ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 29 ΙΟΥΝΗ ΜΕ ΤΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ (ΜΟΥΣΕΙΟ 10.30 Π.Μ.)

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τη στήριξη του ΛΑΟΣ και της ΝΔ προχωρά σε ένα διαρκές αντεργατικό πραξικόπημα. Παρά τη λαϊκή οργή και τη μαζική αντίδραση των εργαζομένων επιμένει στην υλοποίηση μέχρι τελείας της αντιδραστικής συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή ένωση, το ΔΝΤ και τους τραπεζίτες.

Οι θεατρινισμοί και η παρωδία «αντίστασης» του θλιβερού υπουργού εργασίας δεν πείθουν κανένα. Η κυβέρνηση αυτή κατοχυρώνεται πλέον ευρύτατα στο λαό, σαν η κυβέρνηση που σφαγιάζει τα εργατικά δικαιώματα, ξεριζώνει κατακτήσεις 100 χρόνων, εφαρμόζει την πρώτη κοινοβουλευτική δικτατορία του 21ου αιώνα.

O Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα καταγγέλλει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο τις τερατώδεις αλλαγές που προωθούνται με τους νόμους για το ασφαλιστικό και την διάλυση των εργασιακών σχέσεων. Πρόκειται για «νόμους – εφιάλτη» σε μία «κοινωνία – εφιάλτη». Το νέο ασφαλιστικό δεν επιδεινώνει απλώς τα όρια ηλικίας και τις συντάξεις, αλλά ανατρέπει εκ βάθρων τη φιλοσοφία της δημόσιας ασφάλισης, με τη μετάβαση από το αναδιανεμητικό στο ανταποδοτικό σύστημα και τελικά στην ατομική ιδιωτική ασφάλιση. Με δουλειά μέχρι θανάτου για συντάξεις – επιδόματα κηδείας. Για τη συντριπτική πλειοψηφία των ασφαλισμένων η σύνταξη και η ασφαλιστική προστασία, γίνονται «απαγορευμένος καρπός». Ενώ με το ν/σχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις:

α) Θεσμοθετεί την αμοιβή κάτω από την ΕΓΣΕΕ για όλους τους εργαζομένους κάτω των 25. Είναι το αντίστοιχο του Γαλλικού “Συμφώνου Πρώτης Απασχόλησης” και αντιμετωπίζει τη νεολαία σαν “χαμένη γενιά” και αναλώσιμο υλικό.

β) Καταργεί στην ουσία την δυνατότητα σύναψης συλλογικών συμβάσεων στον ιδιωτικό τομέα, αφού καταργεί την δυνατότητα μονομερούς προσφυγής των εργαζομένων στην Διαιτησία. Η εφαρμογή του συγκεκριμένου ΠΔ δείχνει ήδη τις συνέπειές της, καθώς είναι στον αέρα ΟΛΕΣ οι συμβάσεις ακόμη και η ΕΓΣΣΕ. Στόχος της κυβέρνησης και της εργοδοσίας είναι η πλήρης κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων  και η επιστροφή στο καθεστώς της ατομικής διαπραγμάτευσης, του ατομικού εκβιασμού και της καθολικής υποταγής. Πρόκειται για τεράστιο, ιστορικό πισωγύρισμα.

γ) Επιτρέπει τρομακτική αύξηση των απολύσεων, δεδομένου και του αριθμού των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων στην Ελλάδα και ταυτόχρονα συντρίβει τις αποζημιώσεις, καθώς οι εργοδότες θα μπορούν απλώς κάνοντας χρήση μιας σύντομης προειδοποίησης να πληρώνουν αποζημιώσεις κατά 50% μικρότερες.

δ) Νομοθετεί και ενισχύει την μαύρη παιδική εργασία μέσα από ετήσιες “συμβάσεις μαθητείας” με το 70% της ΕΓΣΣΕ!! για παιδιά από 15 έως 18 ετών!!

