Αποκλεισμός των Σουηδικών λιμανιών για όλα τα Ισραηλινά πλοία

Ανακοίνωση του Σουηδικού Συνδικάτου Λιμενεργατών

Το Σουηδικό Συνδικάτο Λιμενεργατών ανακοίνωσε σήμερα τον αποκλεισμό από τα σουηδικά λιμάνια όλων των ισραηλινών πλοίων,  καθώς και των εμπορευμάτων που κατευθύνονται ή προέρχονται από το Ισραήλ. Ο αποκλεισμός θα ξεκινήσει τα μεσάνυχτα της Τρίτης 15 Ιουνίου και θα διαρκέσει ώς τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, 24 Ιουνίου.

Ο λόγος για αυτό τον αποκλεισμό είναι η πρωτοφανής εγκληματική επίθεση στο στόλο της ειρήνης που κατευθυνόταν στη Γάζα. Πολλοί ειρηνιστές ακτιβιστές δολοφονήθηκαν από Ισραηλινούς κομμάντος, ενώ οι υπόλοιποι συνελήφθησαν και κρατήθηκαν υπό περιορισμό χωρίς κανένα λόγο.

Το Σουηδικό Συνδικάτο Λιμενεργατών που στηρίζει την πρωτοβουλία ‘Ένα Καράβι για τη Γάζα’ επιθυμεί με αυτή του την απόφαση να διαμαρτυρηθεί τόσο για την παραβίαση του διεθνούς δικαίου από το Ισραηλινό κράτος με την επίθεση στο στόλο της ειρήνης που μετέφερε προμήθειες σε πολίτες όσο και για το συνεχιζόμενο αποκλεισμό του πολύπαθου πληθυσμού της Γάζας.

Το Σουηδικό Συνδικάτο Λιμενεργατών απαιτεί την παραπομπή στη δικαιοσύνη των υπευθύνων της επίθεσης, το σεβασμό των κανόνων του διεθνούς δικαίου από το Ισραηλινό κράτος καθώς και την άμεση άρση του αποκλεισμού της Γάζας.

Το Σουηδικό Συνδικάτο Λιμενεργατών καλεί συνδικάτα και οργανώσεις να πάρουν αντίστοιχες πρωτοβουλίες. Επίσης καλεί σε γενικό αποκλεισμό των Ισραηλινών προϊόντων μέχρι να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματα του Παλαιστινιακού λαού και μέχρι να αρθεί ο αποκλεισμός της Γάζας.

Jaquou Utopie

shortlink:  http://wp.me/pPn6Y-1ff

Advertisements

14 thoughts on “Αποκλεισμός των Σουηδικών λιμανιών για όλα τα Ισραηλινά πλοία

 1. Χαζή απορία.

  Ο δικός μας “ο Σουηδός”, τολμάει άραγε να κάνει κάτι τέτοιο;

  1. 🙂
   τωρα κανει τη γυμναστικη του.. σουηδικη.. πάντα..

   γειά σου Πυργοδέσποινα! 🙂
   μας έλειψες!!!

 2. Διαβάζοντας τον τίτλο κανείς μπορεί να νομίσει -αν διαθέτει ολίγη ή πολλή φαντασία- ότι Ισραηλινά πλοία έχουν αποκλείσει τα σουηδικά λιμάνια.
  Στην πραγματικότητα τα ισραηλινά πλοία έχουν αποκλειστεί από τα σουηδικά λιμάνια…

  1. χαχα… κι εμένα αυτό μου ήρθε μόλις διαβασα τον τίτλο.. και λέω πού θα φτάσουν πια αυτοί οι ισραηλινοί?? 😛

   Είναι λίγο λάθος η διατύπωση αλλά οκ.. 🙂

  2. και γω αυτό νόμισα στην αρχή και σκάλωσα γιατί πριν είχα διαβάσει για την “αντίποινα” των ισραηλινών στην Τουρκία με το καράβι που θα στείλουν στη Κύπρο και λέω ντάξι αυτό αλλα στη Σουηδία τη δουλεία εχουν :p

 3. Είναι θλιβερό να λέγεται στην Ελλάδα (πολλες φορές και από αριστερούς) ότι είναι “ακραία” μέτρα διαμαρτυρίας πράγματα που τα κάνει μια χώρα πολιτικά πολύ πιο ήπια απ’ ότι εμείς…
  Μα πόσο δουλοπρεπής είναι ο “δικός μας” Σουηδός τελοσπάντων;

 4. Tο θεμα ειναι ότι οι πιο πολλοι από μας που τον βριζουμε, τον ψηφισαμε για να βγει….

  1. Ακόμη κι όσοι τον ψηφίσατε για να βγει έχετε κάθε δικαίωμα να τον βρίζετε (και θα έπρεπε να το κάνετε ακόμη περισσότερο από τους υπόλοιπους) γιατί φαντάζομαι πως δεν τον ψηφίσατε για να κάνει αυτά που κάνει.

   Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει καμία νομιμοποίηση γιατί υπέκλεψε με καταφανέστατα ψέματα την ψήφο του κόσμου. Πρώτα φταίει αυτός που εξαπατά κι έπειτα ο εξαπατημένος.

   Τώρα δεν υπάρχουν περιθώρια για απογοήτευση και μιζέρια, μόνο για αφύπνιση και αγώνα. Απ’ όπου και όπως μπορεί ο καθένας.

 5. 2 μέρες μετά τα γεγονότα αναμενόταν στο Ηράκλειο κρουαζιερόπλοιο/α με Ισραηλίτες τουρίστες
  Ξέρετε τι έκαναν;;;
  Έβαλαν όλα τα κομάντα του νερο-μπατσικού μαζί με ασφαλίτες και άλλους ρουφιάνους να φυλάνε το λιμάνι για ύποπτες ενέργειες!
  Επιπλέον είχαν σε ετοιμότητα κανά δυο κλούβες εκεί κοντα……

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s