Η Αννούλα αντεπιτίθεται…

του Στάθη

της Φ. Κλημεντίδη

Αναδημοσίευση από το blog της Πανελλήνιας Ένωσης Αδιόριστων Εκπαιδευτικών

Στα πηγαδάκια και στις μεταξύ μας συζητήσεις κανείς πλέον δεν αποκαλεί την Υπουργό Παιδείας με το όνομα ή την ιδιότητά της. Θες που τα ταγιεράκια της μοιάζουν με εκείνα της Θάτσερ, θες που το ύφος και η επιμονή της παραπέμπουν σε Φράου, θες που ένα χρόνο τώρα έχει φέρει τα πάνω κάτω και επιμένει σε μια στάση απολυτοσύνης… Θες, δε θες, Αννούλα, θα ακούσεις τον κόσμο του σχολείου γιατί έτσι όπως έγιναν τα πράγματα πλέον έχεις μόνο αντιπάλους.

Βγήκε, λοιπόν, η κ. Διαμαντοπούλου (είπαμε οι προσφωνήσεις για τα μεταξύ μας πηγαδάκια) και έκανε δηλώσεις για το σχολείο, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς…

«Ο αριθμός των κενών είναι σημαντικός, αλλά και πλασματικός. Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών που διορίζονται και δεν αποδέχονται το διορισμό τους…»
Τα κενά λοιπόν που προκύπτουν είναι –εκτός των άλλων– αποτέλεσμα της άρνησης διορισμού, άρα πάλι οι εκπαιδευτικοί φταίνε που τα σχολεία θα είναι άδεια στις 13 Σεπτέμβρη. Πράγματι, τόσα χρόνια σπουδών, τόσα χρόνια αναμονής, τόσα χρόνια εξετάσεις, ωρομισθία και αναπλήρωση… δε βαριέσαι, ας μη διοριστούμε και φέτος, βλέπουμε…
Για άλλη μια φορά η υπουργός παιδείας προσπαθεί να παραπλανήσει και κυρίως να υποτιμήσει την εκπαιδευτική κοινότητα – εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές. Λίγες μόλις εβδομάδες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς δεν είναι σε θέση να δώσει έστω και κατά προσέγγιση τον αριθμό των κενών στα σχολεία και γιατί δεν ξέρει, αλλά κυρίως γιατί φοβάται να παραδεχτεί την πραγματικότητα. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους• αρκεί κανείς να δει πόσοι μόνιμοι εκπαιδευτικοί ζήτησαν συνταξιοδότηση, πόσοι ελαστικά εργαζόμενοι απολύθηκαν τον Ιούνιο. Όμως, η ευθύνη και πάλι βαραίνει εμάς τους τρελούς που συνεχίζουμε να ζητάμε μόνιμους, μαζικούς, διορισμούς.

«Τα κενά θα καλυφτούν με αναπληρωτές.»
Είναι φοβερό ο ίδιος άνθρωπος που την προηγούμενη σχολική χρονιά διερρήγνυε τα ιμάτιά του ότι δεν υπάρχουν κενά, αλλά υπεράριθμοι, φέτος να ομολογεί ότι τα κενά υπάρχουν, αλλά θα καλυφθούν από αναπληρωτές και όχι από μόνιμους. Τεράστιοι αριθμοί προσλήψεων αναπληρωτών, –γίνεται λόγος για 15.000 χωρίς φυσικά να υπάρχει καμία δέσμευση, αφού οι πιστώσεις δεν έχουν εγκριθεί, αλλά ΘΑ εγκριθούν– τείνουν να διαμορφώσουν ένα καθεστώς μονιμότητας της ελαστικής εργασίας στο δημόσιο σχολείο. Έτσι, λοιπόν, ως άλλοι κατακτητές, υπουργός και υφυπουργοί τάζουν στους ιθαγενείς καθρεφτάκια… Όταν υπάρχει τόση ανεργία, όταν με ένα νόμο οι εκπαιδευτικοί είδαν τους κόπους τόσων χρόνων να πηγαίνουν χαμένοι, 6μηνες συμβάσεις φαντάζουν σωτηρία… Είναι; Όχι βέβαια. Γιατί φέτος έχουμε αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου, γιατί για δύο χρόνια η προϋπηρεσία δεν καταγράφεται πουθενά, γιατί και να δουλέψεις φέτος τίποτα δεν εξασφαλίζει αν και πού θα δουλεύεις του χρόνου, γιατί οι περικοπές μισθών και επιδομάτων αφορούν και τους ελαστικά εργαζόμενους και κινδυνεύουμε εκτός των άλλων να μην παίρνουμε καν ταμείο ανεργίας, γιατί με πέντε ώρες στο ένα σχολείο και πέντε στο άλλο δουλειά δε γίνεται, παρά διαιωνίζεται ένα πρόβλημα που στοιχίζει σε εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές και κερδίζει μόνο το Υπουργείο.