Κατάργηση των ΣΣΕ, απελευθέρωση των απολύσεων, σκλαβιά για την νεολαία, επιστροφή στην φτηνή παιδική εργασία. Αυτή είναι η πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Η επιβολή της χούντας των “αγορών” και της εκμετάλλευσης είναι η ουσία του περιβόητου Μνημονίου κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. Το κεφάλαιο και η κυβέρνηση  καταργούν κάθε έννοια δημοκρατίας. Προωθούν την καταστολή και την ανοιχτή προβοκάτσια. Ας μην ζητάνε από τους εργαζόμενους λοιπόν να σεβαστούν “την νομιμότητα’ όταν οι ίδιοι παραβιάζουν νόμους και συντάγματα που υποτίθεται ότι υπηρετούν, όταν ακόμη και αυτό το κοινοβούλιο παρακάμπτεται για τη δόξα και την τιμή του περίφημου Μνημονίου. Απέναντι στον εργασιακό μεσαίωνα και την κλιμάκωση της επίθεσης, θα απαντήσουμε με δυναμισμό και αποφασιστικότητα. Δεν υπάρχουν περιθώρια ούτε ψευδαισθήσεων ούτε αναμονής. Τα μέτρα ή θα περάσουν και θα βάλουν την ταφόπλακα στα εργατικά δικαιώματα ή θα ανατραπούν. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Η δυναμική του κινήματος θα ξεπεράσει, όπως έχει δείξει μέχρι τώρα, κάθε κωλυσιεργία και στάση αναμονής της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Είναι ανάγκη τώρα να γίνουν συνελεύσεις σε όλα τα σωματεία και να πάρουμε απεργιακές αποφάσεις. Να οικοδομήσουμε μέσα στα σωματεία την αγωνιστική ταξική ενότητα των ίδιων των εργαζομένων. Είναι αγώνας επιβίωσης και αξιοπρέπειας για τον κόσμο της δουλειάς. Όπως μας έδειξαν και οι μεγάλες απεργίες του Μάη, το ποτάμι των αγώνων μπορεί να πνίξει τον αντεργατικό μεσαίωνα και όσους τον στηρίζουν.

ΣΤΙΣ 5 ΙΟΥΛΗ Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΛΕΙ ΚΑΘΕ ΣΩΜΑΤΕΙΟ, ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΕ ΧΩΡΟ ΔΟΥΛΕΙΑ Ή ΓΕΙΤΟΝΙΑ, ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ-ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ …

Να τους σταματήσουμε τώρα ! Ή αυτοί ή εμείς !

Μας λένε ότι δεν υπάρχει άλλη λύση. Ότι τα μέτρα είναι μονόδρομος. Λένε ψέματα!

– Μονόδρομος είναι να πάψουν να χαρίζονται τα δισεκατομμύρια από τον ιδρώτα μας για την αποπληρωμή του χρέους στους τραπεζίτες. Να κατευθυνθούν εδώ και τώρα σε αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, σε σταθερή δουλειά για όλους. Να παγώσουν οι στρατιωτικές δαπάνες, να σταματήσει εδώ και τώρα η συνεχής μείωση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων, οι σκανδαλώδεις φοροαπαλλαγές στους εφοπλιστές, και την Εκκλησία, οι χαριστικές ρυθμίσεις που απάλλαξαν τους εργοδότες από δις ευρώ εισφορών προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Αντιπαλεύουμε τις επιλογές Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ, και απειθαρχούμε στις αντεργατικές πολιτικές τους.

 • Για να πάρουν πίσω όλα τα αντεργατικά μέτρα, το «μηχανισμό στήριξης» και το Πρόγραμμα Σταθερότητας.

 • Για να μην πληρώσει ο λαός το χρέος και την κρίση. Διαγραφή του χρέους – παύση πληρωμών, ανυπακοή και ρήξη με τις συμφωνίες της ΕΕ, την ΕΚΤ και την ΟΝΕ.

 • Για να μην ψηφιστούν τα αντεργατικά νομοσχέδια.

 • Για αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, με συλλογικές συμβάσεις και σταθερή εργασία ώστε να ζούμε αξιοπρεπώς από μια δουλειά.

 • Για νομοθετική απαγόρευση των απολύσεων.

