Δυο παλιοί καλοί συμφοιτητές, που έχουν να τα΄πούν από τα φοιτητικά τους χρόνια.

Καταγγελία  για τις διακοπές του Μπαρόζο με την πολυτελή θαλαμηγό «Alexander» του Σπύρου Λάτση.


Από το site της γερμανικής κρατικής τηλεόρασης tagesschau.de (άρθρο από 22.04.2005)

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της γερμανικής ιστοσελίδας ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής επιτροπής της ΕΕ, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, κατηγορείται ότι πέρασε τις διακοπές του τον περασμένο Αύγουστο πάνω στη «γνωστή» πολυτελή θαλαμηγό, συμφερόντων Σπύρου Λάτση, μαζί με άλλες εξέχουσες προσωπικότητες τις διακοπές του. Θεωρείται από το εν λόγω ρεπορτάζ του άρθρου, ότι αυτό υπήρξε ένα δείγμα στήριξης ή δώρο για την επανεκλογή του ως προέδρου της ευρωπαϊκής επιτροπής. Οι διακοπές του διήρκησαν μια εβδομάδα, και συγκεκριμένα  ο ίδιος πρέπει  να δώσει εξηγήσεις τώρα για υποψίες που αφορούν τη διαπλοκή συμφερόντων μεταξύ Κομισιόν και του «ομίλου Λάτση». Ο ίδιος υποστηρίζει ότι πρόκειται για μια πρόσκληση από έναν «παλιό συμφοιτητή» του, η οποία σχετίζεται με την προσωπική του ζωή και δεν επιδέχεται παρερμηνειών, αυτή είναι και η υπερασπιστική γραμμή του προέδρου. Όμως, έγκυρες δημοσιεύσεις από τον τραπεζικό κλάδο κάνουν ολοένα λόγο, συμφωνώντας με το άρθρο για προδιαγεγραμμένη συμφωνία μεταξύ της ευρωπαϊκής τράπεζας Ανοικοδόμησης και Ανάπτυξης και του τραπεζικού ομίλου Eurobank . Η συγκεκριμένη τράπεζα διαθέτει χρηματικές βοήθειες έτοιμες για να επενδυθούν στα Βαλκάνια, όπως για παράδειγμα στη Ρουμανία και στη Βουλγαρία.

Συνεχίζοντας το άρθρο αναφέρεται στις επιχειρηματικές  δραστηριότητες του ομίλου Λάτση, τονίζοντας πως σε όλους τους τομείς αυτών  των δραστηριοτήτων, αυτήν την περίοδο ψηφίζονται νόμοι από την ευρωπαϊκή επιτροπή που αφορούν τους όρους προστασίας περιβάλλοντος από εταιρίες μέχρι και τον έλεγχο συγχωνεύσεων των εταιριών. Ιδιαίτερα καυστική η μνεία που γίνεται από όσους ασκούν κριτική στον μπαρόζο ότι τη στιγμή που η Επιτροπή εργάζεται πάνω στη βελτίωση των νόμων που αφορούν την ασφάλεια Θαλάσσης, ώστε να γίνουν πιο αυστηροί, αυτός δεν μπορεί να δικαιολογήσει τις διακοπές του. Τελειώνοντας το άρθρο, επικαλείται παρόμοιο ρεπορτάζ της εφημερίδας «Handelsblatt» που διαπιστώνει ότι υπάρχει Lobbying μέσα στην ΕυρωπαϊκήΕπιτροπή που ασκεί πιέσεις υπέρ των συμφερόντων των Ελλήνων εφοπλιστών.

Σημείωση:  Επίτροπος Θαλάσσιας  Πολιτικής και  Αλιείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αυτήν  την περίοδο είναι  η κυρία Μαρία  Δαμανάκη.

Πηγή:

http://www.tagesschau.de/ausland/meldung186666.html

parameterλ

shortlink: http://wp.me/pPn6Y-P4

12 thoughts on “Δυο παλιοί καλοί συμφοιτητές, που έχουν να τα΄πούν από τα φοιτητικά τους χρόνια.

 1. Προφανώς το ταξίδι αναψυχής είναι δωράκι από το αφεντικό Λάτση στον Μπαρόζο επειδή αναδείχθηκε ο υπάλληλος της χρονιάς.

  Μία ερώτηση λ, τη μετάφραση εσύ την έκανες?

 2. Ναι, Μητσάρα. Αφαίρεσα μόνο τις (άχρηστες για του Έλληνες αναγνώστες) πληροφορίες, για το ποιοι έχουν φιλοξενηθεί πάνω στη θαλαμηγό, κι ότι είναι μέσα στους 60 πλουσιότερους του κόσμου, σύμφωνα με το Forbes.

  1. Υπόψη, ο τίτλος του γερμανικού άρθρου είναι “Ποιός είναι ο σπύρος λάτσης;”/ “Wer ist Spiro Latsis?”

  2. Μπράβο ρε λ. Το να αναδημοσιέυσεις ένα άρθρο είναι η εύκολη δουλειά, το να το μεταφράσεις και να το προσαρμόσεις στις απαιτήσεις ενός μπλογκ είναι το πλέον δύσκολο.

   1. Απορώ πάντως πως δεν το τσίμπησε ακόμα κανένα άλλο ΜΜΕ. Μην εκπλαγείς πάντως αν το δεις πουθενά αλλού αναδημοσιευμένο.

  3. μερσί, λ!
   🙂

   ΥΓ και δεν του στέλνουμε.. κανα Μ%%!$!$!δρ@κουλα, on board?? 😛

 3. Λυπάμαι για την προσπάθεια ποινικοποίησης των προσωπικών σχέσεων από τους νοσταλγούς ολοκληρωτικών καθεστώτων.
  Nα το ξέρετε πως με τέτοια suspicious minds που κουβαλάτε μιά μέρα θα προκαλέσετε ζημιά στην οικονομία της παρτίδας μας.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s