«Δεν είναι δυνατό να δηλώνονται τμήματα με αριθμό μαθητών και τα τμήματα αυτά μετά από ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ν’ αλλάζουν ενώ έχουμε οδηγηθεί σε κατανομές των τμημάτων. Δεν είναι δυνατό να μην ελέγχονται οι αναρρωτικές άδειες και οι λόγοι για τους οποίους απουσιάζουν εκπαιδευτικοί. Δεν είναι δυνατό να μη συμπίπτουν οι ώρες διδασκαλίας σ’ ένα σχολείο με το άθροισμα των ωρών των εκπαιδευτικών…. Το σχολείο λειτουργεί χρόνια τώρα με υπεράριθμους. Ο ένας νομός έχει αριθμό ειδικοτήτων μεγαλύτερο από το διπλανό. Αυτό με το καινούριο νομό λύθηκε»

Πώς να μην αλλάξουν τα τμήματα, Αννούλα μας, όταν οι μαθητές δηλώνουν τη συμμετοχή τους στα αντισταθμιστικά προγράμματα της ΠΔΣ τον Σεπτέμβρη και καθηγητής πηγαίνει τον Δεκέμβρη;;; Και αυτοί οι άτιμοι οι εκπαιδευτικοί αρρωσταίνουν, δεν είναι υπεράνθρωποι… Και τι εννοείτε να μην ελέγχονται… μόνοι τους τις πήραν τις άδειες, εσείς τις δώσατε. Τι παραλογισμός!
Verba volent κι ό,τι πει σιγά που θα το σκεφτεί κανείς… Στη μία κουβέντα υπάρχουν κενά, στην άλλη υπάρχουν υπεράριθμοι.
Πώς αλλιώς, όμως, θα πείσει ότι το πρότυπο είναι ο εκπαιδευτικός-λάστιχο. Οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων θα μετακινούνται σε ένα-δυο νομούς για να καλύψουν τις 15 ώρες ως αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου, οι μόνιμοι θα κάνουν υπερωρίες, ενώ δεν έχουν πληρωθεί τις υπερωρίες των τριών τελευταίων χρόνων, ενώ οι μαθητές θα εγκαταλείπουν το σχολείο γιατί οι ίδιοι δεν το θέλουν…

Και επειδή για να λειτουργήσει σωστά το σχολείο πρέπει να εφαρμόζονται οι νόμοι σύμφωνα με την υπουργό «Θα υπάρξει πολύ συγκεκριμένος τρόπος παρακολούθησης μέσα απ’ το e-survey πλέον, όπου το κάθε σχολείο θα ενημερώνει συνεχώς, αυτός είναι ο στόχος μας, η κάρτα σχολείου, όπου κάθε σχολείο να ενημερώνει συνεχώς τα παιδιά, τα τμήματα, τη λειτουργία του.»
Ο big brother μας έλειπε, όλα τα άλλα τα είχαμε. Καθηγητές και δάσκαλοι δεν υπάρχουν, τα περισσότερα σχολεία είναι αχούρια και αναντίστοιχα των αναγκών των μαθητών, φτάσαμε να λέμε ότι οι μαθητές των ΕΠΑΛ θα πληρώνουν τα βιβλία τους,… ευτυχώς θα έχουμε διαδραστικούς πίνακες και e-syrvey.