 • Για να μην περάσουν οι ιδιωτικοποιήσεις. Για να επιστρέψουν τώρα στο δημόσιο όλες οι επιχειρήσεις που ιδιωτικοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια (ΟΤΕ, λιμάνια, Ολυμπιακή κλπ). Για εθνικοποίηση των τραπεζών, χωρίς αποζημίωση, με εργατικό – κοινωνικό έλεγχο.

ΓΕΝΙΚΟ BLACK OUT ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ

ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ

http://syntonismos.blogspot.com

Για τη μεταφορά  Jaquou Utopie

http://wp.me/pPn6Y-1wc

Advertisements

13 thoughts on “ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

 1. Μια λέξη μόνο: ΘΑΝΑΤΟΣ, στην κυβέρνηση, και τους “αυλικούς” ΝΔ-ΛΑΟΣ. Δεν είναι δυνατό να “φορτώνουν” έως και 15 χρόνια επιπλέον στους εργαζόμενους. Είναι όντως αιτία πολέμου. Να μην αναφέρω και τον βιασμό στις εργασιακές σχέσεις, που παραπέμπουν στον μεσαίωνα.
  Είναι απλό: Η αυτοί οι εμείς…
  Υ.Γ.
  Ο ποιητής λέει την κατάλληλη λέξη!

 2. Προς το Blog σας
  Ένα νέο blog γεννήθηκε με σκοπό να δώσει βήμα σε όλους τους Έλληνες ..Ένα Blog όπου μπορεί ο καθένας μας να γράφει ότι τον απασχολεί επώνυμα η ανώνυμα…ένα blog που δίνει την ευκαιρία σε όλους τους Έλληνες να πούνε όλα αυτά που μέχρι τώρα διστάζανε να πούνε .. Αν θέλεις και εσύ να κάνεις κάτι για όλη αυτή την απάτη που βλέπεις γύρο σου ..έλα μαζί μας …..Το Blog σου δίνει την δυνατότητα να ακουστή η γνώμη σου σε ένα ευρύ κοινό χωρίς πολιτικούς ,κομματικούς ,εθνικούς, θρησκευτικούς, η άλλους περιορισμούς .
  Κάνε τώρα την αρχή έλα μαζί μας…………
  Οι απόψεις που θα γράφεις εδώ δεν λογοκρίνονται σε καμιά περίπτωση και δημοσιεύονται ακέραιες
  Ζητάμε και την δική σας στήριξη καθώς το Blog προωθεί τις απόψεις των Blogger και των πολιτών, και όχι δικές μας…..
  http://www.ksipnistere.blogspot.com

  http://www.ksipnistere.gr
  Βάλτε και εμάς στη λίστα με τα ιστολόγια σας… ότι θέλετε μπορείτε να το στείλετε στο e-mail μας και από κάτω το link σας και δημοσιεύετε ακέραιο.

  1. Θα το ρίξω μια ματιά, αφού αρθρογραφεί και ο “V For Vendetta”, μια από τις αγαπημένες που ταινίες

  2. χαρα στο κουράγιο σας να φιλοξενείτε άρθρα ατόμων όπως ο “hellraiser”, “xristos”, “koukfamily” κα. Αρθρα μάλλον ρατσιστικά και εθνικιστικά. Δεν είμαι υπέρ της λογοκρισίας αλλα μην ξεχνάμε :

   Καλή συνέχεια όπως και να’χει

  3. Δηλαδή άμα δεν είμαστε έλληνες μπορούμε ή δεν μπορούμε “να πούμε όλα αυτά που μέχρι τώρα διστάζαμε να πούμε”?

 3. «Νομοθετει και ενισχυει τη μαυρη παιδικη εργασια!»
  Ρε δε μου πατε στο διαολο , που θα μας πειτε να βγαλουμε και τα παιδια μας στη μαυρη εργασια απο τα 15 τους;
  Αλλωστε παντα σας εκοπτε και το διαλαλουσατε απο τα βιβλια του δημοτικου,με κεφαλαια γραμματα «Η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗ 3η ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ».Μην τυχον και ξεφυγει απο κανεναν μαθητη!!!
  Βρε ουστ! Κατω τα χερια απο τα παιδια μας, ανηθικοι,βολεμενοι,αυτιστικοι,κρεκλοκενταυροι, ΗΛΙΘΙΟΙ!!!
  υγ
  χωρις κανενα ιχνος συγνωμης!!!!

