόλιο: το άρθρο είναι offside γιατί ουσιαστικά όπως φαίνεται και από τα σχόλια αρχίζουμε να βλέπουμε το δέντρο και να χάνουμε το δάσος.

   Λεφτά υπάρχουν και τα έχει το εφοπλιστικό κεφάλαιο, οι τράπεζες και τα συναφή. Δε χρειάζεται να κάνουμε κωλοτούμπες σε κάθε κίνηση του υπουργείου – ανεξαρτήτως αν είναι σωστές, όπως η συγκεκριμένη περίπτωση, ή όχι- για να δείξουμε ότι υπάρχουμε κι εμείς.

   1. … εγω μαθαινω οτι οι αδιοριστοι εκπαιδευτικοι ειναι πολλές χιλιάδες..!

    σε όλες τις ειδικότητες!!

    ***εκτός από τους δασκάλους και νηπιαγωγούς που τα τελευταία χρόνια (για καποιον περιεργο λογο..) εχουν τρελά ποσοστά απορροφησιμοτητας.. !
    δεν προλαβαινουν να τελειωσουν τη σχολη .. και προσλαμβανονται.. (συμφωνα με κουβεντες νηπιαγωγου και ενος φιλου φιλολογου.. )

    λογικα αυτο δε θα κρατησει πολυ.. θα κορεστει καποια στιγμη.. αλλά κανεις δεν ξερει πότε (ειδικα με το μνημονιο παραμασχαλα) και αν θα “προωθηθει” καποια άλλη ειδικοτητα εκπαιδευτικων… σιγα μην προγραμματιζαν ετσι τα θεματα στο Υπουργειο δια Βιου Παθησης.. *********

    και μαζί με αυτούς τους χιλιαδες που σπουδασαν και θα επρεπε να απασχολουνται σε αυτο που σπουδασαν.. (και αφου εχουν ξαναδωσει τις εξετασεις!!!!! σε παραπανω απο το αντικειμενο τους “εξεταστεα υλη)

    πρέπει να συνυπολογίσουμε και τις οικογένειες που έχουν.. ή που θα έπρεπε να μπορούν να εχουν (οσον αφορα στα προς το ζειν..)

    η κοροϊδία του Υπουργείου .. η επανειλημμένη εξαπάτηση με τα “νέα μέτρα” τους “νέους θεσμούς”… ειναι ξεκαθαρη!

    και θα πρεπει να ειμαστε αλληλεγγυοι στα αιτηματα των εκπαιδευτικων!

    δεν ειναι “τσογλανια” οπως θελουν να νομιζουν καποιοι..
    ουτε τεμπεληδες..
    ουτε καλοπερασακηδες..
    ουτε θελουν να γινουν πλουσιοι και ειπαν να σκοτωθουν στο διαβασμα και την αβεβαιοτητα των φροντιστηριων και των ωρομίσθιων καμια 10αρια χρονια μπας και αποκτησουν τα μόρια (και αφου δωσουν ξανα εξετασεις ΑΣΕΠ) για να μπουν στο “δημοσιο σχολειο”..

    αν ειναι δυνατον δηλαδη! να καταλαβαινουμε τι λέμε καμιά φορά..

    Αν δε μπορει το Υπουργειο να καλυψει επαρκως τα κενά με τυπικων προδιαγραφων θεσεις εργασιας (μισθός αντιστοιχος των προσοντων.. καταβολή του στην ωρα του.. ασφαλιση..)

    θα επρεπε να βγαλει ανακοινωση που να λεει

    “για τα επομενα 10 χρονια δε θα προσλαβω κανεναν φιλόλογο/γυμναστή/χημικό.. δεν εχω λεφτά να τους πληρώσω..
    συνεπως..

    ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΑΙΤΗΣΕΙΣ!
    ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ ΣΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!
    ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΠΑΡΑΒΟΛΑ (πολλων ευρω) ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ!

    ΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΤΕ ΣΧΟΛΕΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ.. πρόβλημά σας! εγώ σας ενημέρωσα εγκαίρως!”

    αυτο θα ηταν το τίμιο! και θα βοηθουσε να προγραμματισουν ολοι τις κινησεις τους.. και να μην εχουν και πατημα για “αιτηματα”!

    αντί να λέει.. ιστορίες για αγρίους ότι τάχα θέλει να “φτιάξει την εκπαιδευση/ το σύστημα”
    να εχει “νεο σχολειο”… και άλλες..εξυπναδες..

    και όχι kixwth, δεν ειναι προτεραιοτητα το ΒΑΝ και το καθε ΒΑΝ..

    οχι προτεραιοτητα! βρες άλλη λέξη..
    σημαντικό/σπουδαίο/χρησιμο.. ναι! είναι!

    θα ηταν “προτεραιοτητα” αν επροκειτο για καποιο ΣΥΧΝΟ φυσικο φαινομενο που θα επρεπε να αντιμετωπισει ο πληθυσμος..
    προτεραιοτητα πχ ηταν τα εργα στον κηφισο.. γιατι με τα μπαζα και τις μαλακιες που καναΜε σε ολο το μηκος του.. πλημμυριζαν οι πυκνοκατοικημνενες περιοχες γυρω του.. σε “τακτα χρονικα διαστηματα”..

    σε αυτες τις συγκυριες που μαλλον θα κρατησουν πολλά πολλά χρόνια..
    με την ανεργια να χτυπαει κοκκινο (οχι μονο στους “τεμπεληδες”!)
    και τα μέτρα που “βοηθανε” τους εργοδοτες να διωξουν κοσμο για να τον ξαναπαρουν (ή αλλους) με χειροτερα εργασιακα δεδομενα..

    προτεραιοτητα ειναι να προσληφθουν εστω οι αδιοριστοι εκπαιδευτικοι..
    ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ οτι .. χρειάζονται!!!
    γιατί κενά στα σχολεία υπάρχουν!

    απλά θελουν να τους εχουν με οσο το δυνατο λιγοτερα χρηματα και δικαιωματα!
    αυτο ειναι το θεμα..

    αν δεν εχουν λεφτα για όλα.. κατα τη γνωμη μου πρέπει να δώσουν σε αυτο το κομματι που πληροι τα παρακατω

    α) ειναι αναγκη να χρηματοδοτηθει
    β) ειναι καθημερινη αναγκη/συχνο φαινομενο
    γ) “χτιζει” κατι στην κοινωνια..

    πρεπει να “παιξεις” με τις πιθανοτητες..
    γιατι το τσουναμι ας πουμε.. μπορει να μην γινει για τα επομενα 50 χρονια..
    και θα ειναι μλκ.. να μενουν ανεργοι τοσοι ανθρωποι..

    επειδη το άλλο προγραμμα ήταν επικοινωνιακά πιο “πιασαρικο” για την κυρία Άννα..

   2. γιατί όταν “ανοιγεις” σπιτικο..
    ναι μεν θα πρεπει να εχεις “ενα καλο σερβιτσιο” για τις ..γιορτες.. που ‘θα’χεις κοσμο..

    αλλά πρώτα κοιτάς να πάρεις ένα σερβίτσιο για τις καθημερινές.. να’χεις να φας..
    και όταν μαζεψεις φράγκα.. παίρνεις και το “κινεζικο”..

    κινεζικη σοφη προπαγανδα-υπερ-των-πορσελανων..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s