«Εμείς αναδείξαμε το θέμα των συνταξιοδοτήσεων κάναμε έκλυση στους εκπαιδευτικούς.»
Χιλιάδες οι συνταξιοδοτήσεις των εκπαιδευτικών μετά τον νέο αντι-ασφαλιστικό νόμο και αντί το υπουργείο να προχωρήσει σε διορισμούς κάλεσε όσους επιθυμούσαν να κάνουν ανάκληση της αίτησης συνταξιοδότησης. Ίσως από φόβο μήπως αρνηθούν το διορισμό οι νεοδιοριζόμενοι συνάδελφοι και δημιουργηθεί μεγαλύτερο πρόβλημα…

«Οι τάξεις σύμφωνα με την εγκύκλιο έχουν από 25-27 μαθητές/το ευρωπαϊκό σχολείο έχει 30 παιδιά ανά αίθουσα.»
Με ποιο δεδομένου για άλλη μια φορά η ευρωπαϊκή τάξη είναι η καλύτερη; Αλλά ακόμα και έτσι να ήταν τα πράγματα, είναι λίγοι 27 μαθητές σε μια αίθουσα ελληνικού σχολείου με την ποικιλομορφία και τις ελλείψεις που παρουσιάζει η σύγχρονη ελληνική τάξη; Γιατί μπορεί στο ευρωπαϊκό σχολείο να διδάσκονται 30 μαθητές σε μια τάξη, αλλά όποιος έχει διδάξει έστω και 45΄που διαρκεί μια διδακτική ώρα σε ελληνική τάξη, μπορεί να καταλάβει τι σημαίνει αυτό για το μαθητή και τον εκπαιδευτικό. Είναι τυχαίο που τα φροντιστήρια έχουν 10 και 12 μαθητές; Και στην επαρχία, στα νησιά και στα χωριά τι θα γίνει, θα στείλουμε τα παιδιά για ψάρεμα ή στα βοσκοτόπια;

«Με το να βγαίνουμε στους δρόμους δεν αντιμετωπίζεται το θέμα»
Μα, κ. Διαμαντοπούλου, ως εκπαιδευτικοί στις τάξεις θέλουμε να είμαστε. Δεν μας αφήνετε, όμως, άλλα περιθώρια. Μας διώξατε από αυτές, διώχνετε τους μαθητές μας, εξαθλιώνετε τους γονείς τους και όλους μαζί μας οδηγείτε στο δρόμο. Εσείς στα πολυτελή γραφεία του Υπουργείου με τις πανάκριβες κουρτίνες και εμείς στο δρόμο για κερδίσουμε όσα μας πήρατε και μας παίρνετε καθημερινά.

Κλημεντίδη Φώφη,
Αδιόριστη εκπαιδευτικός,
Χρόνια ωρομίσθια ΠΕ/ΔΕ σε ειδικά και γενικά σχολεία και φέτος άνεργη,
Μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Αδιόριστων Εκπαιδευτικών (ταμίας)

Αναδημοσιεύει η Jaquou Utopie

http://wp.me/pPn6Y-28k

Advertisements

7 thoughts on “Η Αννούλα αντεπιτίθεται…

 1. Άννα Διαμαντοπούλου: Από το Σεπτέμβριο και μετά, η κατάσταση στα σχολεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, ίσως είναι από τις χειρότερες που έχει γνωρίσει η χώρα την τελευταία περίοδο.

  Όπως βλέπετε, το είχε δηλώσει από τις 28 Φεβρουαρίου 2008. Κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν μας είχε προειδοποιήσει.

 2. Σήμερα οι αδιόριστοι και διοριστέοι εκπαιδευτικοί είχαν καλέσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας. Η Αννούλα τους υποδέχχτηκε με τα ΜΑΤ κι έτσι έπεσε το πρώτο ξύλο και άρχισε όμορφα και τρυφερά η σχολική χρονιά… Κάποιοι μπορεί να πουν πως το ξύλο βγήκε απ’ τον παράδεισο, αλλά εγώ πάλι υποψιάζομαι ότι κι αυτή η Υπουργός δεν νιώθει την σιγουριά που εκπέμπει…
  Η είδηση…
  http://www.alfavita.gr/artro.php?id=7942

