Kalo kouragio…

Mε μεγάλη δυσκολία και με εμφανώς γεμάτο το στόμα του από τα κουλουράκια κανέλας που συνόδευαν τον καφέ της παρηγοριάς που μόλις είχε κεράσει τον Υπουργό Εργασίας και ενώ δεν είχε καν προλάβει να καταπιεί, ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων της Ε.Ε.  Olli Rehn κατάφερε να συγκρατήσει το φτάρνισμα που του προκαλούσε ένα πρωτόγνωρο γαργαλητό στο αριστερό του ρουθουνάκι… Θα ήταν μεγάλη ντροπή να του ξεφύγει και να φταρνιστεί μπροστά στις κάμερες, γεμίζοντας ψίχουλα και σαλάκια την καινούρια μεταξωτή γραβάτα που του είχε μόλις προχθες χαρίσει η Angela στο Βερολίνο.

Όμως αυτή η περίεργη μυρωδιά που αιωρούταν στην αίθουσα του υπουργείου δεν τον άφηνε σε ησυχία.  Άσε που ήταν και έτοιμος να δακρύσει… Αυτό δα του έλειπε , να βγουν πρωτοσέλιδα με τίτλους “Συγκίνηση από τον Επίτροπο της Ε.Ε για την κατάσταση στην Ελλάδα”…  Ποιός θα τον έσωζε μετά από τα χεράκια των συνεργατών του. Τόσο κόπο έχουν κάνει για να δείξουν ότι είναι όλοι υποχρεωμένοι  για τα αναγκαία σκληρά μέτρα, με λίγο συναίσθημα θα έπρεπε να ξαναστήσει την καμπάνια  για τις δυσκολίες της Ε.Ε. από την αρχή.

Γύρισε προς τον Ανδρέα Λοβέρδο και τον κοίταξε με ερωτηματικό και αγωνία παράλληλα.

“Qu’est-ce que c’est, mon ami?” τον ρώτησε ψιθυριστά και με νόημα…

Με τόσους δημοσιογράφους γύρω του δεν μπορούσε και να εκφραστεί ελεύθερα. Ήταν ήδη γνωστό και πλανιόταν σαν βαρύ σύννεφο στους διαδρόμους των γραφείων του στις  Βρυξέλλες ότι τα Ελληνικά Μ.Μ.Ε. είναι χρόνια τώρα αμείλικτοι ελεγκτες της εξουσίας. Ποτέ και καμία Ελληνική κυβέρνηση, παρά και την βοήθεια από ειδικές ομάδες δημοσίων σχέσεων  της Ε.Ε. , δεν κατάφερε να έχει καλές σχέσεις με τους καναλάρχες και τους εκδότες, ενώ κέρβεροι δημοσιογράφοι τον κοιτούσαν διερευνητικά και ένιωθε πως διέκρινε και κάποιο μίσος (να τολμούσε να υποθέσει ταξικό;) πίσω από το ψυχρό τους βλέμμα.

Ο Ανδρέας Λ. σημείωσε γρήγορα κάτι σε ένα χαρτάκι και του το πέρασε με σβελτάδα έμπειρου κάτω από το γραφείο…

“Olli, χίλια συγνώμη, αλλά κάποιοι μαλάκες μπάτσοι ρίξαν πάλι δακρυγόνα στην είσοδο του Υπουργείου. Θα τον σκίσω τον Μιχαλάκη με την πρώτη ευκαιρία…”

Ο Επίτροπος έμινε στήλη άλατος…

” Gaz lacrimogene???!!! Oh, mon dieu!!!” σκέφτηκε καθώς το μυαλό του έψαχνε πυρετοδώς να βρει τις λέξεις για να καλύψει την αμήχανη ησυχία δευτερολέπτων που επικράτησε στην άιθουσα, πάνω που τελείωνε την ανακοίνωσή του με την πρόταση για νέα οικονομικά μέτρα… και ενώ προσπαθούσε να ξεπεράσει το σοκ που το προκάλλεσε η ξαφνική διαπίστωση ότι οι μπάτσοι και οι επικεφαλείς τους είναι το ίδιο κρετίνοι παντού…

“Kalo Kouragio…”

είπε και φταρνίστηκε διακριτικά .

Μωρέ αυτός καλά είχε καταλάβει ότι άκουγε φωνές από την είσοδο…

Είμαστε παντού…

Jaquou

5 thoughts on “Kalo kouragio…

 1. χαχααχαχαχχααχαχα

  γαμάτοοο!!!!!

  ΥΓ .. ψαχνουμε αρθρογράφο.. μήπως θες τη θέση? είσαι edim enough?

 2. Oh, mon dieu!!!
  τι όμορφο μυθιστόρημα! τι έντιμη περιγραφή!
  Πόσο γλυκά εστιάζει με τρόπο κανελομένο στην ανθρώπινη πλευρά των πρωταγωνιστών:
  Στην προφτερνισματική αγωνία του βουρκωμένου επιτρόπου, στην τίμια γραβάτα… δώρο μονάκριβο κι αυτό από τη ξενιτιά…

  Υ.Γ. γιατί φωνάζουν οι ποταποί κομπάρσοι εις το βίδεον;; δεν φτάνουν τα κουλουράκια με κανέλα για όλους;;

  1. αγαπητέ mkarat,
   φωνασκουν διότι ελησμόνησαν να τον τρατάρουν και κατι.. παξιμαδακια.. από.. σ…

  2. Είδες αγαπητέ… θα έπρεπε να παίρνeι βαρέα και ανθυγιεινά ο κος Επίτροπος. Υφίσταται και τους Έλληνες αξιοματούχους, και τα χημικά και τους αναρχοκομμουνισταί…
   Quel Decadance…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s