 4. ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΤΗΣ 23ης και 29ης ΙΟΥΝΗ
  Εμπρός για Γενική Απεργία Διαρκείας
  -Να μην περάσουν οι αντιδραστικές αλλαγές σε εργασιακό και ασφαλιστικό
  -Έξω το ΔΝΤ, η ΕΕ και η κυβέρνηση τους
  -Κατάργηση του εξωτερικού χρέους, εθνικοποίηση των τραπεζών χωρίς αποζημίωση
  κάτω από εργατικό έλεγχο και διαχείριση
  -Εργατική Εξουσία και σοσιαλιστική διέξοδος από την κρίση

  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.30 πμ ΜΟΥΣΕΙΟ

  Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα
  http://www.eek.gr

 5. όλοι στις απεργίες, όλοι στους δρόμους, όλοι στα συνδικάτα
  και να μην απογοητευόμαστε αν τα “νούμερα” δεν μας βγαίνουν καταρχήν, δεν πειράζει, αυτός ο δρόμος θα είναι μακρύς

  και μακριά από τη λογική της ανάθεσης στην όποια “ευγενική”, “γλυκούτσικη”, “προσεκτική” “αριστερά”…
  τώρα λέγεται Α.Δ.Α., στα υπόψην…
  Φωτααααάκη, ακούς….;

 6. @ ksipnistere

  Στα Δεκεμβριανά φόραγα κουκούλα
  Στο Σαν Φρανσίσκο ροζ πουκάμισο
  Στην Ταϊλάνδη κόκκινο φουλάρι
  Στη Λ. Αμερική κρατούσα καλάσνικοφ
  Στο ελληνικό εκστρατευτικό σώμα (στο κόσσοβο, στο ιράκ και στο αφγανιστάν) πέταγα πέτρες
  Στους πολιτικούς πέταγα μπουκάλια
  Στους βιαστές παίρναγα ένα κορδόνι γύρω από τον λαιμό τους την ώρα του βιασμού
  Στις μεγαλουπόλεις της δύσης κοιμόμουν σε χαρτόκουτα και περίμενα υπομονετικά στις ουρές των κατά τόπους οαεδ
  Στην αργεντινή καταλάμβανα εργοστάσια και τα αυτοδιαχειριζόμουν
  Στην γαλλία κλείδωνα στα γραφεία τους τα μεγαλοστελέχη και τα έδενα με εκρηκτικά
  Στη χιλή του αλιέντε σημάδευα με το όπλο μου τα ντεπόζιτα των αεροπλάνων που είχαν μέσα τους δολλάρια
  Στις ΗΠΑ συμμετείχα σε μια από τις χιλιάδες ελευθεριακές κοινότητες που ανθίζουν στην εποχή μας
  Στην ελλάδα έριχνα μολότωφ στους πάνοπλους ρόμποκοπ της αστυνομίας
  Στην Βραζιλία φτωχός αγρότης που μοίραζε δωρεάν τα αγαθά του και τις υπηρεσίες του στους συνανθρώπους του
  Στις φυλακές έραβα το στόμα μου με σπάγγο
  Στα βουνά της ασίας ετοιμάζομαι να προελαύσω στην πρωτεύουσα
  Στην αφρική θα με βρεις μέσα σε μια μισοβουλιαγμένη βάρκα και σε άλλα πολλά που ανθίζουν τριγύρω μας σε πείσμα του πετρελαίου, της πίσσας και του τσιμέντου που επιβάλλουν οι κυρίαρχοι στις ζωές μας

  Εγώ λοιπόν μπορώ να γράψω στο σάιτ σου;

 7. oloi avrio stin kinitopoiisi.
  kante o,ti mporeite, wste na min eimaste mono oi…gnwstoi kai sunitheis.

  kante propaganda sto -opoio- apolitik periballon sas, eksigeiste tous ti ginetai, se anupopsiastous geitones, tileorasopliktous pappoudes, trendy xazoksadelfia klp. 😛
  avrio na plummirisoun oi dromoi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s