 3. Και τα καλέσματα…
  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

  ΠΕΜΠΤΗ 26/8 10.30 π.μ. ΣΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ

  ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΔΙΟΡΙΣΤΕΟΙ

  Είμαστε όλοι διοριστέοι γιατί όλοι έχουμε πτυχίο που μας κατοχυρώνει το δικαίωμά μας να δουλέψουμε στο δημόσιο σχολείο, γιατί εδώ και χρόνια πολλοί από εμάς «οργώνουμε» την Ελλάδα με εκατοντάδες ώρες ωρομισθίας και αναπλήρωσης καλύπτοντας τα κενά που το Υπουργείο κρατά σκοπίμως, γιατί εδώ και χρόνια πολλοί από εμάς πετύχαμε στις απαράδεκτες και ανούσιες εξετάσεις του ΑΣΕΠ, γιατί όσους φραγμούς τελικά κι αν επινοήσουν (παιδαγωγική επάρκεια, μη επαρκής προϋπηρεσία, έλλειψη προσόντων κοκ) εμείς ξέρουμε ότι είμαστε έτοιμοι.
  Είμαστε όλοι διοριστέοι γιατί δεν πιστεύουμε στα παραμύθια του Υπουργείου Παιδείας για υπεράριθμους και περισσευούμενους τη στιγμή που ακόμα και το ίδιο λέει πως τα κενά είναι τεράστια και προσπαθεί με τερτίπια να τα εξαφανίσει, τη στιγμή που χιλιάδες διδακτικές ώρες χάνονται σε όλα τα σχολεία εξαιτίας της έλλειψης εκπαιδευτικών, τη στιγμή που τα αντισταθμιστικά προγράμματα καταργούνται, τη στιγμή που σχολεία κλείνουν και οι μαθητές στοιβάζονται σε τάξεις των 25 και των 30, τη στιγμή που χιλιάδες μόνιμοι συνάδελφοί μας εξωθήθηκαν στη συνταξιοδότηση εξαιτίας του νέου αντι-ασαφαλιστικού νόμου
  Είμαστε όλοι διοριστέοι γιατί την κρίση τους δε θα την πληρώσουμε εμείς, τα παιδιά μας, οι γονείς μας, γιατί το Μνημόνιο δεν ήταν δική μας επιλογή και δε λύνει τα δικά μας προβλήματα.
  Είμαστε όλοι διοριστέοι γιατί το δημόσιο σχολείο έχει ανάγκη εμάς για να λειτουργήσει, γιατί θέλουμε ένα σχολείο για όλα τα παιδιά όπου κι αν βρίσκονται από όπου κι αν προέρχονται, ένα σχολείο που θα ξεκινά από την πρώτη μέρα του σχολικού έτους, που θα είναι το σχολείο της γνώσης και της δημιουργίας και όχι το σχολείο της αμάθειας, της αγοράς και του σκοταδισμού.
  Αυτό το σχολικό έτος θα είναι πολύ θερμό γιατί μάθαμε να μην παγώνουμε από τα ψέματα και τις απειλές.
  Καλούμε όλους τους συναδέλφους, όλους τους συλλόγους εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών την Πέμπτη, 26/8, 10.30π.μ. σε διαμαρτυρία έξω από το Υπουργείο Παιδείας, σε διαρκή αγώνα μέσα και έξω από τα σχολεία, στις τάξεις και στο δρόμο, για να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε αυτά που μας ανήκουν
  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

  Συντονιστική Επιτροπή Διοριστέων Εκπαιδευτικών
  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Βγαίνουμε στο δρόμο για να μη μείνουμε στο δρόμο…
  Μέχρι τώρα οι Διοριστέοι Εκπαιδευτικοί είδαμε και ακούσαμε πολλά… Είδαμε το Υπουργείο Παιδείας να παίζει με τις ζωές τις δικές μας, των οικογενειών μας αλλά και με τη Δημόσια Εκπαίδευση εν γένει. Παρακολουθήσαμε με αγωνία την υπουργό και την υφυπουργό Παιδείας να παίζουν την κολοκυθιά με τον αριθμό των διορισμών για ένα εξάμηνο, με την περίοδο των εκπτώσεων να τελειώνει με το «ιστορικό χαμηλό δεκαπενταετίας» των 2825 προσλήψεων Μονίμων Εκπαιδευτικών, την στιγμή μάλιστα που συνταξιοδοτούνται 11500 εκπαιδευτικοί. Ήρθε η ώρα να «σηκώσουμε το γάντι» και να μιλήσουμε και εμείς…
  Βγαίνουμε στο δρόμο και δηλώνουμε με την παρουσία μας ότι δε θα δεχθούμε τα όσα μεθοδεύονται. Ξεκαθαρίζουμε ότι στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κανένα «δυσεπίλυτο πρόβλημα κάλυψης των κενών» εξαιτίας των μαζικών συνταξιοδοτήσεων, αλλά υπάρχουν εκπαιδευτικοί που πετιούνται στο δρόμο ενώ θα έπρεπε ήδη να ετοιμάζονται για να μπουν στις αίθουσες. Αναδεικνύουμε τον απόλυτο παραλογισμό της συζήτησης για κάλυψη των αυξημένων φετινών αναγκών με αύξηση των αναπληρωτών, τη στιγμή που το Υπουργείο Παιδείας αρνείται παράνομα το διορισμό περισσοτέρων των 3.000 εκπαιδευτικών οι οποίοι έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα διορισμού. Για να τονίσουμε ότι ο μη διορισμός μας είναι θέμα πολιτικής επιλογής και όχι δημοσιονομικής πειθαρχίας. Μπορεί αυτοί που μας κυβερνούν να έχασαν την αξιοπρέπειά τους αλλά εμείς δηλώνουμε αποφασισμένοι να τη διατηρήσουμε. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να υποθηκεύσει το μέλλον των παιδιών και των μαθητών μας.
  ΚΑΛΟΥΜΕ
  • Όλους τους διοριστέους εκπαιδευτικούς που κατοχύρωσαν φέτος δικαίωμα διορισμού να δώσουν το παρόν και να συμμετέχουν στον πολύμορφο, ενωτικό και μακρύ αγώνα που πρέπει να δώσουμε γιατί ποτέ τίποτα δεν κατακτήθηκε με παζάρια στους διαδρόμους των υπουργείων.
  • Όλους τους μόνιμους και αδιόριστους εκπαιδευτικούς να συμπαρασταθούν στον αγώνα μας γιατί μόνο ένα κοινό εκπαιδευτικό μέτωπο μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Μόνο με κοινό αγώνα θα σταματήσουμε τη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης και τη μεθόδευση για άρση της μονιμότητας.
  • Τους γονείς και τους μαθητές να μην ανεχθούν την υποβάθμιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης, να μη δεχθούν οι σχολικές αίθουσες να μετατραπούν σε 30θέσια parking μαθητών, με ηλικιωμένους εκπαιδευτικούς που γυρνάνε σε διάφορους Νομούς για να συμπληρώσουν τις υποχρεωτικές υπερωρίες τους. Με αυτές τις συνθήκες καμία εκπαιδευτική διαδικασία δεν θα είναι εφικτή με αποτέλεσμα να τρίβουν τα χέρια τους οι υποστηρικτές της παραπαιδείας και της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

  ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  • Άμεσους Συμπληρωματικούς Διορισμούς εκπαιδευτικών και την πρόσληψη όλων των διοριστέων εκπαιδευτικών
  • Να σταματήσει ο εμπαιγμός των διοριστέων εκπαιδευτικών τεχνικών ειδικοτήτων και να διασφαλιστούν από πιθανές ανακατατάξεις στους πίνακες. Η «κλειδωμένη πόρτα» της προϋπηρεσίας με ανοιχτό το παράθυρο της παιδαγωγικής επάρκειας, μόνο ως κοροϊδία μπορεί να εκληφθεί, τη στιγμή μάλιστα που τα πανεπιστημιακά ιδρύματα ετοιμάζονται να γίνουν σουπερ-μαρκετ χορήγησης παιδαγωγικής επάρκειας.
  • Να μη γεμίσουν τα σχολεία με χιλιάδες Αναπληρωτές Κανονικού και Μειωμένου Ωραρίου, οι οποίοι θα βρίσκονται συνεχώς υπό καθεστώς ομηρίας και ανασφάλειας. Κάλυψη των αναγκών σε Εκπαιδευτικό Προσωπικό με μόνιμους Διορισμούς.

  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, 10 π.μ., ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
  Συντονιστική Επιτροπή Διοριστέων Εκπαιδευτικών

 4. Δυστυχως οι εκπαιδευτικοι ειναι αναγκασμενοι να διεκδικουν υπο συνθηκες κοινωνικης κατακραυγης.Το ζητημα των διακοπων και του συγκεκριμενου τους ωραριου δημιουργει καφενειακα σχολια και απαξιωση.Φυσικα,οταν καποιος ειναι εξω απο το χορο μπορει να λεει την πιπα του και επειτα να κερναει την παρεα με το υφος του μαλακα που ειπε μια σημαντικη παπαρολογια…Στην Ελλαδα οι εκπαιδευτικοι ειναι αναγκασμενοι να παλεψουν με θεους και δαιμονες ακομα και για βασικα εργασιακα δικαιωματα.Ειναι επισης αναγκασμενοι να ασχολουνται με το παιδευτικο τους εργο(σιχαινομαι τη λεξη εκπαιδευση) πολυ λιγοτερο απο ενα σωρο αλλα ζητηματα που κανονικα δε θα επρεπε καν να υπαρχουν και για τα οποια (τι ξεφτιλα) “χρεωνονται” κιολας….

 5. “Η Αννούλα αντεπιτίθεται…”

  Που να αρχίσει και να αυνανίζεται κιόλας

 6. Όλα αυτά είναι σωστά. Υπάρχει βέβαια και μια άλλη πλευρά της αλήθειας. Οτι η πλειοψηφία των μόνιμα διορισμένων εκπαιδευτικών, κυρίως οι παλαιότεροι που παίρνουν 1500 ευρώ και έχουν εξασφαλίσει και την συνταξιοδότηση, αλλά συχνά και οι νέοι, δεκάρα δεν δίνουν για τους αδιόριστους, γι αυτό και η συμμετοχή στις απεργίες της άνοιξης που πέρασε, ήταν μικρή. Επίσης δεν δίνουν δεκάρα για το επίπεδο της παιδείας. Επίσης είναι αλήθεια οτι πολλοί παίρουν άδειες για πλάκα, με ψεύτικους λόγους τους οποίους καλύπτουν οι διευθυντές, εφόσων βέβαια τα έχουν καλά μαζί τους, ανήκουν στον ίδιο πολιτικό χώρο – ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ – και τους ψηφίζουν στις εκλογές και γενικώς ανταλλάσουν εξυπηρετήσεις παντώς τύπου, αν θα πάρεις οργανική θέση, αν θα υπηρετείς στο διπλανό τετράγωνο από το σπίτι σου, αν θα έχεις επιτηρήσεις για έξτρα χρήματα. Αυτή είναι η χυδαιότητα και μιζέρια των εκπαιδευτικών και της συντριπτικής πλειοψηφίας των στελεχών της εκπαίδευσης, από πάνω και από κάτω. Πρόκειται για ένα σύστημα μικροαθλιότητας. Το υπουργείο λέει τη μισή αλήθεια, ώστε να εξυπηρετεί το σκοπό του που είναι φυσικά ο αφανισμός της δημόσιας δωρεάν παιδείας. Τα συνδικαλιστικά όργανα όμως και μεμονωμένα οι εκπαιδευτικοί επίσης λένε τη μισή αλήθεια, βολεμένοι στη σαχλαμάρα τους. Και κάτι άλλο. Αυτοί οι εκπαιδευτικοί ψηφίζουν τόσα χρόνια αυτές τις κυβερνήσεις. Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Μόνο αν χτυπηθούν πολύ άσχημα τα μικροσυμφέροντα αυτών των στρωμάτων, θα αντιδράσουν. Και δεν ξέρουμε πότε θα φτάσουν στο σημείο μηδέν. Αν αντιστοιχούσαν τα αντανακλαστικά των εκπαιδευτικών στη συγκυρία, η κυβέρνηση θα είχε πέσει προ πολλού.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s